Új hozzászólás Aktív témák

  • swqayxde

    csendes tag

    Sziasztok kedves fórumtársak!

    Hosszú idő után talán először érzem úgy, hogy a piac nem kínál olyan telefont, ami teljes mértékben kielégíteni az igényeimet - mondom ezt úgy, hogy egyébként egyáltalán nem a legmagasabb kategóriában kerestem eddig (sem) a korábbi telefonjaimat.

    Az én problémám - mint valószínűleg sok más felhasználóé - az, hogy Huawei után milyen irányba induljak. Egy P20 Pro volt az utolsó készülékem, amivel teljesen meg voltam elégedve, őt egy baleset érte, utána a pótlásra egy Xiamoi 10T Pro vállalkozott. A felhasználói élménnyel (az apró UI bugok ellenére) teljesen meg vagyok elégedve: gyors, reccenésmentes (144 Hz) és szuper az akkumulátor üzemideje. Ami viszont nagyon nagy csalódás, az a kamera. Nem borzalmas képeket csinál, de a Huawei után a legtöbb képen egy kicsit rossz a fókusz, elmosódott és mosottak a színek. Valamit tudok javítani utólag kézzel, de igazán jó így sem lesz. Próbálkoztam különböző Gcam verziókkal, és bár talán jobb, mint a stock, vegyes a tapasztalatom.

    Ahogy nézegettem a piacon, illetve élőben kipróbáltam sok telefont úgy érzem, hogy kamera fronton nem igazán tudják betölteni a gyártók a Huawei után keletkezett űrt. Számomra elsősorban a portré fotók a fontosak, szeretném hogy a telefonnal tudjak rögzíteni emlékeket bármerre járok, nem szeretnék ehhez külön fényképezőgépet használni. Az én szubjektív megítélésem szerint ebben a kategóriában a sorrend valami ilyesmi:
    - Huawei
    - Apple (hajszállal lemaradva)
    - Samsung
    - Többi gyártó

    Mivel számomra ez a szempont a legfontosabb, gondolkodom egy használt P30 Pron, ami viszont valószínűleg megkapta már az utolsó major Android frissítést, illetve egy használt telefont előbb utóbb elkopik, úgyhogy félek, hogy nem megoldás hosszú távra.

    Szóba jön az iPhone, de elsősorban Androidon érzem magam komfortosan.

    A következő a sorban a Samsung, de élőben kipróbálva a Huawei érezhetően szebb képeket csinál (szerintem).

    Most előrendeltem egy Pixel 6-ot - ahogy kipróbáltam , első ránézésre ez sem közelíti meg a Huawei minőséget, de szoftveresen hátha csiszolnak még rajta, vagy a beállításokkal hátha tudok csiszolni - de vegyesek az érzéseim és ezt sem érzem tökéletesnek (90 Hz, üzemidő még kérdéses, stb), úgyhogy könnyen lehet, hogy tovább adok majd rajta.

    Tldr: Van e bármilyen telefon a piacon - lehetőleg Android -, ami Huawei minőségű / stílusú képeket készít elsősorban portré kategóriában?

    - Árkategória. -
    - Használt vagy új? -
    - Hol vennéd meg? -
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel. Hosszú
    - Mire használnád? Fényképezés, egész napos böngészés, youtube, netflix, játékok
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Elsősorban Android
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Ebben rugalmas vagyok, de az iPhone SE-t egy kicsit kicsinek érzem.

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget és bízom benne, hogy valami elkerülte a figyelmem és tudtok segíteni! :)

Új hozzászólás Aktív témák