- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dagidög
senior tag
válasz King Unique #15845 üzenetére
Kérdés, hogy a külön házas megoldásnál meddig tudom cserélgetni a winchestert nem tekintve a csatolófelület avulását. Előfordulhat, hogy egy pont után belerakok egy adoww vinyót és nemes egyszerűséggel nem támogatja majd azt?
-
King Unique
titán
A 2,5" Rapid-Case is minőségi cucc, de csak USB 2.0, ahogy nézem [link], tehát gondolom kilőve...
Van külön topikja a témának, ott nemrég hasonlót kérdett vki [link]
Eleve mind2 verziónak volt sima 2.0-ás változata, ami az integrált USB csatlakozó miatt kevésbé volt jó megoldás, 3.0-ás változataiknál, ahogy néztem már szerencsére szakítottak ezzel. A Pro modellbe 12,5 mm-es merevlemez is belemegy, de nekem a HDD belső rögzítése, rögzítősínes fedlap általi közrefogásos megoldás kicsit fura...eleve mind2 rack tool-free, de talán a sima QuickStore Portable inkább.(#15851) Dagidög: Már, ha annyira cserélgetni akarod, mert ahogy betelik, nyilván veszel másik kompaktot/ HDD + racket, de nyilván lehet csak szimplán HDD-t a meglévő rackbe.
Alapvetően 2 dolog játszik szerepet:
• SATA csatlakozó: visszafelé kompatibilis, 3-as szabványra épülő merevlemez is rakható 2-est támogató rackbe, kezeli a 2-es sebességén (elég). Ha lesz újabb, nyilván az is visszafelé kompatibilis lesz.
• HDD tárhely kezelés limit: 3,5" USB 3.0 rackek általában 3-4 TB-os vinyókat tudnak kezelni, de az újabbak/ újabb chipekkel és firmware-rel már a 6 TB-ost is lekezelik, pl. a Sharkoon [link]. Illetve a rackekhez adhatnak ki firmware frissítést, ami által későbbiekben is biztosítható a kompatibilitás.
[ Szerkesztve ]
-
Mattey
tag
Üdv!
Nemrég megmurdált az előző laptopom (alaplap).
Azóta rendeltem egy újat, azonban az előzőnek a vinyóján maradt uszkve 300 giga zeném, amiknek egy része baromi nehezen beszerezhető, még az interneten is.
Ezeket szeretném lementeni, vagy (ha lehetséges) az előző vinyóját külső hdd-ként használni, azonban ehhez totál sík vagyok, úgyhogy ennek mi a menete? Dokkolót kell vennem (gondolom), és eSATA-sat, de azon belül milyet? -
fzr600r
csendes tag
Sziasztok!
Adattárolásra szeretnék 2TB-os lehetőleg külső 3,5-es hdd-t.Ezekről van valakinek tapasztalata esetleg vélemény?
https://www.pcx.hu/termek/seagate-expansion-desktop-2tb-stbv2000200-fekete-kulso-merevlemez-98672
https://www.pcx.hu/termek/samsung-2tb-stshx-d201tdb-kulso-merevlemez-94800vagy inkább legyen WD red hdd+ hdd házzal.
https://www.pcx.hu/termek/western-digital-2tb-64mb-sata3-wd20efrx-merevlemez-10791
https://www.pcx.hu/termek/sharkoon-rapid-case-u3-4044951010394-fekete-kulso-merevlemez-haz-73256Esetleg más pl.Seagate 2TB 64MB SATA3 ST2000DM001 merevlemez.
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz Teaway #15802 üzenetére
Szia!
Nov. 18-án leadtam a megrendelést az eMagnál. Ma nov. 21. és semmi, emailben feltett kérdésre nem válaszolnak, telefonon csak felvett szöveg hallható.
