Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz attiati #5527 üzenetére

    a homokszem ez esetben azt jelenti, hogy lenne egy fékező tényező, ami a spekulációt értelmes ekretek között tarthatná. ez semmi más, mint lobbizás, és érdekérvényesítés. Nem akarok Tobin adót, mert akkor nincs eszköz a kezemben arra, hogy egy hét alatt kb 20% kal odaverjek egy valutának amiből majd később profitálok....

    "Ha már állami pénzek kellenek a reálgazdaság újraélesztéséhez, akkor miért ne abba az irányba."

    Mert nincsenek. Ekkora mértékben nincs, még az USA-nak is gondot okozott a 750 mrd dollár. A tobin tax lényege az, hogy maga Tobin is egy maximum 0,5%-os adókulcsot ajánlott meg. Magasabbat nem szabad bevezetni.
    Szakértők utánanéztek a devizapiac forgalmának, volumenének, és megállapították, hogy az a 0,5% bőven sok, 0,2% már kispórolja a bail out packagenek emgfelelő pénzt egy évben, ha a derivatíva piacon is bevezetik, akkor van miből megmenteni az autógyárakat és a többi. ha meg 0,5% felé tendálna akkor még többletjöövedelem is keletkezhetne...

    Az alternatív energiaforrásokat meg nem most fogják elterjeszteni, ilyen alacsony olajárnál. Már csak azért sem, mert a szabadalmi jogok jórésze autó és olajtársaságoknál vannak, évtizedek óta a kezükben van a megoldás az alacosny hatásfokú Ottó motorok lecserélésére, csak könynebb visszatartani az infót és eladni az olajzabálót.

    Szvsz amikor szektoronként 2 hónap alatt beszélünk 40%os visszaesésről és 30% os fogyasztói visszaesésről, akkor nehogymár az a 0,2% döntse igába a rendszert :)

Új hozzászólás Aktív témák