Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    Nekem meg ma volt egy érdekes szituáció. Egy Lenovo ThinkPad X1 Carbon 3rd Gen-re (i7-5600U) csináltam meg egy Catalina telepítőt, minden klappolt, bebootolt, eljutottam a telepítőig (nagy meglepetésemre még az érintőkijelző is működött, meg az a kis csöcs is középen), de épp egy egyetemi előadás közepén csináltam és kikapcsoltam addig amíg leléptem. 5 perccel később megint bebootoltam, de ezúttal meghalt. Clover-ben a telepítőre enterezés után jön az OsxAptioFixDrv3 inicializálása, majd a "++++++++++++++++++..." jelek, és ott megakad, semmit nem csinál. A clover-rel meg a konfiggal nincs probléma, hiszen eljutottam vele a telepítőig... egyszer. Majd azóta sem.

    Na most nekem van egy teóriám ezzel kapcsolatban, hogy mi lehet a hiba oka.
    A gép minden indulásnál megjegyzi a konfigot amit beállítok (BIOS beállítások, gyorsítótár, stb a gyorsabb indulás érdekében) és szerintem valami összekeveredett és galibát okozott. Na most ezzel az a probléma, a gépnek az akksija nem kivehető, CMOS resetet elég nehéz lenne csinálni rajta. Pedig szerintem az megoldaná. Szerintetek?
    Az Acer-em Broadcom Wifi-je csinált olyat Sierra-n, hogy "cold boot" után volt wifi, de ha letettem aludni és vártam vele ~10 percet, utána már nem volt. Majd ezután hiába indítottam újra a notit, hiába vettem ki az akksit, akkor sem volt wifi. De ha vártam vele ~15 órát (este leraktam, másnap indítottam) akkor megint jó volt. Szerintem itt is ez a helyzet.

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák