Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Nkboy #31754 üzenetére

    Nos, ígértem, hogy írok pár sort az ablakprojektről.

    Azt tudni kell, hogy a csere már igen csak szükségszerű volt, a régi ablakok még a 30 éves házgyári "összecsavarozós-dupla" ablakok voltak, teljesen szétaszalódva, helyenként szálkás-szürkére száradva, gitt sok helyen csak mutatóba-nyomokban, a kereket a zsanéroknál több helyen elrepedve-eltörve, a szél úgy járt ki-be ahogy akart. Szégyen, hogy ilyen állapotig eljutott a dolog, de sem lehetőség sem mód nem volt eddig a cserére több okból, most viszont azt hiszem elégedettek lehetünk.

    A profil Deceuninck Inoutic Prestige, 6 légkamrás, UV álló, középtömítéses. A teljes rendszer 1,1 K értékű (az üveg 1K-s) rw:35 dB. A vasalat Roto, az üveg 4-6-4 argongázos fóliázott.

    A munkásokkal laikus szemmel elégedettek voltunk, sem hozzáállásban sem kivitelezésben nem volt rájuk panaszunk (de a profiknak lesznek képek lentebb, ők lehet észrevesznek valamit amit mi nem), pedig volt kérdésünk-kérésünk nem egy nem kettő. Teljesen rendesen dolgoztak, rendesen is szigeteltek, tömítettek, az ablakokon állitani sem kellett, patent mind egyből. Kőművesmunkaigény zéró, burkolásmunkaigény zéró, sem a szigetelés sem a tapéta nem sérült gyakorlatilag sehol, a végén "csak" porszívózni kellett meg port törölni. (Meg persze romeltakarítani, etc.). Annyit azért dolgoztam előre, hogy a tapéta és a keret találkozását mindenhol alaposan és jó mélyen körbevágtam sniccerrel.

    A pur hab vizezésére rákérdeztem, ez volt az egyetlen nyitott kérdés(em), azt mondták, hogy nem javasolják, semmiből nem tart megcsinálni, de panelnál nem szükséges, és nem is szeretik. Vályognál, téglánál (?) OK, ott kell, mert az szívja a nedvességet, de a panelbeton nem, ezért lesz elég nedvesség a purhabnak kötni, ellenben ha még rávizeznek, fennáll a veszély, hogy nagyon gyorsan dagad meg a hab, és lenyomja a takarólécet. Ezt rájuk hagytam, hihető volt. Amúgy a képeken talán látszik, szerintem nem sajnálták a habot.

    A folyamatot végig dokumentáltam, a képek itt megtekinthetők, véleményeket szívesen fogadok: [link]

    Összességében igen elégedettek vagyunk jelenleg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák