Új hozzászólás Aktív témák

  • Vision

    veterán

    válasz Vesa #68030 üzenetére

    Szerintem ez nem éri meg. Ennyi pénzt egy senior fejlesztő is megkeres konkrétan 0 kockázattal. A többiek is leírták, ez nem megtakarítás, hanem egy vállalkozás, ráadásul a szarabb fajtából. Az ingatlanpiac, főleg ez a része nagyon kockázatos. Az meg, hogy 4-5 millióból kipofoz egy lakást elég meredek. Gondolom vastagon átbaszta az ügyfeleit, mert ennyi pénzből manapság még a 2 embere bérköltsége is alig jön ki, nem hogy az anyag (mármint ha tényleg szakmunkások, és nem random kóklerek).

    ...pl. a gázfűtést fel kellene újítani, akkor oda töredék áron betesznek hűtő/fűtő klímát és ennyi.

    Persze a konjunktúra alatt lehetett olyan madarakat találni, akik ezt megkajálták, de ennek vége. Amúgy azért nem olyan töredék ár az! Mi most szereltetünk klímát otthon csak hűtésre a dolgozóba és a hálóba, az így fél milla. Ha fűteni is akarnánk, akkor még kéne a fürdőbe és a nappaliba is, biztos az is lenne vagy fél milla. Hát, itt már elég közel vagyunk egy gázos központifűtés költségéhez, maximum párszázezer lehet a difi.

    Ez a felújítgatok és ezen szedem meg magam még úgy 2013-2015-környékén volt nagy biznisz, aztán egyre kevésbé. Amúgy is alapszabály, hogy a felújítás költségét nehezen tudod érvényesíteni a vételárban, ez olyan ős-ős ingatlanos szabály.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák