Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz tkazmer #5688 üzenetére

    sajnos az, hogy munkád van, önmagában nem jelent semmit, ha amugysem tudod fizetni a dolgokat. Jó, valamennyit biztos jelent, de ne tessé csodát várni a fizetési színvonalakat látva.
    Most ugy képzeld el, hogy az SZJA és egyéb járulékok csökkentésével valamennyivel többet kap a dolgozó, mert kevesebbet vonnak majd el. De mivel emelni akarják az ÁFÁ-t, illetve a benzinre kirótt jövedéki adót, emelkedik a tömegközlekedés ára, emelkednek a fogyasztási cikkek árai, az élelmiszer, stb. Vagyis hó elején röhögsz de jó kaptál 5-10-el többet, hó végén meg csodálkozol, hogy bakker mire ment el a többlet.Amit te pluszba kapsz a jövedékcsökkentésből, röhögve elment máshova kiadásként.

    A jelenlegi válság kezelésének meg nem erről kellene szólnia, ez így egy kicsit egyik kezem ad, másik elvesz taktika, aminek az eredménye hogy a kormány ugyanazt a költségvetési szintet másképp éri el, de eléri, és annak áldásos mellékhatása hogy így a munkahelyek nagyobb része marad meg. Csak sajnos a válság nem csak munkanélküliségből áll, hanem fogyasztóerő csökkenésből amit szerintem így sem sikerül ellensúlyozni - hiszen kvázi nem teremtődik többletjövedelem a lakosság körében - beruházáscsökkenésből, bedőlt hitelekből, stb. Bazi nagy beruházásoat emg nyílván nem a dolgozón nyert pár százalékból fog egyik cég sem eszközölni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák