-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz V8engines #97498 üzenetére
[link]
Próbáld ez alapján.
A többi képmód csak azért tűnik élesebbnek a haladó beállításoktól, mert alapból nagyobb az élesítés értéke. Ha leellenőrzöd ezt is a leírás alapján, akkor látni fogod, hogy magas sharpness értékkel használod, ami a szemednek sem tesz igazán jót.codec project
-
törölt tag
válasz kisselandras #97503 üzenetére
Üdv! Másik kábellel próbáltad? Nem tudom milyen felbontással nyomulsz, de nekem régebben a monitor csinált ilyet. A hdmi kábel cseréje megoldotta a problémát. Kontakt hiba vagy csak egyszerűen gagyi volt a madzag. Hdmi 1,4 high speed vagy 2.0 ddc kábel kell a gép és a tv közé. Így felismeri a pc mint egy plug & play eszközt.
Egyébként tényleg nem szabad működés közben ki-be húzgálni a hdmi kábelt. Kikapcsolva összekapcsolsz mindent, ha minden hardver és vezeték megfelelően működik, akkor mennie kell, tök mindegy mit kapcsolsz be először. -
kiskakas
senior tag
nekem olcso, 10m hdmi kabelekkel medialejatszorol,laptoprol is elment neha a jel. ugyanezzel a kabellel, regi lg tv-n tokeletes. erzekeny ra ,ugyfest
-
blakey
titán
válasz kiskakas #97505 üzenetére
A HDMI kábeleknek manapság már elég nagy adatmennyiséget kell átvinniük, tehát egy UHD, HDR, többcsatornás HD vagy LPCM hangokhoz már illik megfelelő kábelt venni és ha 10m-ről van szó akkor bizony mélyen zsebbe kell nyúlni, egyelőre, mert garantálni kell azon a hosszon is az adatátvitelt. Régi TV-d maximum FHD volt, oda nem kellett a 4K, HDR, stb. A HDMI kábelek árát nem minden esetben a márka határozza meg hanem az, hogy az adott hosszon mit tud átvinni és mindig ezt kell figyelni.
#97506) catlaca
Én a digis beltérihez egy olcsó 10méteres gembird nevű madzagot vettem 2500-ért, tökéletesen működik a két éves UJ635v-vel. - mert nem kell UHD/HDR stb-t átvinnie, egy normális 4K képes lejátszóval már gondjaid lennének.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz blakey #97507 üzenetére
Nyilván, mindig a célnak megfelelő kábelt kell beszerezni. Erről azt állította a bolt, hogy hdmi 2.0 kábel, de 2500 forintért az ilyen kijelentéseket nem kell komolyan venni. A HD adások átférnek rajta, ennyi volt az elvárás.
Mivel én nem játszok a pc-n, ezért nincs szükség minőségi madzagra.
Film nézésre meg ott az emby.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz #52931072 #97508 üzenetére
Erről azt állította a bolt, hogy hdmi 2.0 kábel - olyan nincs, a kábeleket nem számozzák pont az ilyen félreértések miatt. HDMI cables
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
draco31
veterán
Hello!
Ami van 4db gyári háttér a TV-n, azokat nem lehet saját képekre cserélni?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
törölt tag
-
veterán
válasz kisselandras #97513 üzenetére
-
Delfi
tag
Sziasztok!
Vettem egy LG 32LM6300PLA tévét és szerettem volna betallózni a NAS-om megosztott könyvtárait, de ez nem igazán sikerült. Valamit elbénáztam, vagy ezt nem fogja tudni? Nem látok nagy különbséget a bedugott pendrive/külső hdd és a Nas megosztások kezelésében, így feltételeztem, hogy ez simán menni fog, de a belső címet is azonnal Googléval szerette volna megkeresni, pedig azért egy belső IP cím elég egyértelmű. -
V8engines
tag
válasz junior19 #97501 üzenetére
Szia!
Köszi!
Ebbe el fogok mélyedni.
Viszont még mindig nem értem miért áll vissza, azaz, megy felfelé a háttérfény. Hajnalban állítottam be az összes kép módban 40-re, most este bekapcsolva a TV-t, már 54-en, meg 80-on vannak. Minden kikapcsolható ki van kapcsolva. Nekem PC-s betűkhöz csak az Eredeti mód, vagy az ECO nem homályos. Mindkét Haladó olyan homály, nem bírom kiolvasni (és nem sok dioptriás szemcsim van/még szerencsére, de ha így megy tovább, az lesz ), hogy szarrá kéne állítgatnom szerintem mindent.Végigmegyek a leírásodon, próbálom értelmezni.
Köszi az ajánlást! -
blakey
titán
válasz V8engines #97516 üzenetére
Még 1X leírom, az általad használt képmódok automatikusan állítódnak. Ne azokat használd.
Mindkét Haladó olyan homály - egyáltalán nem az, szerintem "nem tudod használni a TV-t", pontosabban nem tudod, hogy mi a helyes képminőség.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
V8engines
tag
válasz Partizan182 #97502 üzenetére
Na most ezt is végigzongoráztam.
De ez még mindig Otthoni módban van, még vásárlás után be lett állítva erre.Ez számomra már kompjúter világ. Ahhoz csak alapszinten értek. Be tudom kapcsolni, meg ki.
De megyek még végig majd, az ajánlás alapján.
-
V8engines
tag
válasz blakey #97517 üzenetére
Ez már biztos, hogy nem tudom használni a tv-t. Minden rendben lenne amúgy, nekem jók lennének a színek, csak a háttérfény "visszakúszását" nem értem és mindegy melyik képmódon van épp. Mindnél ki van kapcsolva minden kikapcsolható, meg alacsony vezérlésen van.
De egyébként szerintem már minden TV vásárlónak tanfolyamra kéne járnia a beállításhoz.
Mert nekem fingom nincs amúgy mi, mi célt szolgál. Persze az alapok kivételével. Mert azok már voltak képcsöves TV-knél is.
Na akkor már most megnézem a Haladó módot. Ha a homály nem tűnik el (nem szokja meg a szemem), akkor nem lesz jó, vagy valami nem jó értéken lesz.
Jól értelmezem?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Jelentős eltérés van, ugyanis egy TV készülék nem tudja olvasni úgy a NAS tartalmát, mint egy külső adathordózóét, ami ugyebár nyitott megtekintésre. Valamilyen DLNA szervert szükséges telepítened a NAS-ra (alapnak is kell lennie rajta), a megosztott mappa önmagéban édeskevés. Ha komolyabbat akarsz, akkor Emby, Plex (LG TV-hez van ilyen alkalmazás is), de tesztként kezdheted az alap médiaszerverrel.
-
Delfi
tag
Köszi, Plexem van, csak nem kedvelem igazán. Jobb híján megteszi, csak azért jobb egy egyszerű megosztást megnyitni, mint a Plex erőforrás zabáló felületét.
Azért gondoltam, hogy már a tévék felnőttek a feladathoz, mert a NAS-ok már épp elég éve a háztartások részei, így ahogy a netflix, youtube, amazon bekerültek a tévé menüjébe, illetve az LG shopból szedhetek Smart Share programot a PC megosztásokhoz, úgy kezelhetné a NAS megosztott könyvtárait is. -
junior19
senior tag
válasz V8engines #97516 üzenetére
Írd már le, konkrétan a modell számát.
Illetve kikapcsoláskor áramtalanítod a tévét? Ha igen, akkor egy próba erejéig ne csináld pár ki-be kapcsolásig.
Azért ajánlja mindenki azokat a képmódokat az Eredeti vagy az Eco helyett, mert azok a legpontosabban jelenítik meg a beérkező videó jelet. Az Eco és az Eredeti képmódokban viszont olyan belenyúlások vannak, amik a képmegjelenítést jelentősen rontják. Láttam már olyan Eco módban használt tévét, ami két év használat után a pirosat már bíborként jelenítette meg. Ezért nem ajánlatos azokat használni.
De neked az a bajod, hogy az ajánlott képmódok homályos képet adnak az Eredetihez képest. Ez csak azért van így, mert azokon az Élesítés magasabb értékre van állítva. Ha felemeled a Haladó módban is arra az értékre, akkor az sem lesz homályos.
A leírásban egyébként van az sharpnessre is minta ajánlás az AVS anyagban, így azt is letudod ellenőrizni. Szinte biztos, hogy most magas értéken nézed, azért tűnik a haladó módnál kevesebb értéken a kép homályosnak.codec project
-
törölt tag
Milyen kábellal van jelenleg összekötve a két készülék és milyen felbontású képet tolsz ki a tévére? Attól függ milyen kábelra van szükséged.
-
addikt
Pont ezért írtam, hogy minden NAS rendelkezik alap DLNA szerverrel, ami nem tartalmaz semmi extrát (se fotók, se borítók, se metaadatok), sima és egyszerű multimédia megosztás, amit remekül kezel az LG is (Synology-n pl. Médiaszerver a neve). Ha mégis szükséges az extra tartalom megjelenítése, akkor nyugodtan cserélhet a Plex az Emby-re.
-
V8engines
tag
válasz junior19 #97501 üzenetére
Ki is dobott az oldal mire ezt végigvittem, a lentebb olvasható részig.
"Ha van kérdés, vagy nem tiszta valami, nyugodtan jöhet kérdés."
Na akkor én elakadtam. Ez nem ám színtévesztőknek van kitalálva szerintem.
Azt nem említetted hogy "Babos könyv" jelleg lesz.Végigvittem azért. Egészen odáig, mikor következett hogy állítsuk kékre és...
Na innen nem ment. Nálam nincs 50-es érték. 0 az alap és állítani lehet -30, +30 között, de nálam semmi változás nem történt. (Még mindig 32 LF632V, a kicsike. )
Így ezeket a továbbiakat hagytam alap 0 értéken.Nálam az a bizonyos 50-es közeli érték se lett meg. Hacsak nem a koromat vesszük alapul, de még picit odébb van az is.
Mert említést tettél, hogy a fényerőnek annak közelében kellene lennie. Nálam második ellenőrzésre is csak a 62 lett a legközelebbi érték.
Háttérfényem hagyom 40-en egyelőre.
Majd ha nagyon ráérek, állítok még egy nappali időszakos képmódot valamelyikre.
Most ez a Színház mód lett. Kinevezem éjszakainak. De ha jó lesz nappal is, megmarad.
El lehet ezzel időzni rendesen.
Most tesztelem a szemeimet. Várok pár napot, hogy alakul, vagy hogy megszokom-e.Köszönöm szépen amúgy! Ez már haladás. ...és a TV meg van kb. 4 éve.
Kíváncsian várom már a holnap reggelt (TV bekapcsolás után), hogy változik a háttérfény.
-
V8engines
tag
válasz V8engines #97525 üzenetére
"Írd már le, konkrétan a modell számát.
Illetve kikapcsoláskor áramtalanítod a tévét? Ha igen, akkor egy próba erejéig ne csináld pár ki-be kapcsolásig."Leírtam, nem akartam már előbbit szerkesztgetni, ezért ide csacsogtam.
Nem, sosincs áramtalanítva. Hacsak áramszünetek esetén meg nem történik ez a dolog. De az nem rajtam múlik. Az már igen, hogy nem veszem észre hogy már felkúszott az érték.
De most pl. hajnali beállítás óta? Ki volt kapcsolva, most este bekapcsoltam és mint már korábban írtam, már fentebb van a háttérfény. Amúgy tényleg nem fürdősk...váznék. Nekem tetszett ahogy anno beállítottam, csak a magas háttérfény a parám. Még megtartanám a gépet pár évig ha lehet.
-
Doller
tag
Sziasztok!
Én az LG 65SM9010PLA-t nézegetem (esetleg az 55C9). Emellett van olyan dolog, ami egy hasonló kategóriájú Philips mellett szólna?
9 éve van Philipsem, Ambilight-os. És bevallom, ez az ami nagyon bejön rajta és hiányozna. -
-
-=RelakS=-
veterán
válasz kisselandras #97529 üzenetére
4096? És azt megeszi a tévé? Vagy csak elírtad a 3840*2160-at?
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
kisselandras
senior tag
válasz -=RelakS=- #97530 üzenetére
Piros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
blakey
titán
válasz kisselandras #97531 üzenetére
Akkor ideje a kijelző natív felbontásán használni azaz 3840x2160-on.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz kisselandras #97529 üzenetére
Szerintem ha be tudod állítani a tv kimenetre a 4096x2160, akkor biztos támogatja is a tv, de a tv natív felbontását használd, nem tudom mennyi az nálad. Egy high speed hdmi kábel maximum 4k 30Hz tud átereszteni, neked egy olyan kábel kell, ami teljesíti a hdmi 2.0 paramétereit, 4k 60Hz és a többi. Ne legyen hosszabb a szükségesnél és a nagyon olcsók valszeg nem lesznek elég jók. Eskesd meg a eladót az édesanyja életére, hogy megfelelő kábelt ad neked és ha nem lesz jó visszaveszi, mert a minőségi darabok elég drágák.
Amiket a tévékhez adnak az ilyen mr wong a harmadik dzsunka jobbra gyártmányok, hd-s beltérikhez jók, de másra nem.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Kábelekkel való okosság és leírás [link] vásárolni is lehet.
-
junior19
senior tag
válasz V8engines #97525 üzenetére
Mivel a tied régebbi modell, a leírás pedig az újabb modelleknek felel meg, így azokon meg kell keresni a megfelelő menüpontot.
A színeket nem ajánlatos nagyon állítgatni, inkább csak ronthatunk rajta. Ha nálad 0 a közép érték, akkor azon kell hagyni, az újabb modelleken 0-100 között állítható, 50 a középérték.A fényerő beállítását milyen körülmények között(tejesen sötétben vagy volt valamennyi környezeti fény), és mivel játszottad le a mintákat(usb, tévé youtube app, külső lejátszó, pc)?
Tapasztalatom szerint a gyári érték sötét körülmények között jó szokott lenni, legfeljebb 1-2 értéket kell a csúszkán állítani. A 62-őt én nagyon soknak tartom sötét helyiségben, ilyen legfeljebb akkor fordulhatna elő, ha a videó szintek nem megfelelően vannak beállítva, vagy sok a környezeti fény.Ha nappal környezeti fény mellet nem nagyon nézel sötét tartalmat, illetve nem kifejezetten a képre koncentrálsz, akkor elég lehet a háttérfény megemelése, máson nem kell változtatni. Én nappal is inkább sötétítek.
Ha ezt a háttérfény visszaemelést mostanában kezdte a tévé, korábban nem volt gond vele, akkor egy gyári visszaállítást megpróbálhatnál, lehet megoldja ezt a problémádat.
Vagy szerviz, de kérdés ha egyébként jól működik a tévé, akkor bekapcsolás után inkább mindig beállítani a megfelelő háttérfényt. Gondolom garancia nincs már rá, így kérdés, mennyiből úsznád meg a javítást.codec project
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Ha minden problémától meg akarsz szabadulni, akkor egy dedikált médialejátszóval minden problémát meg tudsz oldani. Nekem is egy Synology NAS "eteti" a minix androidos mediaplayert. Még sosem volt semmilyen gondom vele. Bármivel megbirkózik, és a NAS-ról, ha az nem egy erőgép(az enyém nem az DS118) minden terhet levesz. Szerintem a "híres" okos tv-k, saját beépített dlna-juk sz@rt sem ér. Ha már NAS-ra is beruháztál, akkor egy külső mediaplayer beszerzése nem lehet gond, de te tudod. A külső lejátszón nekem fut a kodi, az aztán minden, csak nem fapados, mindened van a tartalmakhoz....borító, tartalom, előzetes, mindezt úgy, hogy a NAS-tól nem veszel el erőforrásokat, az csak nyomja a "biteket" a lejátszónak, az meg mindent megold.
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
mobilizmo
Topikgazda
válasz olajbogyo #97536 üzenetére
"híres" okos tv-k, saját beépített dlna-juk sz@rt sem ér
Én sem gondolom, hogy ez a lejátszás csúcsa, jobban örülnék ha egy sima samba protokollon nyithatnám meg a hálózatomon megosztott tartalmakat. De szarnál azért sokkal jobb, sőt egy normális kis igényű dlna szerverrel használva (miniDLNA) teljesen rendben van. Mondjuk engem kimondottan taszítanak a borítóképes csilivili lejátszók, én smart korszakom kezdete óta semmi ingerenciát nem érzek külső lejátszókhoz. Most majd kiderül változik-e a hozzáállásom, nagylányomék buta FullHD tv-jéhez most vettem egy Mi Box S-t.[ Szerkesztve ]
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
V8engines
tag
válasz junior19 #97535 üzenetére
Szia Junior!
Köszönöm a bőséges infót!
Egyelőre így maradunk.
Most (tegnap esti beállítgatás után) bekapcsolva, nem változott a háttérfény, és semmi. Minden úgy van, ahogy beállítottam. Rejtély amúgy.
De kibírom, hogy minden bekapcsolás után ellenőrizzem a háttérfényt.
Most egyébként rögtön, szemre is látszott, nem ment fentebb a háttérfény értéke.
Még ugyanezekkel a beállításokkal megcsinálom egy másik képmódba. Terv az, legyen egy nappali és egy esti beállítás. Egyébként nem nagyon izgat, főleg este jutok TV elé.
Már csak a kíváncsiság hajt, ott jelentkezik-e ismét a bizonyos érték emelkedése.Most meg hogy reagáljak a friss kérdéseidre:
A beállítás tegnap, lámpa lekapcsolásával oldottam meg. Tehát semmi fény, csak amit a házimozi és T settop box LED-jei adnak.
Beállítás az ajánlott Youtube videók alapján történt. PC (asztali gépen keresztül) a HDMI kábellel összekötve.Természetesen már nyilván nincs gari. Ezért is marad így. Nem lesz szerviz. -Nagyon remélem, semmi miatt.
Így most megy a teszt, hogy alkalmazkodnak szemeim.
-
blakey
titán
válasz V8engines #97538 üzenetére
Minden úgy van, ahogy beállítottam. Rejtély amúgy. - nincs rejtély, az általad korábban használt két képmód automatikusan állítja a háttérfényt ezért hiába állítod be egy bizonyos értékre következő alkalommal másik értéken lesz.
-
V8engines
tag
válasz blakey #97539 üzenetére
A Színház mód?
Junior ajánlása alapján zongoráztam végig mindent.
Már szerintem beleverem a ...omat ebbe.
Amint előző hozzászólásom leírtam, hogy minden fasza... ...Most hogy az Eredeti-re beállítottam ugyanezeket a paramétereket, visszatérve a Színházra, ismét minden elvándorolt. Egy katyvasz lett. De ez tényleg rég nem az én Világom. Inkább faragok, és megmaradok továbbra is az ilyen egyszerű feladatoknál.
Igaz, a háttérfény most (még)csak 45-re, 40-ről. Élesség 20-ról 10-re,... Bla-bla-bla. Többire nem emlékszem.Egyelőre hagyom így az egészet. Újra visszaállítottam mindent, tesztelek.
[ Szerkesztve ]
-
ultio
aktív tag
Egy több éves külső, saját tápos WD vinyó van usb kábellel a tévére kötve. Az 50-60 gigás UHD filmeket gond és szaggatás nélkülkül lejátsza a tévé. Mi kell ennél több? És gyönyörű a kép!
rasti rusti
-
törölt tag
Mondjuk nem tudom mi a baj a tv-k dlna képességével. Amíg nem kezdtem próbálkozni 4k-s filmekkel, még a smartshare is lejátszott mindent gond nélkül. A webos 3.5-től felfele már mappákat is kezel a lejátszója.
Szerintem meg leszel elégedve az embyvel. Nekem nincs nasom, sem ba..ott drága 4k-s médialejátszóm ( amihez aztán kell egy kb drága hdmi kábel is ugye). , és akkor még csak egy tv-nél tartasz. Egy asztali gépen fut az emby server, három tv-n emby kliens. 100-as hálózat dosztig elég, vezetékes vagy wifi. Tesóméknál egy vacak cerkás laptop egy külső merevlemezzel gond nélkül működik. Még nem volt 4k-s mkv ami megakasztotta volna. A szolgáltatói sagemcom modem szívatott egy darabig, de aztán egy switch közbeiktatása megoldotta a problémát.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz #52931072 #97542 üzenetére
A UPC Connectbox szivat engem.
Valamiért a tv időnként eldobálja a wifit,újra kéri a jelszót.
Azt hittem egy ideig,hogy az Emby szivat (nem sikerül a szerverre kapcsolódni),de rájöttem,hogy egyszerűen eldobta a hálózatot.
Nem hinném hogy a tv-vel van gond,mert a korábbi 2 routeremmel sose csinált ilyet.
Valami megoldást keresek,mert az Emby amúgy marha jó cucc. -
Sanyabá
senior tag
Sziasztok! Tv vásárláson gondolkozom, a kinézett ez lenne:https://tvraktar.hu/termekek/820-LG-65UM7400PLB-Ultra-HD-IPS-4K-WebOS-Thinq-AI-Smart-LED-TV-Quad-Core-165cm-Bluetooth-Alexa/. A kérdésem ennyi pénzért , van -e jobb alternatíva? Köszönöm!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
junior19
senior tag
válasz V8engines #97538 üzenetére
"Beállítás az ajánlott Youtube videók alapján történt. PC (asztali gépen keresztül) a HDMI kábellel összekötve."
Próbáld meg kihagyni a pc-ét, vagy a tévé youtube app-ját használva nézd meg a fényerő értéket, vagy töltsd le a leírás linkjéről az mp4-es verziót, azt szerintem az usb-ről le tudod játszani. S akkor mennyi a fényerő értéke. Ha akkor a középértéken( gyári alap), vagy annak a környékén a jó, akkor a pc videó kimenete és a tévé bemenete nem egy szintre van állítva, s azért kell 62-re emelned a fényerőt.
[link] Itt van az MP4-es verzió linkje, ezt kicsomagolod, s benne lesznek külön a fájlok.Próbáld már ki azt egy pár napig, hogy nem váltogatsz a képmódok között. Szerintem akkor vált vissza valamiért, a leírásod alapján.
Állítsd vissza a színházat, ahogy beállítottad, s csak a háttérfény értékét emeld nappal, vagy amikor fény van a helyiségben. Pár bekapcsolásig ne váltsál képmódot!!!
Nekem 3 képmód van beállítva, a szakértőik(nálad haladó) és a színház. De csak egyet használok leginkább, s nem váltogatok a képmódok között, pláne nem állítgatok. Egyszer ha be van állítva, akkor utána már nem kell piszkálni a beállításokat, csak esetleg a háttérfény értéket változtatni.codec project
-
törölt tag
Nekem t-s sagem FAST3686 van, de az is szívat időnként. Modem újraindítás után egy darabig megy. Meguntam és beiktattam egy switch-et és vezetékkel csatlakoztattam a tv-t, azóta nyugi van. Régebben a szifonjainkat is állandóan ledobálta, külön ssid re tettem az 5GHz és a 2,4GHz-es wifit, azóta a telókkal nincs gond. A végső megoldás egy külön wifi router lesz, mert ezzel még nem sikerült 100Mb/s fölötti sebességet mérnem, akármit csináltam vele. Egy kalap szar. Vezetéken amúgy megvan a 300.
-
V8engines
tag
válasz junior19 #97545 üzenetére
Egyelőre agyfaszt kaptam tőle.
Most így marad egyelőre. Nekem is az a sejtésem amúgy, hogy átváltás után visszaáll valamiért.
Most kikapcsoltam kb. 1 órára a TV-t vacsi erejéig, most minden megmaradt, ahol volt.
Így hagyom, de mentem az ismételt ajánlásod, ha lesz belső erőm, letesztelem.De tényleg nem értek én már ezen túlkomplikált (számomra) dolgokhoz.
Most lesz két éve hogy egy eléggé túlállítgatható fejegységet vettem a járművembe (időkorrekció és a többi), USB-ről nem tudtam, nem értettem, hogy olvastatom be a képeket, csak mp3 volt. Mire véletlen rájöttem, hogy csak külön tud olvasni mindent (fotó, audio, video), erre van egy éppen észrevehető Click "gomb" (érintőkijelzőn). Na de ezen művelet ám nincs a használatijában, legalábbis én nem találtam róla infót.
De elküldtem rögtön szervizbe hogy sz@r. Visszaküldték hogy semmi baja szerintük.
...és nem is volt, csak én vagyok hülye.
Mondjuk videót azóta se tudtam egyet se lejátszani. Itt meg az lehet a baj, fingom nincs milyen formátumba kéne megírni. Képméret stimmel (a leírtak szerint), és mégse megy.
De ezt a témát elengedtem már.Öregszem basszameg.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Sanyabá #97544 üzenetére
Én inkább 7450-est vennék, mert ha jól tudom a 7400-hoz még sima távirányítót adnak, az előzőhöz meg már a magic verziót, vagyis nem kell utólag tizenpár ezret rákölteni. A magic távirányító meg kb. kikerülhetetlen.
[ Szerkesztve ]
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest