Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz just #5075 üzenetére

    Ez az eszkozkezelos jogszabalyon mulik, hogy tett-e kivetelt erre az esetre. Ha nem, akkor a szocpolt vissza kell fizetni (de az valami eleg humanus, mert me'g tan kamatokat se kernek ra, vagy sima jegybanki alapkamatot). Atvenni senki nem tudja, az csak es kizarolag akkor marad az embernel, ha legalabb 10 evre megoldja a gyerekek lakhatasat. (Sot, ha visszafizette, akkor se igenyelheti ujra, az esely egyszeres es azt ezzel eljatszotta.)
    Ami inkabb kerdes itt (foleg szocpol miatt), hogy minden mas modon a fizetendot csokkenteni megprobaltak mar? Hosszabbitas, vagy atmeneti tokehalasztas... persze fugg a szocpol ara'nya'tol a teljeshez kepest, meg fugg attol is, hogy mennyire allandonak tunik a problema, hogy nem tudjak fizetni (munkakepesseg valtozott meg, vagy varhato hogy kesobb megint fizetheto lesz). Remelhetoleg ha mar szocpolos, akkor allami kamattamogatott, ha fhb akkor nyilvan jzl es nem kieg.kt.
    Az a megoldas nem jatszana (bar nem tudom, hogy mennyire szocpol-kompatibilis, de mivel papirozas erre ritkan van), hogy ezt a nagyobb erteku ingatlant kiadjak, egy kisebbet, kevesbe nagypresztizsu helyen berelnek, es a kulonbozetbol fizetik a hitelt? Persze fugg az adatoktol, hogy ez mennyire jarhato irany (es/vagy mennyire az a cel, hogy az igenyek feletti - ha nem tudja fizetni - ingatlanban maradjon, mert arra jobbat az eszkozkezelonel nem fog talalni, csak kerdes, az meddig marad).

Új hozzászólás Aktív témák