Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz Dinter #34682 üzenetére

    Ingerküszöbtől és a megtakarításokhoz való hozzáállástól függ.

    Ennyi pénzből biztonsággal ki lehet termelni 4-5 száz forintot havonta. Van aki ennyiért nem hajol le, más meg igen. Ha így kicsiben elkezded, képzed magad a témában, annak nem is feltétlül a mostani forintosított összeg lesz az igazi haszna, hanem hogy lesz bejáratott utad, és tudsz mellé rakni még. Valamint nem egy több milliós tételnél kezdesz csak gondolkodni rajta, és beleugrasz valami nagyon rossz konstrukcióba, mert nem látod át a buktatókat (sok ilyen sztori van).

    Van ismerősöm, akinek becslésem szerint 10 milliói állnak csak úgy a számláján, de nem hajlandó vele foglalkozni. Jól keres, és inkább a szakmai fejlődésébe teszi az idejét, mint pénzügyekbe. Így is lehet építkezni, de ő elengedett így már pár millió forintnyi könnyen megkereshető kamatot, ami pont csak addig zavarja, amikor nagy ritkán megemlítem neki.

    A helyzetedben a tipikus ajánlott megtakarítási forma a bankbetét szokott lenni. Biztosan könnyen elérhető a bankodnál, biztonságos, és elég könnyen átlátható a működése. Az a hiba vele, hogy most olyan környezet van, hogy a bankok gyakorlatilag 0% kamatot fizetnek az ilyen megtakarításra, hacsak ki nem fogsz valami akciót (pont ma volt itt egy megtakarítási számláról szó, ami kicsit más, mint a sima lekötött betét, és akciósan évi 3%-ot fizet...).

    Én személy szerint ezt a lépcsőt kihagynám, és az állampapírok közt néznék szét első körben, aztán idővel jöhetnek kockázatosabb termékek is, ha úgy ítéled meg.

Új hozzászólás Aktív témák