Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Storms #71255 üzenetére

    Bőven elég 30 is, de adj 50-et, bár 5-6 évig úgysem fogod használni, hiába van ez a rolling mese. ;]

    12GB ram mellé ha 5GB swap-ot állítok be az elég lesz?

    Nem néztem meg minap, Manjaro csinál-e swap fájlt, de 12GB mellé Ubuntu-k 1GB-ot csinálnak a biztonság kedvéért. Sosem fog több kelleni, ha viszont ez is kevés a fizikai mellett, akkor valami anomália van, ott meg ki tudja mennyi lenne elég. Amúgy hasznos is lehet, ha 5GB-ot csinálsz, mert az is hozzáadódik az overprovisioning miatt fontos gyárilag félretett helyhez, így tuti meg lesz a minimum elvárt 7%. (ext4-ek is tesznek félre, etc.)

    Szóval akkor legyen 50 és 5GB. :K

    (#71259) májkimiki

    Én meg főleg ősbölény vagyok. Pár éve kezdett feltünni, hogy egyre több csomag az /opt-ba fészkeli magát, de most már szinte csak oda.

    (#71257) Doky586

    Az fstrim a szabad helyeket is trim-meli, úgy tudom, de értelemszeráen nem bántja az NTFS-en lévő adatokat, hiszen ugyanaz a vezérlő dolgozik Linux alatt is, mint Win alatt, de ezt Te jobban tudod nálam.

    sudo fstrim -a parancs TRIM-mel minden csatolt meghajtót, erre érdemes odafigyelni, mert jártam úgy, hogy live Linux alatt TRIM-meltem volna, de elfelejtettem felcsatolni a meghajtókat. Fura volt, hogy túl hamar végzett. :D

    [ Szerkesztve ]

    eladó Samsung PM883 1,92TB SSD 50eft

Új hozzászólás Aktív témák