Új hozzászólás Aktív témák

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz Spectrum #8030 üzenetére

    Oké, akkor még ennyit:
    "De a catalyst oldja meg. "My solution". "New solutions", de továbbra is a Catalysté. A kettő együtt, igen, de mindkettő deus ex machina."

    Ennek nem sok értelme van így, mert ez "Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?" kérdés. Egyik sem működik a másik nélkül...a problémát valóban a Catalyst oldja meg, de a Crucible nélkül erre képtelen lenne...Szóval most kérdezem, ha lelövöd a rád támadó zsebest, mi oldja meg a problémát, a pisztoly, vagy a golyó? :) Egyik sincs a másik nélkül, és csak együtt jelent megoldást.

    Viszont azt, hogy a problémát egy deus ex machina fogja megoldani, nem a befejezés dobta ránk, mint hideg vizes bödönt. Ezt már a ME3 eleje óta tudtuk, és már a ME1 óta számíthattunk rá. A befejezéssel annyi változott, hogy a már régóta létező deus ex machina maga kibővült új távlatokkal, magyarázatokkal, kiderült, hogy nem önmagától működő csodafegyver. Ennyi.

    "Nem, mert az írók szó szerint ezt mondták, "ne higgyük, hogy egy gombnyomásra felrobbantjuk a reapereket". Csodafegyvert pedig egy ötéves is ki tud találni, ennél azért többre számítottunk."

    Ezt nem sértésnek szánom, félre ne értsd, csak amolyan ténymegállapítás: Akkor egyszerűen az van, hogy naivak voltatok. Michael Bay is elmondja minden transformers előtt, hogy milyen király lesz, aztán ugyanolyan nézhetetlen az összes. De fel lehetne hozni bármilyen produktumot a szórakoztató iparból a filmeken át megkezdve a videojátékokig, mindent. Mindenhol megígérnek fűt-fát a készítők, mindenhol azt hallod, hogy ez lesz a legjobb játék, aztán ez vagy teljesül, vagy nem. Jelen esetben annyi a különbség mondjuk a transformerses hasonlathoz képest, hogy olyan emberek ígérték, akiről tudtad, hogy nem kóklerek...de senki nem tud csodát tenni. Hiába tudtam, hogy remek írók, játékkészítők dolgoznak a Mass Effect szérián, sajnos azt is tudtam, azzal is szembesítenem kellett magam, hogy csodát ők sem tudnak tenni...egy ilyen méretű, erejű, sokadik nézésre is csak legyőzhetetlen problémát feloldani nem nagyon lehet csak csodafegyverrel. Az volt a realitás már a ME1 vége óta...a ME2 óta meg aztán főleg. Amit a készítők ígértek az meg csak boldog álom volt már akkor is, amikor mondták...ami sehogy sem teljesülhetett.

    Mondjátok rám, hogy kishitű, de a Kaszásokkal Drew sem tudott volna elbánni, csak valami deus ex machinával. Egyszerűen egy ilyen sereget nem lehet face to face legyőzni, csak valami trükkel, legyen az csodafegyver, Independence day jellegű vírus, vagy ilyesmi. Ez van, ezzel szembe kell nézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák