Aktív témák

  • Lanchadan

    csendes tag

    válasz dabadab #45803 üzenetére

    Szubjektív vélemény:

    Szerintem nem fogod meggyőzni őket, ahogy ők se engem... Szóval adott egy elektronika, ami interpolálni tud egy teljes 1080p képkockát a meglévők közé (másodpercenként 50 további képkocka, ami mondanom sem kell elég számításigényes), de ha mozog a kép (ami azért valljuk be nem egy ritka esemény), akkor már b***hatja, mert a generált képkockákat (aminek minden pixelével tisztában van, másképp nem tudott volna interpolálni új képet) nem tudja ráküldeni a pixelekre egy körben (kevés a "deróót", vagy ilyesmi, vagy kifogy a szuflából mer' meleg van), bár állókép esetén meg sikerül neki...
    A berakott képről az én (valószínű hibás) elképzelésem, hogy ahogy csúsznak oldalra a függőleges csíkok, ott ahol előzőleg feketét kellett megjelenítenie a pixelnek, a csúszás miatt immár fehéret kell. Ha túl gyorsan csúszik, akkor a pixel késleltetése miatt az még közel fekete is maradhat, ami összeolvadhat a mellette levő előzőleg fehér, de most feketülő pixellel. Azaz a sebesség és a pixel késleltetésének függvényében kapunk egy értéket az ábra alapján, ami valóban effektív felbontáscsökkenésként érzékelhető (elvileg az elmosódott sorban van x fekete és y fehér pixel elektronika kiadott jele alapján, de a pixel lassú, és van egy csomó elmosódott pixelem, és néhány éles, ami nem nyújtja az eredeti éles képet), de ez elmosódás, és nem az elektronika következménye. A panel maga az, ami elmosódik (ergó csökken a kvázi felbontás), és szimplán a pixelek lassúsága okozza.
    Hogy miért számít, hogy 50Hz, vagy 100Hz? Pl azért, mert az interpolált köztes jel lehet már egy szürke érték, vagy a másik szín, azaz a pixel hamarabb elkezdhet feketéről fehérre/fehérről feketére váltani. Azaz míg egyébként várna két időegységet, és akkor akarna váltani, egy időegység után kap egy átmeneti/új értéket, ami nagy segítség.

    Persze feltételeztem egy olyan tényt, amit nem tudok csak sejtek: hogy egy adott pixel hamarabb vált szürkéből fehérre vagy feketére, mint egyik végletből a másikra. Ha ez igaz, akkor teljesen indokolt lehet a 100Hz előnye a vizsgálatnál.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák