Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz vzozo #45312 üzenetére

    Szerintem a fentebbi példával inkább az a nagy baj, hogy a 35 misinek megfelelő EUR befektetés után jó ha kapsz 150e osztalékot hónapra leszámolva, ami nagyon frankón jön ha
    forgatni akarod a portfóliódat, vagy ha ideiglenesen néha (pl. munkavesztés) miatt megszorulsz, de azon túl nagy kerek lófütty ha pl. korrekt nyugdíjban gondolkozik az ember. Szóval ez inkább csak egy szép kerek állomás egy megtakarítási életútban mint komoly eredmény, miközben havonta kb. annyit kell félretenned hozzá az életed 1/8-ában, mint a magyar medián fizetés. Nem csodálom, hogy az átlag magyarnak eszébe se jut komolyabban gyűjtögetni.

    A másik, hogy e mellé saját BP-i, családalapításra alkalmas ingatlan összeszedése 0-ról azért már erősen véleményes. Ehhez nyugat-európai szemmel is már látható fizu kell, nem egy "jó meló", nyilván a mindset csak az után számít, ha ez megvan. Meglévő családdal nekiindulva pedig szinte lehetetlen munkabérből ezt kihozni, ennyi idő alatt.

    Persze az ingatlan boom előtt összejöhetett, meg nem mindegy milyen lakás/hol, de ha vidéki lukról beszélünk, úgy azért erősen képmutatás a fenti állítás.

Új hozzászólás Aktív témák