Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz PredatorZoli #100731 üzenetére

    Kicsit elkanyarodva. Szerintem amúgy az az igazi buy and hold, hogy megveszel valamennyi részvényt (én nagyjából egyenlő részekre osztanám a pénzemet), és utána nem piszkálom, ha nem muszáj, utána már a piaci érték alakítaná, hogy melyik cégből mekkora értékű tulajdonom van. (Ha új pénzt rakok bele, akkor majd eldöntöm, hogy mit veszek belőle.)
    Ezt ETF-fel elég macerás megcsinálni eleve. Ha market cap ETF-et veszel, akkor ugye már kiindulásként sok Applet, Teslát, MS-t kapsz, ha meg equal weight ETF-et veszel, akkor meg kapsz a nyakadba sok rebalanszt (ami az én szempontból felesleges, az "új belépők" miatt kell).

    De ha már itt tartunk. Te azt szoktad mondani, hogy a részvények darabra nagyon kis százaléka felel egy market ETF-ben az összprofitért. Ha megnézek egy equal weight ETF-et a rebalansz előtt, akkor azt látom, hogy hát durván a részvények fele (de semmiképpen sem nagyon kicsi százaléka) van az egyenlő felosztáshoz tartozó súly felett, a másik fele meg alatta. (És ugye az alatta lévők teljesítménye is lehet pozitív, ha az ETF emelkedett a vizsgált időszakban.) Ez hogy lehet? Ilyen ügyesen rebalanszolnak menet közben, az új forrás elköltésekor? Ennek ellentmond, hogy az OPEN-ben a DELTA.R részaránya kb. 3%, ami egyenlő súlyozás esetén 1% lenne, és 1 év alatt tényleg megháromszorozódott az értéke, szóval mintha annyira nem törekedtek volna a kiegyensúlyozottságra két rebalansz között. Na, és meg is van, hogy ma miért esett ekkorát az OPEN: A DELTA.R zakózott ma egy nagyot.

Új hozzászólás Aktív témák