Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz torma1981 #22359 üzenetére

    Ne abból induljunk ki, hogy az emberek képtelenek belátni, mennyivel jobb és élvezetesebb az ideális nézési távolságban ülve tévézni. Valamennyire érthető. Egyrészt a lakások berendezése nehezen teszi lehetővé, ráadásul inkább vesznek 160-ért 40 colos LCD-t pedig ugyanannyiért 50 colos plazmát is kapnának. És nem csak az a 10-15 %, aki látja a plazmák villogását.
    Ki merem jelenteni, hogy az ajánlott, optimális nézési távolságból nagyobb élvezetet és térérzetet ad egy ES6570, mint egy LG 620-as.
    Az aktív villogásának két fő oka van, ezeket már sokszor leírtam. Egyik a látószögben lévő más fényforrás, illetve fényvisszaverő felület, ami aktív szemüvegen keresztül még szép, hogy vibrál. Feltételezem, hogy az ismerőseid, akik panaszkodtak, nem optimális körülmények között próbálták az aktív 3D-t, hanem valamelyik üzletben. Na, azok a kiállított tévék engem is kiakasztanak, hányingert, szédülést okoznak.
    Másik ok a lejátszó minősége. A Sony HX850 tesztelésekor a hozzá kapott BDP-S590-es [link]BD-játszóval kezdtem és megdöbbentem, mert remegett, vibrált a kép. Na, mondom, ennek annyi, horrordrága tévé és szar a háromdéje. Aztán lejátszót cseréltem, és megnyugodtam, mert a kép rezzenéstelen és kiváló volt.
    Fontos különbség a két technológia között a fej oldalra fordításának engedése. Aktívat az oldalamra fekve is nézhetem, valamint 30 foknál nagyobb szögben eltávolodva a középvonaltól. Persze LCD-ken ekkor már jelentős a kontraszt csökkenés és a fekete kékülése, szürkülése.
    Ja, én azonos kategóriát említettem az előbb: LM960 vs. HX850.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Aktív témák