Új hozzászólás Aktív témák

  • Chellextu

    újonc

    válasz bencefica13 #33288 üzenetére

    Szerintem a nyugdijpenztar az mas itt mint amerikaban. Itthon foleg allampapirba fektetnek ha jol tudom, mivel valami garanciat kell vallalniuk. Szoval igazabol ha nyugdijpenztarba veszel akkor csak allampapirba fektetsz - koltsegek.

    A 401k hoz hasonlo a NYESZ, cserebe ott ki lehet venni kicsit hamarabb a penzt ha jol tudom. Nekem a nyesszel az a bajom inkabb hogy olyan surun valtoznak itt a dolgok, az ember nem bizhat bennuk, es ahogy mas emlitette igazabol az az evi 20% nem annyira sok mint elsore latszik. En nem rakok NYESZbe (pedig szeretnek) mert felek hogy kelleni fog vagy megvaltoztatjak a szabalyokat.

    A TBSZ szerintem a legjobb amit valaszthatsz, es szerintem 1 millio sem kell ha hosszutavra veszed. IWDA, CSPX es hasonlok mar kaphato kb 8 EUR jutalekert, az kb 2500 ft, szoval ha veszel 250kt akkor az 1%. KBC-nel erre rajon meg 350 ft / ho + 99 ft * ahany milliod van.

    Ami meg megerheti az az egeszseg/onsegelyezo penztar ha el tudod belole kolteni a penzt vagy max par milliot bent tartani mert ott is van meg +10% adokedvezmeny.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák