Hirdetés
-
IT café
A Locus Map FREE és PRO egy többfunkciós offroad navigációs alkalmazás, amely fejlett online és offline navigációs képességeket kínál az Android készülékekhez (iOS-es verziója jelenleg nincs). Elsősorban szabadtéri szabadidős tevékenységekhez tervezték és használják, például túrázáshoz, kerékpározáshoz, geocachinghez. A szabadidős felhasználás mellett az alkalmazást szakemberek is használják, pl. térinformatikai adatok gyűjtésére, mentőcsoportok, légi felderítő csapatok stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sorge
csendes tag
Üdv! Én pár hónapja túrázáshoz használom az alkalmazás Pro verzióját. Nagyon hasznos programnak tartom, már többször is segített nem eltévedni . Nagyon nem mélyedtem még bele a lehetőségeibe, főképp a letöltött gpx fájlokat olvastatom be vele és azok alapján túrázok. Eddig mindenesetre nagyon bejön.
-
Sorge
csendes tag
Üdvözöllek!
Nos én a gpx fájlokat ezekről az oldalakról szoktam letölteni:https://kirandulastippek.hu
Itt régiókra, helyekre tudsz keresni, és a legtöbb túra leírásánal megtalálhatod a gpx letöltési lehetőséget, ezek komplett túrák gyakorlatilag.Másik kedvenc oldalam ez:
https://www.termeszetjaro.hu/hu/
Ahol rengeteg túrát találhatsz, ezeket szűrheted különböző szempontok szerint is (gyalogos, könnyű, körtúra, stb.) és innen az adott túra gpx fájlját szintén letöltheted.Harmadik oldalam ez:
https://turistautak.openstreetmap.hu
Itt ha ránagyítasz egy területre amely érdekel akkor a menü bal oldalán találsz olyan lehetőséget, hogy : "Turistautak ezen a nézeten" itt ha a kurzort a bal oldali listában az útvonal nevére viszed az ki is emelődik azonnal a jobb oldali ablakban a térképen, így könnyen áttekintheted mi érdekes számodra mi az ami nem. Amelyik megtetszik azt az útvonalat szintén le tudod tölteni gpx formátumban.
Ezen a webhelyen a felső menüsávban találsz olyan lehetőséget is, amely segítségével saját túrát állíthatsz össze: "Túrista útvonaltervező". Ezen kivül még nagyon sokmindenre lehet használni próbáld ki és rőfogsz jönni az ízére.GPX fájlok felhasználása az alkalmazásban: én a letöltött gpx fájlt simán áthúzom számítógépről a telefon belső tárhelyére, majd az alkalmazásban az "Importálva" menüponton keresztül simán betallózom az alkalmazásba, és az ott már használható is lesz.
Én mivel a Pro verziót megvettem, kaptam a Locus áruházban ajándék pénzt és így megvettem a "Hungary - LoMaps" térképet, de ha nem akarsz vásárolni az áruházán keresztül számos ingyenes térképhez is hozzáférhetsz.GPX fájlok szerkesztése: vagy számítógépen, vagy online szoktam csinálni ha szükséges. Google - best free online gpx editor - számos találat lesz nézd át őket ami jobban kézreáll azt használd.
No ennyit "röviden" remélem tudtam egy kicsit segíteni.
-
Sorge
csendes tag
Helló! No megnéztem én is ezt a GPSies oldalt. Valóban nagyon jó keresési/szűrési lehetőségek vannak, és nagyon sok túrát tartalmaz. Amit én személy szerint hiányolok, hogy nagyon sok túránál még minimális leírás sincs (vagy legalábbis én nem találtam ), így nem tűnik ki, hogy az adott túraútvonalon milyen látványosság (természeti, vár, rom, stb.) található.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Autós topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Tőzsde és gazdaság
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Google Chrome
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- ÚJ AMD RYZEN 7 5800X 16x4.7GHz GAMER PC 32Gb RAM 1.0TB SSD RTX 3080 10GB GDDR6X WIN11 GAR!
- Logitech G923
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-10400F / 11400F + Új RTX 3050!!! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- 0 perces GameMAX Destroyer Tempered Glass WHITE házak számlával!
- Mind a új MAKULÁTLAN Apple MacBook Air 15" M3 2024 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia2025.10.17
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest