Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Eleba #93053 üzenetére

    Hát, ha komolyan gondolod: [link]
    Ha a "nagyon kiváló" ersténél vagy te is, akkor a bal oldali filter menüben az "ETF Listing"-nél csak a Xetra legyen bepipálva.

    Nagyon leegyszerűsítve a fund size minél nagyobb, a TER pedig minél kisebb, annál jobb. Ránézésre nekem a Xetra Gold még mindig jó választásnak tűnik. Nekem is az van, én anno azért ezt vettem mert akkor ennél volt olyan opció, hogy - jó drágán - de akár kiszállíttathattad házhoz a papírhoz tartozó aranyat. Ki nyilván sose használtam volna, de szimpatikus volt számomra, annak az illúzióját kelti az emberben, hogy tényleg valahol megvan az arany és nem csak kamu. Aztán persze nem sokkal rá hogy megvettem megszűnt ez a lehetőség ha jól tudom, ennyit arról, hogy ezek az ETF-ek betonbiztos dolgok, nem változhat igazából idővel a mögöttes tartalom...

    Ettől függetlenül gondold át erősen biztosan kell-e neked. Nagyon sok közhiedelem az arannyal kapcsolatban valójából tévhit, a történelmi adatok nem igazolják. Inkább diverzifikációs eszköz, máshogy viselkedik az árfolyam mint a részvényeké vagy a kötvényeké, ami bizonyos ritka esetekben jól jöhet. 10-20 millás portfólió méretnél szerintem nem érdemes vacakolni vele, ha amúgy nem kifejezetten az ezzel való spekulálás érdekel (de akkor meg nyilván nem kérdezted volna, mit és merre. :) )

Új hozzászólás Aktív témák