Új hozzászólás Aktív témák

  • Rowon

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz TaaT #145303 üzenetére

    Megmondom őszintén, hogy mi a bajom. Lehet mindjárt ki is írom kérdésben, de már nem akarom telesírni meg teleszemetelni a topicot. Nyikorog a táp (majd töltök is fel róla videót) amikor a VGA olyan 60-70%-os terhelésen van és egyszerűen megőrülök tőle. Füles rajta a fejemen és azon keresztül is hallom, hogy ez a kis genyó (vagy a VGA, vagy mindkettő, nem tudom) a háttérben "húzza a krétát a táblán".

    Biztosan ezernyi oka lehet, hogy miért van coil whine, lehet írok a Fractal supportjának egy e-mailt hogy mondjanak rá valamit, mert rongyos 10 év garancia, meg platinum táp, csak éppen a fülembe muzsikál a száztagú tücsökzenekar ahelyett, hogy munka után le tudnék ülni nyugodtan, csendben játszani egyet.

    A CM tápot bármennyire is hájpolják külföldön is, még laikusként is tartok tőle, mert.... Kulamester. Az ára jó, de amúgy meg ez a Gospower állítólag nem valami ismert cég, a táp bizonyos alkatrészeit sem tudják megmondani, hogy ki gyártotta le, nem nyomonkövethető a történet. Ha más márka néven futna, akkor még jobban megvenném, mert - gondolom én - a nagyobb brandeknek érdekük, hogy vegyenek tőlük és tudják, hogy sok pénz a tét. De nem is az lenne a lényeg, hogy mi a márka, hanem, hogy NE CIRIPELJEN. Olvastam, hogy nem lehet olyan készülékcsaládot találni, ami 100%, hogy egy darab sem fog ciripelni, de vannak olyanok, amiknél statisztikailag alacsony a lehetőség, hogy fog. Azt hiszem Atesz korábban említette a Corsair RMx családot, aminél nem igazán van ilyen probléma.

    Vagy említhetném a 7 évig használt FSP Raider 550W 80+ Silver tápomat, amitől ez év elején váltam meg, na az nem nyikorgott, pedig "csak" egy silver táp volt.

    Tehát most nem is tudom, hogy mit csináljak. Jelenleg alulfeszeltem a VGA-t, meg játék közben levettem az FPS-t. Így nem nyikorog. Hosszú távon a 660 watt kevés lesz, mert már új VGA-kat is nézegetek, szóval lehet vagy egy 850-es vagy egy 1 kilós kéne. Ha azt nézem, hogy az előző tápot is 7 évig használtam, ennek is adni kéne egy 7 évet, azt meg a 660-as nem hiszem, hogy bírni fogja a jelenlegi trend mellett.

    Szerk.: A jelenlegi configom pedig ez: [link] szerintem itt a VGA a szűk keresztmetszet és vagy egy Sapphire Nitro+ RX 6800 vagy 6800 XT amiben gondolkodom.

    [ Szerkesztve ]

    Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

Új hozzászólás Aktív témák