Új hozzászólás Aktív témák

  • viharhozo

    addikt

    válasz Rive #2704 üzenetére

    Abszolut pesszimista vagyok, sot hatarozott meggyozodesem, h minden egyre rosszabb lesz, ugyanakkor mivel a vegkifejlet adott, minden valtozast nagy erdeklodessel es bizalommal fogadok.

    Ugyanis az a baj, h bizonyos kijelentesek egeszen hihetetlenul irritaloak. Idezet a Kornai-cikkbol:

    Szinte hihetetlen, hogy milyen mély sebeket ütött máris az Orbán-kormány és a Fidesz a demokrácia arcán, mennyi mindent összerombolt azokból az alapvonásokból, amelyeket az elmúlt húsz év megalkotott.

    A „centrális erőtérben” dől el minden.

    Elmaradtak a széles körű előzetes viták és egyeztetések. A parlament törvényeket sorozatban gyártó, elképesztő sebességgel működő szavazógéppé alakult.

    Ebben - sot a cikk nagy reszeben - Kornainak igaza van. Viszont az elmult husz ev semmi masrol nem szolt, csak arrol, h polkorrekt modon vitazunk, egyeztetunk es ugy csinalunk, mintha csinalnank valamit, mikozben nem tortenik erdemi elorelepes. Hogy ez kinek a felelossege azon nyilvan sokat lehet vitatkozni, de nagyon ugy latom, az oriasi tobbsegnek a toke tele van azzal, h az idok vegezeteig vitazunk es egyeztetunk. Mashol ez mukodik, itt nem, es teljesen felesleges az ezredik hiabavalo probalkozas utan ezeregyedszerre is nekiugrani. Az, h ezt sokan egyszeruen nem hajlandok tudomasul venni, igazan szomoru, de valoszinuleg igy mulik el a vilag dicsosege (ld. megdoglott a lovam / kar, meg egy csomo kivalo gyogyszerem lett volna). Ide fel/negyed/nyolcad diktatura kell, persze ez sem feltetlenul vezet jora (sot!), de legalabb megprobaljuk (vö. a szocializmusbol ket kivezeto ut van).

    Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Új hozzászólás Aktív témák