Új hozzászólás Aktív témák

  • HoTaZo

    addikt

    Sziasztok!
    Pár éve csinálttattunk egy műgyantás burkolást a házunk egyik helységében. A ház vályog, de ez egy tégla hozzáépités. Sajnos nem tudom, hogy milyen alapja van, csak annyit, hogy cementlapos burkolást kapott hajdanán, ami már nem volt tetszetős addigra. Felszedetni, lebetonoztatni, burkoltatni, se keretünk, se kedvünk nem volt. Olcsóbbnak, gyorsabbnak tűnt a műgyanta.
    Mivel nem voltak kifogástalan állapotban a lapok ragasztásai, a kivitelező nem vállalt garanciát, hogy a kérdéses helyeken nem lesznek gondok. Mérlegeltünk, s vállaltuk a kockázatot.
    Megcsinálta az előjavításokat, felcsiszolta, lealapozta, tapadó hidat felvitte és megcsinálta a többrétegű gyantát. Egy darabig nagyon szép volt. Természetesen, számítottunk a karcolásokkal, mattulással, erre fel is hívta a figyelmünket.
    Arra viszont mi sem, s ő sem számított, hogy megjelennek buborékok. Kisebb, hol visszahúzódó, hol nagyobbá váló, elszórtan, csoportosan megjelenő buborékok alakultak ki. Megszúrtunk párat, ezek alól vegyszerszagú folyadék jött fel. Általában rózsaszínű volt a folyadék, amit a cementlapok színezésének tudtunk be.
    Persze, szóltunk neki, eljött, furcsállta, mert (elmondása szerint) ilyennel még nem találkozott, s a gyártó se tudott magyarázatot adni rá.
    Természetesen a garanciális javítás nem volt megoldás, mivel anélkül kértük a kivitelezést. Nem is itt van a kérdés.
    Inkább ott, hogy milyen nedvesség jelenhetett itt meg, ami ilyen erővel tud hatni a burkolatra?
    Miért nem jelent meg nedvesség azelőtt a cementlapokon?
    Cementlapokkal együttes felszedés után, milyen (mélyre ható) kezelés után, mivel érdemes feltölteni, majd burkolni, hogy ez a nedvesség ne okozzon se a padlóban, se a falakban nedvesedést?

    Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

Új hozzászólás Aktív témák