Új hozzászólás Aktív témák

  • PindurAnna

    Közösségépítő

    Sziasztok!
    Az alábbi feladatokban kérném a segítségeteket:
    Jelöljük egy 1 cm oldalhosszúságú szabályos hatszög 6 csúcsát és a szimmetria-középpontját egy-egy ponttal (lásd ábra)! Hány olyan 1 cm sugarú kör van a hatszög síkjában, amely áthalad a 7 megjelölt pont közül legalább kettőn?

    10. feladat Egy konvex négyszög két-két szemben lévő oldalfelező pontját összekötve a négyszöget négy négyszögre bontjuk. A kapott négyszögek közül két nem szomszédos négyszög területe 24 cm2 illetve 20 cm2, a harmadik négyszög területe pedig 18 cm2. Hány négyzetcentiméter a negyedik négyszög területe?

    Az (a,b) pont y tengelyre vonatkozó tükörképe a (c,d) pont, ennek az x tengelyre vonatkozó tükörképe az (e,f) pont. Mennyi az a×b-e×f kifejezés értéke?

    Egy tejestartály félig megtöltve 22 kg, ha pedig harmadáig töltjük csak tejjel, akkor 16 kg. Ha a tartályt teletöltjük, akkor össztömegének hány százaléka lesz a tej?

    Egy kis osztrák falucskában 7 énekes él: Willi, Werner, Wolfgang, és még négyen, akiknek Waldemar a keresztnevük. Ketten testvérek, és Meier a vezetéknevük. Három énekesnek Schulze a családneve, de ők csak névrokonok. Van még egy Lehmann és egy Krause közöttük. Milyen nevű énekes van biztosan a faluban?

    Legfeljebb hány számot lehet kiválasztani a 30-nál nem nagyobb pozitív egészek közül, hogy a kiválasztott számok szorzata ne legyen osztható 72-vel?

    Az ábrán egy bergengóc lottószelvény látható. A sorsoláson 5 számot húznak ki. Hányféleképpen alakulhatott a sorsolás, ha a 13 nem volt a kihúzott számok között, de minden sorból, minden oszlopból és mindkét átlóból pontosan 1 számot húztak ki?

    Köszönöm szépen annak aki tud segíteni!

    Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

Új hozzászólás Aktív témák