Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

  • Zeller

    újonc

    válasz hdekakas #4213 üzenetére

    Én a 6 hónapos gyógyulási idő alatt biztos nem lencséznék (a szemcseppben lévő kortikoszteroid alapból csökkenti az immunválaszt így növeli a fertőzés esélyét kontaktlencsénél), ha pedig ilyesmin gondolkodsz mindenképp az orvost kérdezd meg.
    Ezek a kontroll intervallumok elég soványnak tűnnek, nekem ez első hét után havi kontroll volt a 6.hónapig és közben változtatták mennyit kell csepegtetni az eredmény alapján, ami ugyebár a visszagyógyulást hivatott befolyásolni.

    Anno én is körbejártam a témát amiből nekem az jött le, hogy a prk-nál gyógyulási idő után ÁLTALÁBAN lehet soft lencsét használni a kemény lencse az ami inkább problémás, de nagyobb kezdő dipotriánál és/vagy jelentősebb szaruhártya egyenetlenségeknél nem biztos, hogy megoldható.

    Így 1 hónap után még tényleg nem dőlt el semmi szerintem a szemeddel, az agy sokkal lassabban szokik hozzá az új állapothoz, lényeges, hogy használd a szemed, ha pedig kételyed van irány a doki akár függetlenhez is.

    Itt jegyezném meg, hogy, amit emiki6 ír a 4080-as hsz.-ban meg a környékén, hogy időnként ki kell menni meg nem csak a képernyőt nézni (közelre) eléggé fontos, csak az indoklás pont a fordítottja: Ha sokat nézünk közelre a „lencse feszítő izmok” nem elgyengülnek, hanem folyamosan be vannak feszülve „túl erősek” és nem tudnak eléggé ellazulni, hogy a távollátás is kellően éles legyen. Részben ez az oka annak, hogy kor előrehaladtával (~40-50 környéke), aki mínuszos lencsét hord, ez ilyenkor kis mértékben javulhat, illetve jön az olvasószemüveg mert az izmok már nem tudnak úgy és olyan gyorsan összehúzódni, hogy közelre fókuszáljon a szem.
    Éppen ezért nem igazán működik a szemtorna a legtöbb esetben myopiánál mivel a javulást az izmok lazítása okozná aminek megvannak a határai és nem nagyon lehet edzeni, illetve a szaruhártya töréshibáját sehogysem tudja korrigálni. (Emlékeim szerint a „túl erős lencse feszítő izmok” számlájára így is csak elég alacsony nem egész dioptria róható szóval ha ez fennáll akkor a javulás is max. ennyi lehet).

    Hozzáteszem nem vagyok orvos tehát, akit érdekel ez a téma ne nekem higgyen hanem végezze el a saját kutatómunkáját ő is, mert előfurdalhat, hogy butaságot pontatlanságot írok.

    andrisss8: köszi, persze majd megy a telefon is ha odáig jutok, de egyelőre még csak előre informálódok.
    Lebenyes műtétek közül nekem is a relex smile a legszimpatikusabb, de külföldön valószínűleg én se vállalnám be, mondjuk én még ma is prk-t választanám (akkor is ha még nem lett volna már meg a műtét) de mindenkinek mások az igényei és lehetőségei.

    [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés