Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    Voltam nézni egy lakást. Másfél év alatt a másodikat. Lehet túl nagyok az igényeim. (: Az eladó úgy állapította meg a lakás értékét, hogy aki parkra néző erkélyes lakást akar venni a környéken, annak egyik irányba a Béke térig kell elmenni, ahol olcsón is kap, a másik irányba pedig a Marina parton kap méregdrágán. Ezért ő a kettő közé lőtte be az árat. Attól még, hogy a Marina part x méterre van, attól még nem viszonyítási alap.

    Mondtam neki, hogy miért nem nézzük meg inkább, hogy helyben, az adott társasházban mennyiért mennek? A felettem levő hasonló paraméterű lakást 25%-kal olcsóbban adták el végül az ő árához képest, garázzsal együtt ! (ami egyébként a lakás árának további 5-7%-a). Akkor 4-5 hónap alatt ment el. Igaz ez még tavaly ősszel volt. Végülis előre tudtam, hogy esélytelen lesz akkorát alkudni (a reális árra).
    Ott fogytam ki az érvekből, mikor azt mondta, hogy az ingatlanközvetítő úgyis elkérne 4-5%-ot, úgyhogy annyit akkor tud engedni. Szerintem meg egyáltalán onnan indul az igazi alku :)
    A másik érve, hogy ebből a típusú lakásból mindössze 4 van az adott társasházban.
    A harmadik, és minden eldöntő érv: ő annyiért biztos nem adja oda, mert akkor az őneki azonnal x ft bukó lenne. (azért mert ő eldöntötte, hogy szerinte annyit ér, és azalatt már minden tuti fix bukó :) Nekem meg van egy 6 millió forintot érő biciklim, amint buktam 5,9 misit)

    Jah volt egy negyedik is: ők annó mennyiért vették és így is x bukóban vannak.

    Ha én lakást akarnék eladni, akkor legalább minimálisan utánaolvasnék, hogy milyen kliséket nem szabad ellőni.

    Amin ledöbbentem, hogy 10 éves épületben hogy lehet úgy lakást építeni, hogy az összes belső válaszfal gipszkartonból van !!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák