Új hozzászólás Aktív témák

  • gorgo

    őstag

    Érdekes ez a videóhoz való hozzáállása az embereknek. Kérdezem, hogy jól látom-e: a "dr.House" szindróma a nyerő (neki az kellett volna, ha a műtőben készült videót IMAX 3D-ben lehetne visszanézni) ha baszottul tűéles, minimum fHD (lassan gagyi lesz, ha jön a 4K !!), és persze 60fps. Színek, stabi, mozgás lekövetés másodlagos.
    Én láma vagyok videóban, néha a gyereket/családot szoktam "emlék videóban" megörökíteni, ennyi. Bőven jó a sima HD, még azt is 3 menetben letömörítem 2000-es xvidre, ha éppen nem lényeg a minősége, mert a fotelből hátradőlve nincs érdemi különbség. Ellenben avi konténeres lesz (lejátszási kompatibilitás) és nem 1Giga 1 perc.
    Most, hogy váltottam OMD-re, ég és föld a különbség G3-hoz képest (tudom a G3 nem egy videóra kihegyezett cucc). Ami a legfontosabb: a tetves színek, na azok az életbe először KINÉZNEK valahogy. Meg van stabi, nem mindegy, hogyha elfingom magam, akkor bemozdul a kép, vagy esetleg nem.
    Sosem próbáltam GHx-et, lehet, hogy nincsenek ilyen betegségei (stabi nélküli obin mondjuk kötve hiszem), csak nem értem, hogy mindenki azon vetyeng, hogy így-úgy bitráta, közben meg esetleg a színvilág erősen hagy kívánnivalót maga után, és amennyire a fórumokat olvasom az gyorsabb mozgás lekövetése dettó (innentől nekem mindegy, hogy 720p/24fps vagy 1080p/60fps).
    Szóval nem kell mellreszívni, csak amolyan hangosan gondolkodás volt egy vidijó lámától (pl. sosem néztem NEX, Nikon, Fuji videókat, gőzöm sincs mit tudnak).

    [ Szerkesztve ]

    "Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

Új hozzászólás Aktív témák