Új hozzászólás Aktív témák

  • peter889

    őstag

    Sziasztok!

    Valamit nagyon nem értek:

    A nyitóhozzászólásban egy csomó konfig fel van tüntetve és azok „teljes, 100%-os terheltségi szint” melletti teljesítményfelvételei. Teljes konfigurációra vonatkoztatott fogyasztási adatokat közöl: ODD-stől, HDD-stől, alaplapostól és egyéb fogyasztóstól.

    A nem tuningolt egy videokártyás rendszereknél a
    Core i7-920 (3,6 GHz-en) + Nvidia Gtx480 konfig zabál ott a legtöbbet: 365watt a maximális teljesítményfelvétel. Itt csak az Nvidia Gtx480 videokari max. fogyasztása: 250 W(?).

    - Ha nem gondolunk a későbbi bővíthetőségre, ehhez nem volna elég egy 400 wattos, megfelelő minőségű táp? (Mondjuk a Tápajánlóból választva.)

    Aztán írja még: „Egy átlagos konfigurációt egy minőségi 350 W-os tápegység is kényelmesen elvisz, kevés az a gép, amihez egy minőségi 400 W-os táp nem elég, tehát nem szükségesek az 500-600 W-os (rossz, nem ajánlottak főleg) tápegységek, mivel ezek többlet teljesítménye feleslegesen kihasználatlan marad.”

    Úgy láttam, hogy egy kicsit nagyobb teljesítményű táp is jelentősen drágább, ezért nem értem mi az oka, hogy itt a legtöbben a maximális fogyasztásnál lényegesen erősebb tápot javasoltok?

    Ha rosszul látom a dolgokat, valaki homályosítson fel!

    De ha túl kell méretezni a tápot, akkor durván hány százalékkal?
    Mondjuk egy 200 Watt maximális fogyasztású géphez hány wattos táp szükségeltetik? 350? 400? Vagy mennyi?

    Segítségeteket előre is köszönöm

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák