Új hozzászólás Aktív témák

  • sad_Vamp

    őstag

    válasz sad_Vamp #29087 üzenetére

    Én meg közben leültem nyugodtan és kiöltlöttem a dolgokat! :)

    Mivel én most azért pánikoltam be, hogy elfogynak a támogatott NV kártyák a Hacklikra és ezért akartam vásárolni, mérlegelni kezdtem.
    Úgy döntöttem a dupla biztonsági játékra hajtok:

    1. most beszerzek olcsón kapható használt ATI/AMD kártyát 5770 vagy 58XX szériákból, lehetőleg kettőt és természetesen teljesen egyformát. Ezek még állítólag most is "out-of-box" mennek (ezt remélhetőleg 80€ alatt meg tudom oldani - mármint a 2 drb-ot)

    2. kivárok - mivel úgysincs meg még a pénz a full configra talán ez a legjobb döntés. Ha az NV kártyák támogatása véletlenül végleg lejár legalább fogom tudni, és nem kell halott technológiákba ölni a pénzt. TMx86-on úgy is azt rebesgetik, hogy biztos hogy lesz támogatva az AMD Polaris architektúra, ha meg nem akkor majd a VEGA (végül is, ha NV-t nem használják, valamit tenni kell a nyavalyás gépeikbe nem?). Szóval kivárok, lehet addigra már az alaplapokat sem fog kelleni vadászni, mert már már az új intel széria (bár ahogy a dolgok most állnak akár még a RyZENt is el tudom képzelni) is működni fog, hisz ezt már most is tesztelik. Így remélhetőleg majd nyáron/ősszel egy korszerűbb konfigot tudok összerakni, amivel majd a windows (és az alatta levő progik-játékok) is jobban muzsikál.

    Azt hiszem az egyetlen hátránya ennek a tervnek, hogy legalább 3x grafkártya slotnak kell majd lenni az alaplapon, de ez nem akkora probléma, ahogy elnéztem, még/már most is vannak ilyenek.

    Igen tudom, hogy valószínűleg a legjobb az lenne ha dual R9 280x-et vennék, de ez még rettentő drága, ahhoz hogy használtban gondolkodjak (250-400€ a két kártya), és játszani meg nem igazán a legújabb technológia...

    Vélemények?

    “When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”

Új hozzászólás Aktív témák