Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz attiati #10726 üzenetére

    Egyre több országban (nyugaton is) a balra tolódás és az állami újraelosztás van terítéken. Az emberek többsége amíg többet kap vissza a közösből, mint amennyit beletesz, minden gond nélkül elfogadja a rosszul működő állami újraelosztást és a lehető legnagyobb terheket a jól keresőkre.

    Kétélű fegyver, mert egy idő után olyan dolgok is "gazdaggá" tesznek az állampolgárok és az állam szemében is, ami nem biztos, hogy órási gazdaságra utal. Ilyen pl. az ingatlan és az azt súlytó adó. Nem biztos, hogy az ingatlan értéknövekedése egyenesen jelenti azt is, hogy a tulajdonosa többet keres vagy egy ingatlanguru. Mégis sok adót fizethet, mert jó környéken él.

    A másik a gazdagok minnél magasabb megadóztatása. Abszurd, de nekem volt olyan fizetésemelésem, amit visszautasítottam, mert magasabb adósávba kerültem volna és minimális lett volna csak a többlet, amit kaphattam volna.

    Ugyanígy nem azon gondolkozom, hogyan tudnék a mostani lakhelyemen, Németországban egy ingatlant venni, hanem hogyan tudnék Mo-n esetleg befektetni, hogy ne kelljen annyit adózni az amúgy is leadózott jövedelmemből megvalósult befektetésből. Az állam minden országban tartja a markát és behajtja az adókat, egy bizonyos adóterhelés után viszont nem fog hajtani a többletbevétel lehetősége a plusz munkára.

    Persze, a szupergazdagság lehet átok meg lehetőség is, a cégek köncentrációja normális, a politika viszont majd a mostani nagyokat is szét fogja egyszer szedni, mint ahogy tette azt más cégekkel is...

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák