Új hozzászólás Aktív témák

  • #75376384

    törölt tag

    Mivel olyan nagy az érdeklődés és sokakat érdekel. /s

    Elkészült a sima kastély, amit meg lehetett venni Bricklinken is. Amikor megláttam a kifutás utáni árat csak szörnyűlködtem és bosszús voltam, amiért nem vettem meg idejében. Anno a 200 euró körüli összeg a lehető legjobb ár volt érte. A rengeteg egyedi és speciális elem miatt most azt mondanám, hogy akinek nincs meg legalább az elemek 50%-a lehet jobban jár, ha megveszi a készletet egyben.

    Az építése: hát az lerí róla, hogy nem gyerekeknek készült. Köszönhetően a “tákolt”, nem hivatalos összerakásinak és annak, hogy a kiegészítő miatt másik két könyvet is párhuzamosan kellett használni, az építése mondhatni nem volt könnyű. Rengetegszer volt, hogy kb a szentlélek tartotta az egymásra pakolt elemeket és csak a végén állt össze egybe az egész. A torony építése közben pl le se lehetett rakni és kézbe kellett tartani egy jó darabig , mert nem állt meg önmagában sehogy. Ezért sokszor elég kényelmetlen volt, amikor új elemek esetén az “összenyomas” nehézkesen ment és többször “összetört” a kezemben amit addig megépítettem (ez különösen igaz volt torony melletti épületre).
    A másik két könyvet azért kellett használni, mert alapból a sima kastély hátulja nem kompatibilis a kiegészítővel és nem lehetne csak úgy összekapcsolni őket.
    A végeredmény pedig: elképesztő mennyire részletes és mondhatni minden elemnek feladata van és a látványt a változatosságot szolgálja. Alig pár színt használ, de azokat annyira jól alkalmazza, hogy nem is kell több. Az egész “zsúfolt” amit személy szerint imádok. Nekem az olyan moc-ok sose tetszettek, ahol a “legyen minél nagyobb mert annál jobb” elvet követi valaki. Igaz ez is nagyra sikerült, de sehol semmi üresjárat.

    Összegezve, aki szeretné nyugodtan vágjon bele. Eddig a Ninjago city az egyetlen készlet, amit jobban élveztem építés közben. Ez az egész egy mestermű és különösen durva, hogy a srác aki csinálta huszonegy-két éves. A Lego simán alkalmazhatná. Ennyi szöget, törést egy készletben.

    Egyetlen negatívum, hogy van pár rész, ami csak úgy oda lett téve. Pl a lakóépület teteje az két A tetején összekapcsolt plate, amit miután a megfelelő szögbe hajlítottam, csak oda kellett tenni és kész. Semmi se rögzíti. Illetve a kapu feletti oroszlános rész, ami eléggé ingatag.

    Egy pár kép, bár tele van vele a net is:




    Most pedig jöjjön a kieg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák