Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    Sokadik próbálkozás után sem akar sem Big Sur, sem Monterey települni nálam, de nagyon azt látom, hogy az usb-vel és/vagy a bootolással van gond. Lehet, hogy azért mert z390-es a lap, nem tudom. Kipróbáltam a Mojave-t, annak a telepítő pendrive-ja el van téve érintetlenül, arról egyből felment a Mojave pár napja. De most már csak OpenCore-ral próbálkozom.

    Amikor az első települési fázis végig megy, és újraindul 12 perc visszánál, akkor valami elképesztően lassan történik meg a reboot, még előtte lefut néhány fehér apróbetűs adatsor, mielőtt újraindul, na itt lassul be, és látszik, hogy épp az usb-król hadovál. :) Amikor elfeketül minden, ott is vagy egy teljes percig csend van, csak utána bootol a gép. Nagyon fura.

    Majd itt jön az érdekesség, újraindul -gyorsan nyomom itt a meghajtóválasztó F12-t, Gigabyteon ez a gomb-, és ott az látszik, hogy nem is látja az install USB-t! Ki kell húznom a pendrive-ot és vissza, akár ugyanoda, akár máshová, bios újraindul és így már látja megint.
    Megkezdődik a második települési fázis, almalogó, csík, 29 pec van hátra, és innentől megint irtó lassan fogynak a percek, nem arányosan a kiírással, és mindig megfagy 20 percnél, itt áll meg a sztori, eddig jutok. Már volt, hogy majdnem egy órát vártam, hátha, de semmi, nem megy tovább.

    A log jelentések nekem magasak, köszönöm, hogy írtátok, de azzal nem tudok egyszerűen dűlőre jutni, ennyire nem értek hozzá, a leírást sem tudtam igazán kibogozni.
    Tesztelek itt ezerrel mindent.

    Ezek alapján esetleg van ötletetek? :B USB, reboot... Minden a leírások szerint van beállítva, bios is, aprólékosan. Lehet, hogy az alaplapom a nehézség, több helyen írták már, hogy a Z390 chipset problémás.

Új hozzászólás Aktív témák