Új hozzászólás Aktív témák

  • djszido

    tag

    válasz #70339072 #3821 üzenetére

    "de nem értem miért vesz valaki pl 20-30-ért alaplapot és majdnem 100 ezerért 5.1 es hangrendszert" - mintha a kettőnek bármi köze lenne egymáshoz...
    Alaplapon 2 dolog a fontos. A chipset és a VRM. Talán még sokaknál a méret, ha kis házba akarják tenni. Az én választásom egy 40 ezres lapra esett, amelyet Buildzoid is ajánlott.
    (Ha nem tudnád ki ő: https://www.youtube.com/channel/UCrwObTfqv8u1KO7Fgk-FXHQ - eléggé keni az alaplap témát IC szinten is.)
    Ha ettől drágább alaplapot veszel, akkor azt általában csak az extra funkciók miatt (pl: több PCI-E slot, jobb hangchip, vagy még komolyabb VRM (ami csak akkor számít, ha non-stop booston pörgeted a drága energiazabáló 9900k-dat).
    Ezen kívül nem csak a Creative gyárt a világon hangkártyákat, még Dolby Digital és DTS konverterest sem kizárólag ők. Van olcsóbb megoldás is az általad felsoroltaknál, viszont az olcsó kategóriában tényleg nem mindegy, hogy mit választ az ember. Vannak még itt a PH-n jó topicok, ahol az emberek átlagban több hangkártyát láttak, mint te. Én inkább az ő tapasztalataikra támaszkodnék.
    És végül ha nagyon hasonlítgatni akarod a 100 ezres hangrendszert a 100 ezres alaplaphoz:
    Alaplapokból a piac felső negyede kezdődik 100 ezer körül. Házimozi rendszernél meg 100 ezer forinttal pont hogy a belépő szintet karcolod alulról.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák