Aktív témák

  • Mushroom

    tag

    válasz napata #30864 üzenetére

    A képformátumok a következőek:
    1.Ilyenkor szerintem a tv érzékeli, hogy meddig tart a feketi csík és addig nagyítja. Ez szerintem a 14:9 intelligensebb változata.
    2.Ilyenkor a 4:3-as képet kinagyítja 16:9-re, így leesik az alja és a teteje a képnek, de viszont nem torzul a kép és ha tv-ben 16:9-ban adank mondjuk egy filmet, akkor ez az ideális megoldás!
    3. és 4. közül az egyikben átméretezi 16:9-be, de így torzul a kép, mivel ezt a kép megnyújtásával teszi, de így nem esik le a képből, a másik gondolom az a megoldás, mikor a kép közepét nem nyújtja annyira a szélét pedig jobban. Ilyenkor állóképeknél jó ez mivel több látszik a képből és nem torz annyira kép, viszont gyors mozgásoknál nagyon zavaró, pl sportműsor.

    Amiket leírtam ezek nem biztosak, mert nincs Philipsem, csak most szeretnék venni, egy Lg tv-énk van és azon így működnek, kivéve az első ami fix 14:9.
    Hát megnéztem az adatlapokat, én még mindig nem érzem olyan eget rengetőnek a különbségeket a szériák között. Persze én nem használnám ki a multimédiás képességeket. És ahogy néztem már 14bites a színfeldolgozás:) persze ki tudja ebből mi látszik.
    Ha esetleg látnád ezeket a típusokat élőben légyszi írd le a tapasztalataidat!

Aktív témák