Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz tlac #89292 üzenetére

    viszont azt nem teljesen világos, ha folyamatosan emelik a kamatot az utóbbi időben, nem csökken ugyanúgy a kötvény értéke, néha annak ellenére is emelkedik

    Mert a kötvények árazását alapvetően ugyanúgy a kereslet-kínálat határozza meg, mint a részvényekét, a szereplők döntéseiben a jegybanki alapkamat csak egy a sok tényező közül. Az alapkamat csak egy szám ( :) ), hogy sok, vagy kevés azt a kamatvárakozások, kockázati felárak, stb. határozzák meg. Ezek pedig folyamatosan mozgó célpontok akkor is, ha amúgy a jegybank nem csinál semmit.

    Egyértelmű összefüggés csak egy adott kötvény várható hozama és árfolyama között van (nyilván triviálisan minél alacsonyabb az árfolyam, annál nagyobb a várható hozam).

    egyre inkább odajutok, hogy ha már kötvény etf-ek, akkor az amcsi legyen
    ott lehet hamarabb fognak leállni a kamatemeléssel is

    Az alap elgondolás az jó, szerintem is először az USA-ban lesz a forduló, az EU meg bealszik és túltolja (ahogy az lenni szokott). A hiba ebben meg az, hogy ha így lesz, ez a deviza árfolyamokban is le fog csapódni, az euró be fog erősödni, azaz az USA kötvényeid értéke csökkenni fog EUR-ban mérve. :)

Új hozzászólás Aktív témák