Új hozzászólás Aktív témák

  • milestone

    tag

    Üdv a társaságnak,
    Felraktam nemrég a Kiwi 10.08-at. Megjegyzem laikus vagyok az Ubuntu terén.
    A köv. a problémám:
    Létrehoztam az 1. és 2 . (a 2-at a lehető legkorlátozottabb jogokkal) felhasználói fiókot.
    Az 1. fiók alatt telepítettem 3 hőmérséklet-kijelző programot, melyet egy új, 3. panelra (elsőnek nevezem a felsőt, 2-nak az alsót) raktam ki, majd ezt a panelt levittem az alsó panel (panel = tálca a Winben, ugye?) fölé és beállítottam a panel automatikus elrejtését.
    Majd végrehajtottam e parancsokat az alkalmaz gombbal.
    Ekkor lefagyott, minden eltűnt a képernyőről, kivéve a háttérképet és ezt a panelt. Semmire nem reagált, bár az egeret tudtam mozgatni, de csak a Ctrl+Alt+Del kombinációra előjövő leállító menüből sikerült egyáltalán újraindítani a gépet.
    Többszöri eredménytelen újraindítást követően (hasonló tünetek) a 2. fiókba bejelentkezve szabályosan eltávolítottam e 3 programot, de ez sem segített. Ebben a fiókban szépen, szabályosan működik az Ubi, de az 1-ben nem.
    Valójában nem tudom, hogy mi okozta a galibát: a 3 program telepítése, a 3. panel létrehozása vagy annak beállítása, hogy automatikusan eltűnjön, vagy mindezek kombinációja...
    Próbáltam csökkentett módban is indítani, de nem segített.
    Legrosszabb esetben létrehozok egy 3. fiókot, és törlöm az 1-t, de ez elég favágó módszer, mert ez nem igazán járható, ha az ember szépen beállította már magának a rendszert.
    Tippek esetleg?
    Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák