Új hozzászólás Aktív témák

  • daninet

    veterán

    válasz kasza blanka #112532 üzenetére

    Szia!
    Nyílászáróid milyenek? A páratartalom a rossz nyílászárókon múlik jellemzően.
    Padló: Az a gond, hogy bármit csinálsz a padlódon, az a rétegrend vastagságát fogja növelni, és többet nem nyílnak majd ki az ajtóid. Azt kellene kiderítened mennyi a beton és a legalacsonyabb küszöböd között a magasság. Gyanítom ez nincs több mint 5-6 centi ha panelról beszélünk. Ugye egy szigetelés a padlón úgy néz ki, hogy van valami lágy anyag, arra megy estrich beton, és arra burkolnak. De ez így minimum 6centi estrich+1,5cm burkolat plusz a szigetelés.
    Opciók:
    -Felvered az összes burkolatot és fűtőszőnyeget raksz a burkolat alá. Áramszámla pörög majd, de így biztos meleg lesz a lábadnak.
    -Felvered az egészet és valami kemény burkolható hőszigetelő táblát ragasztasz le és arra teszel hajlékony padlót pl laminált. Ez igazából nem adna sokkal nagyobb komfortot. 2-3 centi ilyen kemény hőszig szinte semmit nem ér. A hőszigetelések is ugyanúgy áthűlnek mint a beton, csak lassabban.
    -Vannak űrtechnológiás szigetelések, de drágák (30-40k huf/m2) és ezek jellemzően puha paplan szerű anyagok (aerogélről beszélek) ezért párnafás megoldással kellene az egész lakást burkolni hajlékony padlóval. Ez működik de jópár millió forint lesz munkadíjjal.
    Fal: Arról szigetelünk amerről a hideg jön. Az ugye kívül van. Lakásszövetségtől kérned kell írásos engedélyt és kívülről a saját részedet leszigetelni. 10-15cm kőzetgyapot (csak nem éghetővel szigetelhetsz), vakoló háló, kapart vakolat. Egyeznie kell azzal amit esetleges felújításnál a lakógyűlés csinálna.
    Plafon: Bármi ami puha felület (hőszig) azt vagy telibe kell hálózni és vakolni, festeni, vagy elrejteni gipszkarton álmennyezettel. Ez a két opció van ha nem hőszig táblákat akarsz nézegetni.

    Véleményem szerint: vagy vegyél egy papucsot vagy költözz el. Az ilyen panelok elég reménytelenek. :U

    [ Szerkesztve ]

    Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

Új hozzászólás Aktív témák