Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Throme #58866 üzenetére

    Nincs 100%-os recept, hogy mi a legolcsóbb. Amikor így lerohanják a S@H-ot az azért van mert bizonyos együttállásokban jobban megéri.
    Leegyszerűsítve ehhez két dolog kell:
    1. Hogy amit kapsz GwP-t, pontot, stb... az sokat érjen a limithez képest amennyiért osztják.
    2. Hogy olyat vegyél ami nem drágább a S@H-on. Ez pontosabban úgy hangzik, hogy máshol se legyen olcsóbb. :) Vannak ilyen készletek attól, hogy a többség lényegesen olcsóbb más boltokban.

    Mostani példa:
    1. VIP pontot nem is kell pontban számolni, egyszerűen normál esetben 5% kedvezményt jelent, a dupla pont 10%, ennyi. Most ugye 10% van épp.
    a. Az 1 GwP-s esetre írtam, hogy érzésre nem éri meg, a hozzáértőbbek már meg is erősítették, hogy érhet 6k-t kb a manós szett. A limit 61k. 6/62= kb. 10%. Ennyivel lesz olcsóbb ha veszel vmit 62k-ért és eladod.
    b. A 2 GwP-s esetben 6+15-öt ér a kettő és 91k a limit. 21/91 az már 23%.

    A Dupla VIP-pel tehát kb. 20%, a második esetben 33% kedvezményed van. Nyilván ez az optimális eset ha épp limiten vásárolsz, ha többet akkor romlik az arány.
    Az viszont látszik, hogy a 33% kedvezmény, 2/3-os ár már elég komoly előny.

    Itt jön a 2. pont, ha olyat nézel, pl. a Pickup ami jóval olcsóbb máshol akkor nem sokat nyersz.
    Általában ahogy néztem simán benne van 15-20% árelőny a webshopokban.
    De ha azonos áron vannak, pl. én nézegettem ugye az új WV szettet, az mindenhol forintra ugyanannyi... ott ez nagyon nagy kedvezmény. De ilyen mérték jó eséllyel még olcsóbb webshop árakat is meg tud verni.
    Ahogy fentebb írták pl. 2x Creator várra (meg némi extra, mert az csak 80k) is elég jó ár jön ki a végére. Hiába indul onnan, hogy 32-35k a webshopokban és 40k a S@H-on az alapár.

    Persze mérlegelni kell, hogy megéri-e eladással vacakolni, kockázat, hogy viszik-e majd annyiért... és a fő szempont, hogy akarsz-e egyáltalán 60-90k-ért épp vásárolni és ilyen "drága" szetteket akarsz-e épp. Ettől függ, hogy megéri-e vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák