Új hozzászólás Aktív témák

  • S1M0N

    senior tag

    válasz [Prolixus] #1335 üzenetére

    Értem, amit írsz, és részben persze igazad van, másrészt viszont a fejlesztőknek is. :B

    Maguknak csinálták a bajt (no meg az EA), így tudnak kimászni belőle, aztán hogy ez a rajongóknak tetszik-e, az más tészta. Én is szívesen maradtam volna a már jól is mert karaktereknél, akiknek a hiánya fájó pont, de cserébe egy új csapatot, no meg egy új galaxist ismerhetünk meg.

    Kíváncsi vagyok, hogy mit találnak ki, mert szerintem tényleg elég keveset tudunk ahhoz, hogy előre bármi miatt lehúzzuk a játékot és a fejlesztőket. A 3. rész óta már nem bízok úgy a BioWare-ben, mint ahogy már jó ideje a CD Projektben, a 3. rész összecsapott lett minden szempontból (nem csak történetileg, hanem jó pár helyen grafikailag is), persze ebben az EA is magasan benne van.

    A CDP-nek szó nélkül csengetem ki a pénzt, mert - egyelőre - előre tudom, hogy ők nem beszélnek mellé, ráadásul messze többet adnak, mint amit várok, pedig a Witcher 3-mal és kiegészítőivel szemben is nagy elvárásaim voltak, de simán túlugrották az általam támasztott követelményeket. Sajnos a BioWare kiesett a kegyeimből, már nem tudok annyira megbízni és hinni bennük, mint mondjuk a Mass Effect 2 után.

    A 3-nál hitegettek, hogy mi nem lesz benne, erre pont azt kaptuk meg (színválasztós befejezés pl.). Szóval nekem nem is igazán a befejezés módja fáj, hanem az, hogy képesek voltak az arcunkba hazudni, ráadásul ahogy írtam, grafikailag is vannak benne olyan igénytelenségek, amik bennem mély nyomot hagytak. Lehet, hogy sietették őket, lehet, hogy az eredeti sztorit újra kellett gondolniuk, mert kikerült a netre, de a kapkodásukkal sokkal többet ártottak maguknak. El kellett volna tolniuk a megjelenést, ki kellett volna állniuk, hogy "igen, ez meg ez van, ezért kell még idő", az EA is támogathatta volna őket, de inkább elsiették a dolgokat.

    Őszintén szólva a 3. részt még nem játszottam végig, anno a magyarításba segítettem be, akkor játszottam vele többet, de közben meg mindig volt valami más elfoglaltságom. Aztán amikor meg kijött a magyarítás, azért nem kezdtem bele, mert az előző részeket is jó lenne kipörgetni előtte, csak ugye közben meg jött a Witcher 3 és az nálam letarolt mindent. :DDD

    És félreértés ne essék, a Mass Effect 3 egy jó játék, vannak fantasztikus momentumai, de sok dolgot elszúrtak benne. Az, hogy a játék vége kinek hogy jött be, az meg már más kérdés, ahogy írtam, nekem nem is a színes befejezéssel van gondom, hanem a kiadó és a fejlesztők hozzáállásával. Azzal, hogy becsapták a rajongókat, és sok szempontból egy olyan játékot adtak oda, amilyet pont nem akartak kiadni a kezeik közül, ám mégis pont ez történt... Ez van, ha az üzlet előrébb való, mint a rajongók, és az adott műre való odafigyelés.
    Tanulhatnának a CD Projekttől, mert lenne mit...

    A leírtaktól függetlenül persze várom az új részt, de az én bizalmamat eljátszotta a BW, szóval óvatos lettem velük és az állításaikkal kapcsolatban.

    Kicsit elkanyarodtam az eredeti témánktól, de ezt most ki kellett írnom magamból. :B

Új hozzászólás Aktív témák