Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz avl #60145 üzenetére

    "komoly ! fontos a tudatos döntés, a "biztos" (???) munkahely, bevétel vs. "szabadságérzet" közötti, az idönek (kor, anyagi helyzet, lehetöségek, vágyak, "hátralevönek saccolt évek száma"...) megfelelö döntés"

    Igazából ezt a külföldi munkát csak pár évig terveztem csinálni, de utána tovább csináltam, mert hát mégiscsak jó volt a pénz... de pár éve már kiégtem, már csak rutinból csináltam, és az új cégvezetés is sokat tett azért, hogy távozzak.
    A célt, hogy a befektetések hozama már fedezze egy (szerény) megélhetés költségeit, már kb elértem, ezért mertem váltani; így már nem "kell" dolgoznom, elég csak hobbiból elvállalni néhány szimpatikusabb vagy jól fizető munkát :)

    "huh, ez erösen konzervativ(nak tünik)"

    Erősen biztonsági játékra törekedtem, mert egy lakás- vagy házvásárlás volt tervben pár évvel ezelőttig, amihez elég likvidnek kellett maradni, egy tőzsdei beesést kivárni nem fért volna bele. Aztán mégsem költöztem, eladni sem szeretném, mert nagyon jó helyen van és szerintem alulértékelt, viszont fel kell újítani. Azonban így már hosszabb az időtáv, ezért kezdtem nézni az ETF-eket.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák