- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ipadipad
tag
Sziasztok
Lg 42lm3400
Tudna nekem valaki valami véleményt mondani? Tapasztalatokat?
Mert ha van olyan jó mint a lm620 akkor maradnék a lm3400 típusnál ha már 121e ftL26bKz
-
Ipadipad
tag
Hmm
Sajnos ehez nem értek igy megkérdem
Mi az a dts? Mire jó?Néztem még a lm615 őt abban van dts?
Meg 100mhz dolog?
Sajnos a plafon maximum 150.000ft az is ugy hogy kezdő befizetésnek fizetek 100e a maradék 50et meg részletbe fizetnémNéztem még a lm611 esetleg abban van dts?
Igazság szerint pct kotném rá és igy használnám monitornak
Igy onnan neteznék+ filmeznék
Tv funkcióját nem használnám mert nincs kábel tvm nem szeretek "tv adást nézni"
Ezért se tvzek már 6éve
24 meg 27" monitor kevés lenne plusz a 3d is jól jönneL26bKz
-
shteer
titán
-
Yogibear974
senior tag
Gyakran kell törölni az előzményeket és a "sütiket", (bár akkor oda a jelszavak) az szokott néha (!) segíteni a memória
problémán. Jutyúbra meg tényleg ot a smart app, azon legalább direktbe megy a stream, csak a wifi vagy a dlna
szávszélesség szab határt, hogy szaggat-e.Üdv: -=Yogibear=-
-
blakey
titán
válasz shteer #24055 üzenetére
DTS a DVD-n is előfordul, nem kell ahhoz HD.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ipadipad
tag
Nah igy már minden világos köszönöm
Akkor ha jól értem pc rákőtés esetén mindegy hogy támogatja e vagy sem mert pl klite codec + media player classic segitségével magam álithatom a hangsávot
Még egy olyan kérdésem volna hogy ha telefont kötöm rá hdmivel (galaxy note 2) akkor márkától függetlenül kikel hogy vetitse a képet + hangot vagy tévedek?
Mert ha ez igy minden fain és más hátránya nincs (pl lag játék esetén) akkor számomra megéri az lg 42lm3400
L26bKz
-
albgab
aktív tag
Lm620-nál hogy lehet a csatornákat átnevezni, hogy ne azt lássam, hogy s16, hanem a csatorna nevét (amit én beírok)?
Köszi
-
tomimidi
tag
Megtettem. Bár nem örömmel, mert ugye menteni sem lehet a csatorna listát/sorrendet, így mindent újra be kellett állatíni. De a lényeg, hogy képarány váltás probléma nem változott. Ugyanúgy megvan. Kérdés, hogy akinek jól megy annak mire van állítva? Nálam EREDETI, így mindig a helyes képaránnyal jeleníti meg a műsort. Ha kapja az AFD-t akkor váltja is, csak nálam nem marad folyamatos kép. Érdekes, mert felvett műsor visszajátszásánál is megteszi hogy szétesik a kép arányváltásnál.
Sok műsor nincs ahol gyakran váltogatnak (talán axn és minimax), lassan mindenhol fix beállítás van 16:9-re. A leggyakrabban a minimax-on. Gyerek azt nézi ott rendszeresen feltűnik. Szinte minden reklámnál. (Forrás: UPC).
Köszönöm ha ránéztek!
-
Ipadipad
tag
Általában klite felrakja a mpct ezért
L26bKz
-
Cselo
csendes tag
A napokban vásárolt 47lm620s-emen teszt során egy alpixelbibát látok sárga és fehér háttérnél. Mennyire általános ez, vagy érdemes cserével próbálkozni? Ha gyakori, akkor lehet hogy a cseredarabban több lesz...
-
blakey
titán
válasz shteer #24064 üzenetére
Látom okos vagy
Ezt írtad "DTS hangsáv a HD filmekben" - A DTS hangsávhoz nem kell HD film, SD felbontású film is tartalmazhatja.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Plebi
senior tag
válasz Ipadipad #24059 üzenetére
Már régóta felesleges bármilyen kodek pakkot telepíteni, mert a Mediaplayer Classic HC, VLC Media Player, KM Player (nekem ezek az ismertebbek) már régóta külső kodek pakk nélküli lejátszók. Inkább csak galibát okoznak ezek, illetve, ha az ember nem figyel mindenféle toolbarokat nyalánkságokat telepítenek.
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
blakey
titán
válasz shteer #24070 üzenetére
Mivel egy szakmai fórum ezért az ilyen gondolatok elé nem árt odatenni, hogy pl., mert … a következő az lesz, hogy van egy m2ts film amin nincs hang, oka a DTS.
Amúgy meg tök értelmetlen tv-vel HD vagy bármilyen 24p-s anyagot lejátszani, mert nem natív és sajnos némi "rángatás" tapasztalható. Magyarul nem sokat ér a beépített dekóder. Külső lejátszó sokkal többet ér.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
capafog23
őstag
47lm620s gyári lejátszója nem ismeri a dts hangot?
-
shteer
titán
válasz blakey #24072 üzenetére
mivel szakmai fórum, gondolom az "okos vagy" megjegyzés is feltétlenül szakmai lehetett tőled. de nem esett le, ahogy neked sem az, hogy miért került smiley a dvd-s bejegyzésem végére
azt se tudja mi az a dts, gondolom a 24p fogja legkevésbé izgatni..
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
-
Ipadipad
tag
Igy hogy nem nativ 100mhz es a tv (lm3400)
Mien hátrányt okozhat?
Pc-re kötve ez a "lag" mennyire zavaró? Pl elkezdek gyorsan gépelni akkor lassabban jeleniti meg?L26bKz
-
blakey
titán
válasz Ipadipad #24079 üzenetére
100mhz? Az mi? Olyan tv nem létezik.
50-100-200HzELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
spkkill
tag
Valaki használ CI-modult Lg tv-vel(esetleg lm620s-el) a DIGI-nél?
Költözés miatt DIGI-re fogok váltani és úgy tudom,hogy nem adnak CI-modult.Hajlandó vagyok megvenni,de nem tudom melyik működik tutira. -
blakey
titán
válasz spkkill #24082 üzenetére
Tudtommal a diginél semmi nem kell a digitális adás vételéhez, csak egy-két adóhoz és azokhoz box jár, de majd egy digis pontos képet fog adni.
-
morphin
tag
Hmm meglepődve tapasztaltam az előbb, hogy a TV-m simán kezeli a Logitech egerem illetve kipróbáltam egy noname (Labtec) billentyűzettel is és az is ment simán. Már csak annyi a gond, hogy nem vezeték nélküliek...Magic Remote helyett veszek 2-3e-ért egy Genius v Logitech alap vezetéknélkülit. Arra az egy két alkalomra amikor pötyögni kell megteszi. (LM620 )
-
gahor72
aktív tag
válasz spkkill #24082 üzenetére
Diginél ha kábeltv pl. lakótelep,bedugod a kábelt a tvbe és behangolod csak a digitális csatornákat.
Ha műholdas akkor különböző beltériket lehet venni,ill. bérelni,de úgy tudom minden tvhez kell,míg a kábelest lehet osztani.
Most olvastam,hogy a digitális átállás nem érinti az digi előfizetőket.
Lényeges mert a hálóban,konyhában sokan crt tv-t használnak még.Ha szerencséd van kábel tv lesz,és akkor ahoz LAN net tartozik,egész jó sebességgel,korlátozás nélkül.
üdv
-
capafog23
őstag
válasz gahor72 #24087 üzenetére
Így van sima koax-on jönnek diginél a digitális csatornák.
Az érdekelne, hogy vannak kódolt csatornák HBO stb, na és erre elő vagyunk fizetve, de ehhez kell set top box vagy valami hogy menjen a tv-n. Hogy lehetne megoldani hogy ilyen lg smart tv-n is legyen HBO? nem lehetne kártyát belerakni? mindenképpen kell mégegy ilyen set top box vagy micsoda?Kicsit OFF
-
gahor72
aktív tag
válasz capafog23 #24090 üzenetére
Én nem gondolom,hogy kábeltvnél kell vmi ,box,kártya stb...
Bár én nem fizetek elő prémium csatornákra.arra ott a p2p csatorna
Ha kell ,megrendeled a webes felületen aztán egyszer csak megjelenik a csatornák között a fekete "nem elérhető" helyett a hbo pl.A kártya modul a tvben a műholdashoz kell gondolom..
A beltéri meg a kártyahely néküli tvkhez.
De majd kijavít vki aki használja ha nem így van a DIGInél.üdv
-
gahor72
aktív tag
válasz spkkill #24088 üzenetére
Akkor az vmi speckó lesz.
Mert itt a laksin nincs optikai kábel,csak két mezei koax,egy a LAN egy a TV, amin egyszerre jönnek a digitális csatornák és az analóg csatornák+rádiók.
Persze LED tv-vel nem használjuk az analóg csatornákat.
üdvGondolom apóséknál műholdas a tv,vagy nincs kártyahely a tvben,csak a szolgáltató ua.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz gahor72 #24091 üzenetére
A kódolt csatornákhoz kell box, a digi nem ad kártyát emiatt a kódolt csatornákat csakis box segítségével lehet nézni. A kártya modul nem "csak" a műholdashoz "kell", DVB-T és DVB-C-re is egyaránt jó, előbbi pl- a mindigtv, utóbbi pedig upc pl. Ráadásul, ahhoz, hogy műholdas vételére is alkalmas legyen a készülék egy külön antenna bemenet is van hozzá (F csatis), azaz 2 van, egy normál és egy "csavaros".
[ Szerkesztve ]
-
morphin
tag
válasz shteer #24089 üzenetére
Nekem kifejezetten elég lesz az egér...miután csak filmezek a tévével ide értve a Fuso-t illetve Youtube-ot is másra nem kell. Böngészőt még el sem indítottam azt hiszem...max egyszer. Többi app-ra sem néztem még rá. Akkor is csak arra fog kelleni, hogy ne a távval szenvedjek gépeléskor. Kattintok párat és kész. Bedugtam és előjön a kurzor mint mikor MR-ot csatlakoztatsz. Mondjuk ha 5e körül lehetne MR-t venni akkor azt venném, de én eddig csak 10e körül láttam...az meg kicsit túl van a használhatóságán számomra.
Üdv -
albgab
aktív tag
Eekz milyen formátumok?
S/S, T/B, C/B, F/S
-
albgab
aktív tag
Van arra lehetőség, hogy hálózatba kössem a tv-t?
(hogy ne kelljen a vinyót a gépbe dugni) -
Mirman
őstag
Sziasztok egy LA620S-nek mekkora az input lagja? Neten nem nagyon találtam semmit erről.
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz albgab #24097 üzenetére
Szia!
Van bizony! Az előttem szóló röviden leírta. A TV teljes értékű hálózati tag lesz. Nálam ez egy gigabites routerrel van megoldva, amire csatlakozik a merevlemez USB-n. Így megy a torrent folyamatosan.
LM660 WIFI-n kapcsolódik 5GHz-en. A TV DLNA segítségével pedig eléri a lemez tartalmát.
Így nem kell hordoznom azt.
Sajnos a fentiekhez érdemes valóban választani egy komolyabb routert. Hogy milyet, arról más fórumtémákban tájékozódhatsz. Az enyém ilyen:
[link]Üdv!
HH
Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- PlayStation 5
- Építő/felújító topik
- Metal topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest