- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mini-ITX
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
czundermák #6677 üzenetére
az i,j,k egysegvektorok egyike, ami az y tengely iranyaba mutat [vagyis a (0,1,0) vektor]
-
czundermák
aktív tag
Sziasztok! Múlt héten matek vizsgán volt egy feladatom, ami ma valamiért eszembe jutott, és akkor ott nem tudtam vele mit kezdeni, csak körbe szaglásztam.
Vektorok vegyes szorzata, de volt benne egy csavar. Nagyjából így nézett ki a kérdés:
Számítsa ki az abj vegyesszorzatot, ha A (1,5,9) B (4,-1,6).
A számok hasraütés szerűek ebben az esetben, arra már nem emlékszem. Kérdésem az lenne, mi a bánat ebben az esetben a j?
Az a x b vektoriális szorzat determinánsának középső oszlopa volna? Ezt szorozzam tovább a vektoriális eredményével ahogy azt a vegyes szorzat kérné? Őszintén szólva elakadtam benne, a feladatgyűjteményekben nem találtam hasonlót sem, és most itt ülök felette fél órája, gondoltam valaki talán találkozott ilyesmivel. -
axioma
Topikgazda
válasz
Random5400 #6673 üzenetére
ELTE-n is van matek szintrehozo az erettsegi hianyossag bepotlasara akinek kell [van elotte probadoga]. Ha uj felveteli plane emelt miatt kell uj erettsegi, akkor meg erettsegi felkeszito anyagokat nezz specifikusan. Minden mast ami felette van, azt meg az egyetemen megtanitanak.
-
válasz
Random5400 #6673 üzenetére
Nem tudom, mennyire gondolod az alapoktól, de ha annyira nem, akkor a BME Alfa egy jó dolog lehet.
-
axioma
Topikgazda
válasz
Random5400 #6671 üzenetére
Mi az elerendo cel?
Az Obadovics nagyon sok reszet taglalja a matematikanak, boven az erettsegi szint feletti temak is vannak [felteszem ua. mint 30+ eve en lattam, mubor koteses aprobetus vekonypapiros ;-)], hacsak nem onmagaban a tanulas szorakoztat, erdemes lenne a celnak megfelelo iranynak megfelelo alapokat osszeszedni.
Amugy wikipedia is eleg sok mindent jol targyal, igaz magyarul nem minden keszult el, de ami megvan, az hasznalhato.
Egyebkent ilyen alap [sokat idezett] temakban a Gemini / chatgpt is tud beszelgetni veled ;-) -
Random5400
újonc
Sziasztok,
Szeretném kikérni a fórumtagok véleményét. Felnőttként szeretném teljesen az alapoktól újrakezdeni a matematika elsajátítását. Libri kínálatában megláttam Obádovics J. Gyula - Matematika című könyvét, viszont nem tudom, hogy elegendő-e ez a könyv, vagy van-e esetleg más ajánlott irodalom, ami a leírt célnak jobban megfelelne?
Köszönöm, ha valaki megosztja a véleményét velem. -
Wow, ez a komment de rég volt. A választ 3 éve keresem, végre megtaláltam, és ordenáré hülyének érzem magam, hogy ezt egy jó Google keresés megtalálta volna... A DCT 4. verzióját írtam le, csak a dokumentum, ahonnan szedtem a képletet, ezt elfelejtette közölni, csak az algoritmust írta le...
-
-
Mielőtt megmutatom a megoldást, szeretném hangsúlyozni, hogy ezek a feladatok soha nem gyakorlatiak, a brute force (rajzolgatás, hátha kijön) sosem ér maximum pontot, csak indirekt bizonyítási esetekben.
Ha N darab egyenesed van, amik definíció szerint végtelen hosszúak, és egyik se párhuzamos semelyik másikkal, minden esetben minden egyenesen N - 1 metszéspontod lesz. Ez azért van így, mert valahol bármelyik kettő garantáltan metszeni fogja egymást, hiszen nem párhuzamosak. 4 esetén mind a 3 másikkal lesz egy metszésed. Mivel egy egyenesen N - 1 metszés van, ezért a majdnem végleges megoldás N * (N - 1), de ezt meg kell felezni, hiszen mindkét metsző egyenes szemszögéből leszámoltuk.
A végső megoldás tehát azt mondja, hogy N darab, páronként nem párhuzamos egyenes esetén pontosan N * (N - 1) / 2 metszéspont lesz, ami 4 egyenesnél 4 * 3 / 2 = 6 metszés. 5 nem fordulhat elő, az azt jelenti, hogy csak nem húztad elég hosszan az egyeneseket. Ha elég hosszan húzod, bárhogyan rajzolod fel őket, fixen 6 lesz:
És ez az, ami miatt a rajzolás nem elégséges válasz, mert szinte mindig ki fog jönni próbálgatással, csak azt nem tudjuk, hogy miért.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Matematika feladatlap 6. évfolyamosok számára (ált. iskola) 2021 jan 28-as dátummal (interneten találtam) egy feladatban (9.a pont) gyakorlatilag azt kérdezi, mennyi a legtöbb metszéspont, amit 4 darab egymást nem fedő egyenessel létrehozni tudok?
Én találtam módot 5-re. A megoldás azt mondja, 6. Hogyan van az?
-
hiperFizikus
senior tag
Hardy-Ramanujan szám: Az 1729-es számot Hardy-Ramanujan számnak nevezik, mert ez a legkisebb pozitív egész szám, amely kétféleképpen is kifejezhető két köb összegeként:
1729 = 1³ + 12³ = 9³ + 10³
-
-
válasz
hiperFizikus #6659 üzenetére
Prímszámokról beszélünk, tehát triviális, hogy 0 megoldásuk lesz:
- Szorzás: két szorzat akkor egyenlő, ha a prímtényezős felbontásuk azonos. Ha mindkét oldal más prímekből áll, nem lehet azonos.
- Osztás: a/b=b/c esetben azt kellene bizonyítanod, hogy b=n*a és c=n*b, vagyis nem lennének prímek.
- Hatvány: mint a szorzásnál, prímtényezős felbontásokat készítesz, amik a kitételeid miatt soha nem lehetnek egyenlők. -
válasz
hiperFizikus #6657 üzenetére
Ez meg megint a Goldbach-sejtés. Ha megoldod, rögtön hozzád fognak vágni 1 millió dollárt, viccen kívül.
-
válasz
hiperFizikus #6654 üzenetére
Nem tudsz vele tovább jutni:
- ha x 3-as maradéka 0, akkor x osztható 3-mal,
- ha x 3-as maradéka 1, akkor x+2 osztható 3-mal,
- ha x 3-as maradéka 2, akkor x+4 osztható 3-mal.#6655 egyenletrendszere pedig, ha jól értem: a + b = b + c, és a, b, c prímek. Ekkor csak egy megoldás létezhet, a triviális, hiszen ha b kiesik, akkor a = c marad, és b a kiesés által szabad változóvá válik. Ha kikötöd, hogy a < b < c, akkor a megoldás üres halmaz, hiszen ha a = c, akkor b nem lehet az egyiknél kisebb, a másiknál pedig nagyobb.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6654 üzenetére
Sőt komplikálhatjuk úgy is, hogy nem csak a két különbségnek kell egyenlőnek lennie, hanem foglalkozunk avval is amikor a két összege egyenlő !
Izgalmas, hogy van-e olyan négyes, ami négyesnek a egyenlő a különbsége is és egyenlő az összege is ! Persze az abszolút értékük egyezése nem valószínű !
-
válasz
hiperFizikus #6652 üzenetére
2-vel csak a 3, 5, 7 működik, nincs más, a fent említett okokból.
-
hiperFizikus
senior tag
persze lehet egyszerűsíteni 3 db-ra, de ekkor az értelemszerűen vett két különbségnek egyeznie kell !
azért kell több mert valami különlegeset szeretnék velük előállítani
"prog szempontbol az optimalizacio talan meg egy relevans kerdes"
Nem tudom, még sosem csináltam, teljesen új .
-
-
axioma
Topikgazda
válasz
hiperFizikus #6645 üzenetére
nincs ertelme a szamparokat tobbszor mas sorrendben felsorolni, ezert az a<b<c egy jo kikotes es [a,b],[b,c] a szamparok parja
igy az is latszik hogy a ket kulonbseges felteteled ugyanaz [amugy kulonbozo a,b,c,d-re is tok trivialisan]
mire kell neked tobb, es tobb vagy nagyobb? iratsz chatgpt-vel egy programot ra es futtatod orrverzesig... ebben semmi matek azon tul, hogy egyszerusitettuk a feltetelrendszert
prog szempontbol az optimalizacio talan meg egy relevans kerdes: alulrol haladsz es a,b-bol krealt c-t ellenorzod vagy uj c primre nezed hogy van-e a,b [nyilvan alulrol a 3-mal osztas miatt csak a 3,b,c es az a,b ugyanolyan maradekot ad 3-ra esetek erdekesek, egyszerubb kulon halmazban nyilvantartani mint ellenorizni] - de az se ide valo mar -
válasz
hiperFizikus #6645 üzenetére
Magyarul olyan a - b = b - c esetet keresel, ahol a, b, c prím, erre rengeteg példa van a tiéden kívül, pl. 3 - 7 = 7 - 11, vagy 5 - 11 = 11 - 17. Valószínűsíthető, hogy végtelen ilyen számhármas létezik, de jelenleg a matematika egy meg nem oldott problémája, hogy milyen szabályrendszer van prímek távolsága közt (a Goldbach-sejtést kellene hozzá megoldani). Programmal könnyen találsz rengeteg ilyet, de egy idő után már nagyon lassan dobál ki új számokat.
-
axioma
Topikgazda
válasz
hiperFizikus #6643 üzenetére
Nem ertelek. Ket primpar kell, legalabbis a korabbibol ez jott ki. Mar ha a par azt ugy erted, ahogy szoktuk, hogy 2 kulonbseguek. Amik vannak vegtelenul, ugyhoyg a parok parjai is.
p1,p1+2 es p2,p2+2
ekkor a parokon belul nyilvan 2 a kulonbseg, hiszen olyanokat keresel
a p2-p1 pont annyi lesz, mint (p2+2)-(p1+2).
De mi az az 5 vagy 5 faktorialis?Vagy azt erted, hogy p1, p2, p3 primszamok parokba rendezve (p1,p2) es (p2,p3) ahol p2-p1 = p3-p2? A 3-mal oszthatosag ott is fennall, tehat p1=3 kell, es p2 prim ahol 2*p2-3 is prim. Ez a cel?
-
hiperFizikus
senior tag
Amikor az egyik pár belső különbsége és a másik pár belső különbsége egyenlőek egymással, akkor ... !
A ('3', "5") | ('5', "7") a legkisebb ilyen pár_pár, ezért egy kis asszociációs zavart okoz, de a magasabb ilyeneknél talán már nem lesz ilyen asszociós zavar !
Találtam is egy érdekességet:
1. ('3', "5") | ('5', "7") => 2 : "7"-"5" = '5'-'3' : másmilyen külső különbségek egyenlősége állnak fenn
2. és (3, "5") | ("5", 7) => 5 ! : {3, 5, 5, 7} -> {3, 5, 7} : ugyanolyan tartalmak állnak fenn -
axioma
Topikgazda
válasz
hiperFizikus #6641 üzenetére
azt meg ertem hogy primparokat keresel, de mi az az 'ilyesmi'? nem tul standard a jelolesrendszered...
nyilvan tobb olyan nincs h p, p-2 es p+2 is prim, az egyik tuti oszthato 3-mal, igy az maga a 3
-
hiperFizikus
senior tag
Ez biztosan nem off :
Találtam is egy érdekességet:
1. ('3', "5") | ('5', "7") => 2 : "7"-"5" = '5'-'3'
2. és (3, "5") | ("5", 7) => 5 ! : {3, 5, 5, 7} -> {3, 5, 7}Keresetek nekem ilyesmi szorosan értelmezett (törzszám?) párokat !
E szám pároknak nem kell közvetlenül egymást követő törzsszám-pároknak lenniük ! -
lajafix
addikt
válasz
husztiimi #6637 üzenetére
Hány pont kell a kinézett iskolához? A feladatsor jó, de még jobb ha irányított a felkészülés, nálunk egy online matek kurzus jobban bejött a kisebbnél, mint a nagyobbnàl az akkor kinézett iskola általi matek felkészítő, egyszerűen jóval lelkesebbek voltak az online tanárok. Pontokban: 26 vs 45 az ötvenből.
-
axioma
Topikgazda
válasz
husztiimi #6637 üzenetére
A te kerdesed az ami pont idevalo... a tobbi velemenyes.
Az irasbelire a legjobb, ha vegigcsinalja az elmult evek feladatlapjait. Van megoldokulcs, es szerintem ha abbol se egyertelmu, azzal mehet a tanarhoz, de aka'r ide is. Evente van potalkalom feladatsor is, szamoljatok ki, es a multbol induljatok, a frisset csinalja utoljara. A legjobb, ha eleve ugy idore es egymas utan[!] csinalja a magyar/matek feladatsorokat, ahogy ott lesz [jellemzoen hetvegen fer jol bele].
Azt is olvassa/olvassatok el a megoldokulcsbol, amire semmit nem irt. -
husztiimi
csendes tag
Ha kérdésem nem ebbe a topikba való, akkor bocsi...
Az egyik gyerekem a sok közül jövőre lesz nyolcadikos. Milyen matematikai tankönyv javallt a felkészülésre a felvételire? -Nem lenne baj, ha nemcsak a feladatok lennének a könyvben, hanem a megoldások/megoldókulcs is.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6635 üzenetére
Kitaláltam egy új halmazelméletet, természetesen a hozzá tartozó axióma rendszerrel együtt ! A ChatGPT MI sokat segített érte !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6634 üzenetére
Ezen felbuzdulva megpróbáltam alkalmazni (⎖ ⍻ ∦) őket a pszichére is magyarul a lélekre ! A ChatGPT MI segítségével ez egészen jól is sikerült ! -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6628 üzenetére
Kitaláltam valami matekos új operátort ! Segítségével a különféle analitikus képletek közt teremthetünk képzelet beli kapcsolatot !
Az új kvázi-logaritmusom az egyesítő fizikákért !
Az ad hoc tudományok polcáról !
szürkébe tettem -
Tsoi
csendes tag
Sziasztok,
segítsetek légyszi az alábbi feladatban:
adott egy 260mm átmérőjű hengeres test, ami alá van támasztva 3 ponton (36fok,179fok,260fok) és 240mm átmérőn. Mérjük a henger alapját (magasságát) 3 ponton:
Pont 1. 0 fok
Pont 2. 93 fok
Pont 3. 228 fokHogyan tudom meghatározni a mért érékek alapján, hogy a henger pontosan merre dől (0-360 fokban) és mekkora az alátámasztás értéke (mm)?
Előre is köszi!
-
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Hogy kell osztásos egyismeretlenes egyenletet kiszámolni (hatodik osztályos)?
pl:
5/8 : X = 3/14
Azt tudom, hogy a törtek osztásánál az osztó reciprokával kell szorozni, de ennél a példánál elakadtunk, mert hiába képzelek bármilyen számot X helyére, nem jön ki sehogy 3/14.
Szóval feltételezem van valami menete ennek, ahogy hivatalosan ki kell számolni, a tankönyvben viszont csak az alap van megmagyarázva, tehát hogy osztásnál az osztót reciprokra kell alakitani, és 2 feladat után már ilyenek jönnek. Józan paraszti ésszel próbáltam 5/8-ot szorozni 3/14-del, de úgy se jött ki. -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6612 üzenetére
A kőkorszaki 2!5. kettes számrendszer !
Logaritmus számítás a kőkorszakban ?Bebizonyítottam, hogy a kőkorszakban a kettes számrendszert használták ! Ha elolvassátok e rövidke tanulmányomat, akkor ti is be fogjátok látni, hogy igazam van !
A 100 ezer évvel ezelőtti logaritmus számolásra meg alapos gyanúm van !
szürkébe tettem -
válasz
hiperFizikus #6625 üzenetére
Ha már rögtönzött filozófia topikot tartunk senki élvezetére, olvasd el inkább újra, emészd egy kicsit.
-
hiperFizikus
senior tag
Ez csúnya és nem is okos ! Ha az agyadat akarod használni, akkor minimum követelmény, hogy a kémiai felesleges élvezeti cikkek függőségétől mentesíted az agyad ! Ha már rá vagy szokva, akkor nehezebb lehet, de az is okos dolog, ha befekszel elvonókúrára ! - igazán okos dolog lenne .
-
válasz
hiperFizikus #6623 üzenetére
Nem vagyok matematikus, de egy értelmiségi előtt két út van, az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Szóval általában szarul.
-
válasz
hiperFizikus #6621 üzenetére
Mire jutok mivel?
-
válasz
hiperFizikus #6619 üzenetére
Embeddált bizonyítás nélkül nem értem, hogy mi itt a nagy újdonság. Ha itt arra gondolnak, hogy C = 90° esetén a szinusztételből
a = c * sin(A),
és
b = c * sin(B) = c * cos(A),
mert A + B = 90°, akkor behelyettesíted Pitagoraszba, és kijön, hogy c^2 = c^2. Ezt tényleg össze lehet rakni középiskolában, max azt tudom elképzelni, hogy igény hiányában nem írta le senki, bár az is fura.Szerk: megnéztem, és persze, hogy erősen hibás volt a cikk, rengeteg előkövetelményt lehagyott, ezért nem olvasunk tech/tudomány cikkeket olyan oldalon, aminek nem ez a profilja.
-
hiperFizikus
senior tag
https://hvg.hu/tudomany/20241029_pitagorasz-tetel-bizonyitasa-trigonometria-korkoros-erveles
"A matematikusok sokáig úgy gondolták, hogy trigonometriával nem lehet a Pitagorasz-tételt bizonyítani, mert az érvelési hibához vezet. Két fiatal amerikai diáklány azonban bebizonyította, hogy ez nem így van."Vagyis a diplomás matekusk is lehetnek h..lyék ! - hát ilyesmit azért nem vártam .
-
válasz
hiperFizikus #6616 üzenetére
Tudunk hatványozni és gyököt vonni, ennél azért jelentősen komplexebb problémaköröket szoktunk itt fejtegetni.
-
hiperFizikus
senior tag
de hát ez egy matematika topik
én a hatványozásról és a gyökvonásról írtam
és az benne a feladat, probléma, hogy egy eddig feltáratlan formalizmus alapján hatványoztak és gyököt vontak
ha úgy gondoljátok, hogy a sok ezer évvel ezelőtt nem érdekes, akkor gondolhattok rá mint valami új formális nyelvre
-
TDX
tag
válasz
hiperFizikus #6614 üzenetére
Szerintem nem érdekes az embereknek ebben a topicban, azért nem szól hozzá a hozzászólásaidhoz senki.
-
axioma
Topikgazda
válasz
hiperFizikus #6612 üzenetére
nem azt mondtam h semmi koze a matekhoz, hanem hogy nem erdekes a topik szamara
de ott a lehetoseg, modiknal jelezheted hogy nem ertesz egyet -
axioma
Topikgazda
Toroltem, mert tobbszori keres ellenere uralod a temat, a kozony ellenere. Keresd meg legyszi a kozonsegedet, ne ide 'szemetelj'!
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6604 üzenetére
https://erdosattilask01.lapunk.hu/helyerteku-szamolas-a-kokorban-1214376
Helyértékű számolás a kőkorban !Ellenőrizétek már, hogy nem tévesztettem-e el valamit !
-
axioma
Topikgazda
válasz
hiperFizikus #6607 üzenetére
A tortenelmi resz semennyire, de nem en szamitok, hanem az atlagolvaso.
Irj inkabb blog-ot (itt logout-on belul is tudsz), aztan ha parhavonta egyszer bekuldesz ide egy linket egy uj irasra az me'g belefer. -
axioma
Topikgazda
válasz
hiperFizikus #6605 üzenetére
Mar jeleztem, hogy ne spammeld a topikot!
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6604 üzenetére
8.+
Nagyon úgy néz ki, hogy ezek a bogárjeleik a 0 jelünk megfelelője, csak ők - a kőkorszakiak - megint csak másképpen használták mint mi ! Náluk a más-más alakú bogárjelek más-más 0 jel csoportosítást jelöltek:pl. az egyik bogárjelük az ezresét, a másik bogárjelük a millióét, a harmadik bogárjelük a milliárdot jelölte !
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6603 üzenetére
https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-kokorszaki-szamabrazolas-logikaja-1214371
A kőkorszaki számábrázolás logikája !
"Tehát a kőkorszaki táblákon valamennyi számábrázolást alkalmazták ! Sajnos ennyi önmagában nem elég a kőkorszaki leletek általános megfejtéséhez, de e nélkül szinte lehetetlen megfejteni őket !Az, hogy egyáltalán van értelme a megfejtésükkel foglalkozni, csak az teszi lehetővé, hogy a rövid rézkorszak földrengés szerű törést hozott a bronzkorszakba való átmenetkor ♥ "
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #6602 üzenetére
https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-kesoi-neolitikum-korszak-irasa-es-matematikaja-1214353
A késői Neolitikum kőkorszak írása és matematikája !Sikerült megfejtenem, nem hagyhatjátok ki !
Ez meg a minószi lineáris A írás számábrázolása lenne a késői Neolitikum kőkorszakból : Jól látható, hogy egyszerre vízszintes is és függőleges is és főleg derékszögűek is ! - legalábbis jobban közelítenek a derékszöghöz, mint a Húsvétszigeti ilyenek .
Ezek a kereszteződő pálcika alakú ikongramok számokat is és szavakat is jelöltek egyszerre, mint egy katalógus .
A balra lévő első keresztes pálcák ikon szavakat jelölnek, a sorában utána következő ikongarmok meg már rendesen számokat és műveleteket jelölnek ! Majd a magyarázatomból ki fog derülni, hogy - hihetetlen, de - ismerték az összeadást is, a kivonást is, a proto-szorzást is és a proto-osztást is, hogy még mit az majd ki fog derülni a következő magyarázatomból ! - azoknak akik nem szeretik a matematikát: erősen nem ajánlott tovább olvasniuk: érted "allergiás rohamot" kaphatnak tőle .
Igazán érdekes, és a mi modern matematikánktól teljesen eltérő, de működő matematika: kattints érte a linkemre !igazán kíváncsi vagyok a véleményetekre róla
-
hiperFizikus
senior tag
Tudom, hogy harugusztok rám, de a segítségeteket kell kérnem, mert nem bírok evvel az algebra-számtani feladvánnyal ? - előre is köszönöm, hogy nem moderáltok ki.
https://erdosattilask01.lapunk.hu/a-minszi-linearis-a-iras-megfejtese-1214352
A minószi lineáris A írás megfejtése !" Ezen a lelet felvételén a minósziak matematikája látható: lineáris A írással !
https://hu.wikipedia.org/wiki/ ... .jpgTalán nincs is még egy ilyen lelet a szériában, ezért borzasztóan fontos ami rajta van ! Uyanis a Rongo-rongo írások közt is van egy napló, ami a Rongo-rongo írás matematikáját tartalmazza ! Kiderül belőle, hogy a Rongo-rongo írás zárójelezést használ, tőlünk eltérő zárójelezést ! => írtam is rá egy a minktől eltérő algebrát ♥
Esetleg ebből a matekos leletből is egy még újabb algebra teremtődhet: ezért lenne fontos borzasztóan az, ami rajta van !
Íme, lássa hát mindenki /: Akárhogyan is nézem, én még nem tudtam eligazodni a matekján, hátha neked sikerül ♥
Viszont ugye szerintetek is túlságosan hasonlít a kínai ideogramákra ? "Ha megpróbálnád ezt az algebrát megfejteni, akkor kattints a linkemre érte ♥
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FHD GTA5 FORTNITE GAMER SSD PC CORE I7 6700 16Gb RAM 4.0TB HDD SAPPHIRE AMD RX 580 8GB DDR5 1Év GAR!
- ÚJ 4K CORE i5-14400F Gamer ERŐMŰ PC 10X4.6GHZ 32Gb RAM 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ ASUS 4K CORE I5 12400 Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD EVGA RTX 3060 12GB DDR6 2ÉV GAR
- ÚJ 4K MSI CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB NVME SSD ÚJ RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest