Új hozzászólás Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz thesound #17209 üzenetére

    Én úgy gondolkodom (a Saturn-ról is), hogy a Lego-nak abszolút nem érdeke ritkaságot gyártani. Neki egyszerűen semmi bolt nincs abban, hogy visszavon egy készletet, amit utána meg akarnak venni sokan, de nem tudják, mert nepperek-felhalmozók adják az egykori piaci ár többszöröséért. Ha van rá kereslet, akkor gyártják, amíg veszik. Amennyire tudom, a Falcont annak idején sem erős kereslet mellett vonták vissza, hanem azért, mert tényleg kifutott a termék. Csak aztán az új trilógia annyira fellőtte a Star Wars fanatizmust, hogy sokak elkezdték keresni a klasszikusokat is.

    Miért lenne jó a "ritkaság"? Anyagilag a Legónak abszolút nem éri meg, mert ha megveszi valaki a régen 200e forintba kerülő készletet 2 milióért, azon a Legónak egy fillér haszna nincs. De még nincs ott a közösségben rejlő marketing erő is, szerintem a különböző MOC-ok és az azokról szóló videók, terepasztalok, stb. sokkal nagyobb marketingerővel bírnak.

    A Saturn most egy nagyon dús termékvonal mellett jött ki, de biztos vagyok benne, hogy gyártásban lesz. Mert akkor lesz rajta haszna a Legónak. Ha visszavonják, azon semmi haszna nincs. Sőt, biztos sokan elmennének a hamisítványok (pl. Lepin) irányába, olyanok is, akik amúgy nem tennék. Mert más azért venni Lepint, mert olcsóbban megveszem, és más azért venni Lepint, mert a Legót nem lehet venni, mert visszavonták.

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Új hozzászólás Aktív témák