Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    válasz apholyon #71820 üzenetére

    "Egyébként a 20-30% mínusz akció nélkül értendő..." - ezt most úgy érted, hogy máshol 20-30%-kal olcsóbb, mint a s@h? Ez általában igaz, de évente 2-3x a s@h is kínál jelentős akciókat, lásd pl. most is.

    Egyébként én kicsit máshogy látom, mint te. Szerintem általában nem ezer forint akciókat keres senki, de még ha el is tekintek attól, mekkora kedvezmény érhető el, a gwp-zésnek meg akcióvadászatnak (mondjuk nálam) vannak általánosabb okai is:
    - Önmagában van egy élmény a "fillérbaszásban" is. A Lego egy drága hobbi, a beszerzési költségek csökkentése jól esik.
    - A nézelődés, új szettek megismerése, akciók kutatása, és maga a vásárlás is része a hobbinak, nálam ezek is adnak élményt.
    - Az elért spórolást %-os arányban érdemes nézni, és ha gyakran csinálja az ember, szépen összeadódik hosszú távon.
    - Nekem van még egy személyes szempont, hogy tökre szeretek excel-ben rendszerezett listákat vezetni, a Lego vásárlásokat és eladásokat is tételesen vezetem, ebben tök jól esik, ha leakciózom a beszerzést, látom mennyit spóroltam, mennyi hasznot értem el, stb. Kb. mintha részvénybefektetéseket vezetne az ember (mármint excel-ezés szintjén).

    Viszont amúgy az sem igaz szerintem, hogy a gwp-ket irrelevánssá teszik a webshop-os akciók. Az persze személyes megítélés kérdése, hogy a gwp eladás ráfordított ideje, "nyűgje" megéri-e, ebben nincs erős véleményem. És néha tényleg előfordul, hogy gwp-vel leakciózott készlet a jövőben majd nagyon akciós lesz egy webshopon. De egyrészt a jövőt senki sem ismeri, másrészt nekem már elég sok olyan s@h vásárlásom volt, aminél utólag sem láttam jobb árat sehol. Pár példa:
    - 10284 Camp Nou 67,5k
    - 10304 Camaro 42,8k
    - 21333 Van Gogh 45k
    - 10305 Oroszlánlovagok kastélya 120k - ebben benne volt egy vip termék eladásának nettó profitja, de azt is csak a s@h-on értem el
    - 10293 Mikulás látogatása 26k
    - 10311 Orchidea 13k
    - most pedig a 10306 Atarit húztam be 68,6k-ért, gwp eladás és dupla vip után lesz mondjuk ~51k

Új hozzászólás Aktív témák