Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.RiK

    csendes tag

    Sziasztok!
    Lehet nem 100 százalékban a topikhoz tartozik, de Adóbevallás topik eléggé inaktív, szóval inkább felteszem ide a kérdést, hátha tudd valaki itt válaszolni, elvégre sok embernek van részvénye itt.
    Random Capital Zrt.-nél van számlám és ott van 6 darab részvényem (ameriaki részvények, szóval USD-be vannak) amiből három fizet negyedévente osztalékot. Április 7 óta vannak részvényeim, szóval már párszor kaptam osztalékot mind a három részvénynél, amit a randomcapital automatán levont (levonta a 15%-ot SZJA-t, valamint még SZOCHO-t is). Szóval én a nettó értéket kaptam meg, mivel már automatikusan levonták az adót.
    A kérdésem viszont az lenne, hogy az adóbevallásba hogy kell ezt feltüntetnem? Mert úgy tudom, hogy nekem kell feltüntetni forintba.
    Szóval gondolom meg kell néznem az adott napon (amikor megkaptam az osztalékot), hogy amit levontak USD-be az mennyi volt forintba. Gondolom ezeket össze kell majd adnom, az összes osztalékos levonást és forintba fel kell tüntetnem valahol.
    Nincsen ügyfélkapum, tudtommal ez meg azért kell, hogy március 15-én neten keresztül meg bírjuk nézni az adóbevallást amit a nav csinált, hogy minden stimmel és ha nem akkor lehet módosítani, szóval szerintem fontos, hogy legyen ügyfélkapum, így jövő héten meg próbálom elintézni ezt majd az okmányirodába.
    Előre is köszönöm a választ ha pedig valamit nem írtam le világosan akkor megpróbálom majd leírni, hogy pontos választ bírjatok írni.

Új hozzászólás Aktív témák