Én soha többet nem foglalkozom az eMaggal, NEM MEGBÍZHATÓ CÉG. A GARANCIA IS KÉTSÉGES.
eMag cég székhelye: BUKARESTÉn is WD My Passport Ultra 1TB-t szeretnék. Ha máshol rendeltem volna, már itt lenne érvényes garanciával és számlával. Ez megér 2.000Ft-ot!!! Már megjártam egy Szlovák székhelyű céggel, azóta megfogadtam soha többé nem rendelek külföldi székhelyű cégektől. Ha az eMagnál időben észrevettem volna, hogy Bukarest a székhelye, nem is regisztráltam volna. Ne gondoljátok, hogy nem szeretem a szlovákokat, vagy a románokat, csupán már megfizettem a tanulópénzt (150.000Ft), ezért ....
-
King Unique
titán
válasz Mattey #15853 üzenetére
Tehát van 2,5" notivinyód, aminek kéne egy ház? Illetve az is fontos, h az újon is csak eSATA csati lesz-e, v esetleg USB 3.0 is, mert, ha utóbbi, akkor egyértelműen olyat érdemes venni?
eSATA cuccok kínálata manapság amúgy is eleve szűkebb, dokkolóból és rackből egy Sharkoon, illetve RaidSonic, ami pl. jó lehet, de nem tudom kapni-e még őket vhol.(#15854) fzr600r: korábban itt írogattam erről, tesztek is mellékelve vannak [link]. Samsung D3 Station meg elve kerülendő...[link], [link].
Tehát inkább a Sharkoon + WD/ Seagate HDD, v kompaktban egy WD My Book. -
King Unique
titán
válasz ariel96 #15855 üzenetére
Mondjuk azt nem értem, mért övére válaszoltál ezzel, hisz adatbiztonságról volt szó, de mindegy is?
Rendeltek külső vinyót többen már interstore (szlovák) és más külföldi helyekről is és nem volt semmi gond. Úgy emlékszem emagnál se. Illetve honi cégek sem különbek semmivel, az meg a másik...(tapasztalat), úgyhogy ez nem feltétlen ország, hanem inkább adott cégfüggő.
Amikor megrendelted, volt a termék raktáron, küldtek értesítést (email, telefon) stb.
Illetve azért az említett áruház, abból a szempontból mindenképpen jó, h megadják rá a 3 év garit, míg máshol csak 2-t, illetve kiszállítás is ingyenes egy ilyen árkategóriánál.Persze, attól még elhiszem, amit írsz és köszönjük az infót!
[ Szerkesztve ]
-
fzr600r
csendes tag
válasz King Unique #15856 üzenetére
Köszi a választ!
WD20EFRX red 2tb vagy seagate st2000dm001?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz fzr600r #15858 üzenetére
Milyen winchestert vegyek? topikban érdeklődj!
Én személy szerint inkább Red-et preferálom, de Seagate se rossz ilyen célra. -
madle
őstag
Sziasztok,
rendeltem egy WD M Passport Ultra 1TB-os vinyót eBayről egy elég megbízható eladótól, jó referenciákkal rendelkezik. Egyik PH-s kolléga felhívta a figyelmem, hogy mondjam vissza mert biztos nem fogja bírni a postázást. Ez lehetséges, hogy kikapcsolt állapotban tönkremegy a vinyó mire ideér hozzám? 15000 vásárlásnál 99%-os az eladó értékelése, szóval én úgy gondolom eddig nem lehetett probléma. Csak mégis szöget ütött a fejemben a dolog.
-
King Unique
titán
Nyilván nem tesz jót neki még kikapcsolt állapotban sem a (túlzott) rázkódás, ütődés, merevlemezek erre eleve érzékenyek. DE jobb esetekben azért ügyelni szoktak a megfelelő szállításra, illetve ilyen cuccokat műanyag légpárnás tasakokkal bélelt csomagolásba szoktál belerakni. Abban szállítva általában nem szokott gond lenni.
Ezt nem tudom meg lehet-e érdeklődni??[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz King Unique #15861 üzenetére
Rajta vagyok az ügyön, csak tegnapi rendelés óta még nem sok idő telt el, és annyira nem kommunikatív az emberünk ahogy nézem.
-
f4cg80
tag
Üdv mindenkinek!
HD-filmgyűjteményemnek szeretnék venni 3 vagy 4 Tb-os külső merevlemezt. Fő szempont a tv-vel kompatibilitás,és a megbízhatóság. Fix helye lenne a tv-re kötve,tehát 3,5-es méretben gondolkozok. Mik a javaslottak ebben a kategóriában? Eddig csak 2.5-esekről vannak tapasztalataim,max 2 tb méretben: Seagetekről rossz tapasztalataim vannak,a WD Passportom már több éve hibátlanul működik,Samsung nem bírta anno a tv-re kötést,nem tudott felpörögni,Hitachim pedig 2 hónap alatt végtelen+1 fejparkolást csinált. Mi a legmegbízhatóbb,legajánlottabb mostanság?
-
King Unique
titán
válasz f4cg80 #15863 üzenetére
"Legmegbízhatóbb, legajánlottabb" eleve nem igazán van, nagyon függ attól, kinél mik a vásárlási, használati szempontok. 3,5"-osban azt a megoldást tudom javasolni, amit néhány hsz-el feljebb is [link].
TV-s kompatibilitás eleve kérdéses, a kompaktoknál ez vmivel jobb szokott lenni, sőt vannak direkt ilyen célra kifejlesztett külső vinyók is, pl. 2,5" Adata HC500, de általában jobb, ismert gyártó chipjét tartalmazó külső HDD házakkal sem szokott ilyen téren gond lenni.[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15841 üzenetére
Nem,semmi bajuk,csak kíváncsi voltam.
Esetleg az újak már ütésállóbb burkolattal is rendelkeznek,mármint a WD-k? -
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15865 üzenetére
Alumínium eleve keményebb/ szilárdabb, jobban bírja az ütődéseket, mint egy átlagos, olcsó műanyag —►külseje "ütésállóbb", tartósabb, ha úgy tetszik.
DE, ebben az esetben ez a belsejénél - merevlemez - mit sem ér...ha a merevlemez nincs belül lengéscsillapító elemekkel ellátva, külső és/ vagy belső burkolat nem nyeli el vmennyire egy rugalmas alakváltozás által az ütődésből keletkezett energiát, akkor hiába kemény kívül, belül a vinyó attól még nem lesz jobban védett és egy nagyobb esésnél ugyanúgy tönkremegy...[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
Üdv!
Szeretnék venni egy 1 TB-os külső HDD-t, főként filmek tárolására, TV-re kötve erről nézém a filmeket/sorozatokat.
Egyelőre a WD My Passport Ultra 1TB 2,5"-ot néztem ki, nem tudom mennyire jó választás, vagy esetleg tudnátok jobbat javasolni?
Köszi! -
King Unique
titán
válasz Tibee86 #15867 üzenetére
Jó lehet a My Passport Ultra is, de kifejezetten TV-s célra, a fullos kompatibilitás miatt ennyi erővel vehetnéd, a fentebb is említett Adata HC500-ast, ami direkt erre lett kifejlesztve.
(#15868) madle: WD Purple az más, az csak natúr 3,5" HDD, ahhoz még egy külső rack is kell.
-
Tibee86
nagyúr
Köszönöm szépen a segítségeteket.
-
Buster17
addikt
Hali!
Olyan problémám van hogy van egy WD elements merevlemezem ami eddig a TV-vel volt összekötve ahol tökéletesen működik.
Gépre való összekötés viszont nem működik. Sikeresen felismerte de sajátgépben nem látható. Ráraktam egy másik gépre ott is ez a helyzet, de ott a hdd sentinel tökéletes látja is.Most azon gondolkodok, hogy rádugtam egy ugyan ilyen merevlemezt a tv-re és az első mappa Drive1 névvel kezdődik és azon belül van a program files stb mappák, ugye bár ez a Drive1 mappa gépen nem látszik, de biztos köze valamihez. A "rossz" vinyón nincs ilyen nevű mappa, valószínűleg a TV-n keresztül letörölhették és azért nem látja egyik gép sem? Ilyenkor mik a teendők?
-
King Unique
titán
válasz Buster17 #15871 üzenetére
Először is azt kéne megpróbálni, h Windows alatt megnézni a lemezkezelőben, ott látszik-e partíció, illetve lehet csak meghajtó betűjelet kell neki adni.
Másik esetben, TV-vel olyan művelet (felvétel/formázás stb.) történt, ami egyedi fájlrendszert alakított ki rajta, ami csak az adott - TV - külső multimédia eszközön érhető el... Ilyenkor max egy újraformázás/ újrapartícionálás segíthet, már, ha engedi. -
Vikus
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám, amit nem tudom, hogy valójában az-e, de mindenesetre igen zavaró, és ebben szeretném a véleményeteket vagy segítségeteket kérni.
Eddig igazából nem nagyon tudtam megkülönböztetni, mert nem volt viszonyítási alapom. Van 2 Toshiba USB 3.0-ás merevlemezem. Az egyik egy StorE alu 2S 2,5" 1 TB, és egy StorE Slim 2,5" 1 TB.
Igazából mindegy alu, a második kicsivel kisebb elődjénél.
A lényeg, hogy 3 gép is van, amin látom a különbségeket és a "Biztonságos eltávolításról" lenne szó.
Tudom lehet volt már témában, de nekem az a kereső rész felül nemigazán akar semmit kiadni.
Szóval
1. XP alatti leválasztásnál, jobb klikk biztonságos leválasztás, etc. A Slim-el semmi problémám, kicsit villog, kialszik a fénye, majd megáll a vinyó. Simán kihúzható. a 2S-nél ugyanez a történet, csak itt nem "alszik el a fény" és úgy érzem, hogy a vinyó nem állt meg, és még forog, amint lehúzom egy "ciccenés", mintha hirtelen leszedem az áramforrásról. (ha kikapcsolom a gépet, akkor szépen megáll ez is, utána simán levehetem) //itt sajna csak USB 2-es csatik vannak.
2. Win 8 alatt egy másik gépen mind a 2 vinyó ugyanezt a jelenséget csinálja, itt USB 3-at használ, de itt is "közvetlen áramelvonásként" egy "ciccenéssel" reagál... (bocsi jobban nem tudom leírni, talán olyan hangot ad, mikor egy notebook bekapcsoló gombját valaki bekapcsolt állapotban sokáig nyomva tartja, és hirtelen kikapcsol a gép).
3. Win 8.1 megint egy másik gép, a folyamat ugyanaz, viszont itt mind a 2 vinyó szépen leáll és kihúzható.Kérdésem az lenne, mennyire károsítja ez az egész "huzogatósdi" a vinyókat? És mit lehetne tenni ellene, hogy normálisan álljon le minden esetben? Elképzelhető, hogy károsítja az adatokat is? Valahogy nem érzem normálisnak ezt az egészet ..... Köszönöm az építő hozzászólásokat és segítségeket!
-
King Unique
titán
Szia!
Igen erről már sokszor volt szó a topikban [link], [link], a.) külső vinyó vezérlőchip és b.) OS függő melyik veszi leválasztás után az USB portokról az áramot.
Tehát, mivel gyári kompakt külsők, amiknél eleve támogatva szokott ezen funkció lenni és másik rendszeren mind2-nél működött, így a vezérlőchip kipipálva.
Esetedben OS-től függ, új Windows-oknál eleve változó mi a default beállítás, de a fenti linkek alapján a registry módosítását meg tudod csinálni.
Ha félig aktív - HDD még pörög - állapotban húzod le —►akkor vinyó hirtelen árammegvonásra vészleállást csinál, olvasófejet leparkolja, kattan, "ciccen" egyet...—►ez hosszú távon, sokszor ismétlődve nem igazán tesz jót neki.[ Szerkesztve ]
-
Vikus
tag
válasz King Unique #15874 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséged, megpróbáltam ezt a regisztrációs fájlt, hozzá is adta a registry-hez, viszont a jelenség sajnos ugyanúgy megmaradt.
Egyébként nekem igen zavaros a dolog, mert win 8.1-es gépen mindkettőt szépen "elengedi", viszont az XP-sen csak a Slim-et, de azt rendesen leállítja, a másikat viszont nem. Ha a Slim-et normálisan el lehet távolítani, akkor elvileg a registry-s se kellett volna nem? Mert lehetőségben megadja neki, hogy kiadja. -
King Unique
titán
Na mármost, itt eleve az XP elveszi az USB-portokról az áramot hardver biztonságos leválasztásánál. Ha nálad az Alu 2S-nél nem, akkor ott vsz vezérlőchipje nem támogatja ezen funkciót, de ezt a 8.1-es eset cáfolja, tehát más dolog kavar be...néhány mp elteltével se, mert előfordulhat egy kis fáziskésés, illetve, h bizonyos programok, pl. HD Sentinel is akadályozhatja az eltávolítást??
Újabb Windows-ok nem feltétlenül veszik el (USB töltés funkció stb.), illetve adott esetben akár még gépfüggő is. Ezt a registrys megoldást lehet megpróbálni, ami ha megfelelően van hozzáadva az adatbázisához, utána restart megvolt, akkor annak működnie kéne. Nálam és sokaknál eddig minden esetben megoldást jelentett ez. Hogy nálad mi okozza a "hibát", azt nem tudom , de eleve XP-s gépeken nem szokott erre annyira szükség lenni, fenti dolog miatt is, illetve már rég hanyagolni kéne ezt a rendszert... -
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
egy ilyen külső HDD usb 3.0-n mennyire alkalmas arra, hogy a gépre kötve torrent fusson róla és ezekről menjen film/zene lejátszás napi 3-4 órát?
A fő gépben egy SSD a rendszer és játék háttértár, minden másnak már csak egy 2,5" vinyó hely van. A külsővel másolgatás nélkül tudnám hurcolni a dolgaim.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
SN2O
aktív tag
Sziasztok
Adott egy HP probook és egy samsung külső hdd usb 3.0-al, a problémám, hogy ha rádugom nem rendel betűjelet a meghajtóhoz a gép Ha én kézzel beállítok egy betűt a meghajtóhoz akkor már tudom is használni, de ezt elég idegesítő minden egyes csatlakoztatáskor eljátszani...
Valakinek van tippje, hogy mivel orvosolhatnám ezt?Polllen:
Ha napi 3-4 órát akarod használni akkor arra figyelj, hogy le tudja adni a hőt és ne főljön meg. Szerintem valami fémházas külső hdd felelne meg a legjobban a céljaidnak. Én Raidsonic IcyBox-ot használok már pár éve és abban nem gond az se ha egész nap megy a hdd, de a többi külső lemezem eléggé forrófejű 1-2óra után -
Polllen
nagyúr
Köszi, időközben az itteni olvasgatásom alapján már külső rack-t keresek.
Igazából van egy 3,5"-s 1TB-s WD Red-m backup-ra és onnan indultam, hogy ezt be kellene cserélni egy belső 2,5"-re és most oda jutottam, hogy lehet inkább veszek ehhez egy rendes rack-t. (a mostani csak usb 2.0, csak 1-2 havonta adatmentésre használtam)
Át is költözök a másik topikba.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
66zio
aktív tag
Sziasztok. Úgy nagy általánosságban 1Tb os külső hddk közül melyik a megbízhatóbb márka?
WD, Seagate, Toshiba? -
generic
senior tag
Sziasztok, Toshiba store alu 2 külső merevlemezemmel lenne gondom.
Win 8.1 simán leállítja, mikor eltávolítom, viszont a TV nem. Mit lehet ezzel tenni?? -
King Unique
titán
válasz generic #15882 üzenetére
Pont nemrég volt erről szó [link]
TV és egyéb külső multimédia eszközök eleve külön kategória, a fő funkcióknak, mivel elsődlegesen PC/Mac/ note/-macbook használatra lett tervezve, azokon kell működnie. Ha menüjében leválasztod akkor nem áll le, v ha TV-t kikapcsolod?(#15880) 66zio: nagy általánosan WD, de eleve sorozat és modellfüggő, melyik mennyire megbízható, v éppen ajánlott. Pontosan melyikről lenne szó?
