Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz Vesztor87 #4659 üzenetére

    En azt gondolom, hogy - felelosen gondolkodva felvett hitelnel! - egy csomo esetben kikerulheto lenne a csunya bukas (valamennyi mindig van). Kivetel ha hirtelen bekovetkezo esemeny van (halaleset, vagy olyan karesemeny amit muszaj potolni pl. munkaeszkozok vallalkozoknal). Az alkalmazotti munkahely honapokig huzodo felmondasa vagy a vallalkozas uzletmenetenek leromlasa mar nem annyira pillanatszeru, ott mar van lehetoseg reagalni.
    A lenyeg viszont az, hogy amikor latszik, hogy a jovoben nem lesz tarthato a fizetes, rogton menni kell a bankba egyezkedni, es nem szabad hagyni az embernek lerazni magat (ilyet is hallottam). Kell ugye 2-3 honapnyi tartalek, vagy a megszerzesere otlet (es nem uzsorasok, vagy masik hitelbe vernie az embernek magat). Es azonnal meghirdetni a lakast, kiadasra es eladasra is, legfeljebb kesobb vissza kell lepni, ha megse lesz annyira tragikus a helyzet.
    A valsagban az volt a gond, hogy hirtelen annyian kerultek ebbe a helyzetbe, hgoy eltunt a vasarlo a piacrol, es mar maga az ing.ertek esese miatt is a kenyszereladas messze nem fedezte volna a hitelt. Persze foleg a devizas, foleg az utolso idokben kotott (merthogy akkor mar magas %-ot adtak, es a tobbseg a legdragabb me'g beleferot akarta megoldani) szerzodeseken volt nagy gond, a 2005 elottieknel nem annyira.
    Viszont az egyeni kedvezotlen fordulatot igen jol lehet iranyitani, akkor van esely gyorsan - bar nyomott aron - eladni a lakast, ami vagy 10 tenyezo miatt jobb, mint megvarni mig elarverezik. [Egyebkent meg akkor is nyero lenne, ha nem szunik meg a hitel... csak ezt meg a jogi kibogozhatatlansag miatt nem mindg hagyjak a bankok.]
    Viszont nem tartanak penzugyi kulturarol oktatast az iskolakban, igy nem ertik az emberek (tisztelet a kivetelnek) a konstrukciot se amit alarinak, hogy pontosan hoygan van; masreszt nem sikerul mar a felelosen felvettseget se teljesiteni, es - szinte'n tanulni kene - a felszamolasnal is inkabb csak sodrodnak az arral.
    Ugyhogy kb. biztosra veszem, hogy aki erdeklodik annyira, hogy utananez dolgoknak - mondjuk egyy forumon mint ez itt:) -, akkor mar eleg csekely a nagybukta eselye. De inkabb senki ne probalja ki....

Új hozzászólás Aktív témák