-
generic
senior tag
válasz King Unique #15884 üzenetére
Menüben leválasztom, akkor megy tovább, mint ha mi sem történt volna. TV-t kikapcsolom, akkor leáll, de ez így egészséges neki?
-
King Unique
titán
válasz generic #15885 üzenetére
Nyilván az a lényeg, h a szoftveresen is megfelelően legyen leválasztva az adott eszközről (menüben), aztán, h maga a HDD leáll-e, v sem az már más dolog...de mint mondtam, teljes körű funkcionalitás e téren is csak a "többi" eszközön/ környezetben várható el. Ha nem áll és 2,5" lévén USB kábelt kihúzva, a hirtelen árammegszakítás miatt kattan egyet, az hosszú távon talán nem a "legegészségesebb" neki.
[ Szerkesztve ]
-
stojesz
tag
válasz King Unique #15886 üzenetére
Sziasztok,
Samsung HD103SJ 1TB-t egy Sharkoon USB 3.0 házba tennék.
Van ezzel a vinyóval hosszútávú tapasztalat?
Más kérdés: előfordulhat az, hogy egy vinyó egyik napról a másikra kipurcan, ha a HD Sentinel tökéletes állapotot jelez rajta egyébként a kipurcanás előtt?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
www.stojcsics.hu
-
King Unique
titán
válasz stojesz #15887 üzenetére
Ezt inkább Milyen winchestert vegyek?, vagy Winchesterek megbízhatósága / élettartama topikokban kérdezd meg.
Nyilván HDS sem tévedhetetlen és az is előfordulhat, h egyik nap még 100%-os, másik nap meg akár tönkre is mehet. De ez a ritkábbik eset, ha vmi gond van vele, azt a program általában még viszonylag idejében jelzi. Illetve van, h a HDD gyártók, "csúsztatnak" a SMART beállításoknál és a valósnál jobbnak mutatja xy program a merevlemez állapotát.
Na meg mivel gondolom már volt használva a vinyó, eleve az is kérdés, mennyit volt járatva, mennyire van elhasználódva stb. (SMART) ??[ Szerkesztve ]
-
generic
senior tag
Van eg LG TV-m, és csak 1 TB-os külső HDD-t ismer fel maximum. Ezt nem lehet valahogy megoldani, hogy felismerje a 2 TB-osat is?
-
stojesz
tag
-
generic
senior tag
válasz King Unique #15891 üzenetére
Tegnap frissítettem, az a baj, hogy csak 1 terásom van, mert nem mertem megvenni a nagyobbat. Egyszer régebben próbáltam 2-essel, egy ismerősével. Onnan tudom, hogy nem megy vele. De az még a régi szoftverrel volt.
-
-
Dagidög
senior tag
válasz King Unique #15847 üzenetére
Hosszas gondolkodás után végül a kompakt megoldás mellett döntöttem. Az általad javasolt típusokról sajnos túlságosan vegyesek a visszajelzések, úgyhogy egy aluházas LaCie Porsche Design P'9230-ra esett a választás.
-
TeeJay
félisten
mik mostanság a legjobb ár/érték arányú külső USB3-as 2,5"-os vinyórack-ek?
szeretnék összedobni még egy külső vinyót 1TB Hitachi HDD-vel de most nem kész terméket fogok venni
hanem külön vinyót külön házat.Raidsonic rack-ek jók? esetleg valami hasonló 3-4-5ezres árban ami vállalható és gyors USB3-as vezérlővel adják?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
King Unique
titán
válasz Dagidög #15894 üzenetére
Mármint milyen értelemben, mert mind My Book, mind a javasolt rackes megoldások minőségiek?
De nyilván Lacie se rossz, ők eleve prémium kategóriás cuccokat gyártanak, híres tervezi a külsőt, aztán, h a belseje mennyire jó, az már más kérdés, de általában ok-sak szoktak lenni.(#15895) TeeJay: "best buy" nem igazán van, ezt másnak is mondtam a Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja-ban.
RaidSonic minőségi, jó rackeket gyárt, IB-268StU3-B van több teszt is a topikban, ez a legfrisebb [link].
Nem tudom mennyire fontos neked vezérlőknél alvó mód és HDD leállítás támogatása, mert az új ASMedia chipeknél is eleve macerás...? Ha ilyen kell, akkor inkább vmi Delock, Chieftec. -
Vikus
tag
válasz King Unique #15876 üzenetére
Szia!
Bocsi a késői válaszért. Szóval az "XP-s gépet" nem tudom hanyagolni, mert elég régi a laposom, a 7-est is csak döcögve vinné sajnos. Talán még a Vistát tudnám ráerőltetni, de inkább akkor XP. Elvagyok ezen a gépen ezzel is. XP esetében a SLIM-ről teljesen elvonja az áramot, olyan szinten, hogy a visszajelző led is pár másodpercig villog és kialszik. Viszont ugye a 2S-nél nem. Hiába adtam hozzá a registry-hez, (több újraindítás is volt, és le is ellenőriztem, benne van az "adatbázisban", -- ugye futtatásnál regedit, aztán megkerestem.. ) de nem hajlandó. Ugyanúgy sajnos a másik laposomon, ahol a win 8 van, ott is megmaradt a helyzet, és ott is rendesen hozzáadódott a registry-hez, itt is volt több újraindítás. Win 8.1 esetében annyit tennék még hozzá az infóhoz, hogy ott a 2S-nél se vette le rendesen az áramot, tehát visszajelző led világított még, de ott teljes mértékben megállította a vinyót. Kihúzásnál legalábbis nem volt semmi hangja, és nem is "éreztem", hogy menne.. Ez a HD Sentinel meg sajna nincs (vagy lehet kicsit benéztem, mert olyan csíra vagyok és a windows része.. - mindenesetre én külön nem telepítettem ilyet a gépekre..) szóval nem tudom mi lehet a megoldás... de nem szeretném, hogy idővel elszállna róla akár részlegében vagy teljesen minden adat....
-
King Unique
titán
Megfelelően lett hozzáadva, hogyan (linkelt fájllal/ te csináltad txt-ből/ manuálisan registry-ben) értéknek 1-es lett beállítva Amúgy le lehet ellenőrizni, ha rádugsz egy 2.0. v inkább 3.0 pendrive-ot és, ha annak is kialszik a LED-je, akkor ok.
Esetleg meg lehet próbálni a hivatalos leírás alapján a Per-Device Setting részt, ahol adott eszközre állítod be, a VID/PID azonosító alapján. Ezt meg tudod nézni a HD Sentinel programmal is [link]. De USBDeview is alkalmas rá.
Ha ezen megoldással sem áll le, akkor nem tudok rá mit mondani, vsz a benne vezérlőchip és adott OS együttműködése nem tökéletes ezen a téren... Illetve, ha 8.1-nél működik, akkor a sima 8.0-ás gépet is lehetne arra upgrade-elni, amit mindenképpen kell majd, mert 2015 októberében megszűnik a támogatása.Illetve ennél az egész leválasztás dolognál, eleve a legfontosabb, h szoftveresen le legyen csatolva az oprendszerről, h a partíció ne sérüljön, mert a Windows erre nagyon érzékeny. A többi - HDD leáll, LED kialszik - már másodlagos dolog, bár jó, ha az előbbi is a kettő közül működik.
[ Szerkesztve ]
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Venni szeretnék egy 500 GB-os külső HDD-t, leginkább adathordozásra, de alkalmanként TV-re kötve filmezéshez is szeretném használni.
Milyen lehetséges alternatívák vannak?
Személy szerint a WD Elements Portable-vel szemezek, de bármilyen más lehetőséget meghallgatok.Szeretek élni - és ez sok időt elvesz.
-
madle
őstag
válasz Barcelona95 #15899 üzenetére
Szerintem inkább WD My Passport. Most vettem egy 1TB-osat, nagyon jó!! 3.0!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Seagate ST10000VE0008-2P SATA3 10TB
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest