Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Helyes,tiltsák be ezeket az agysorvasztó oldalakat,fiatalok meg szocializálódjanak úgy mint régen!
Nagy János
-
podtibi
senior tag
Annyira kínos ahogy be vannak szarva.
Ezt inkább rád bízom.
-
ceia
őstag
Egyetértek, legalább 16 év alatt ne ezeken a romboló hatású médiumokon lógjanak.
it's more fun to compute
-
Sanya
nagyúr
Facebook mehet, meg a tiktok, de a twitter nem.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
carl18
addikt
Nagy cégek azért sírnak mert így kevesebb ember pazarolja az idejét az oldalon. Kevesebb ember=Kevesebb Pénz.
De olvastam arról internet és közösségi média miatt sokat nőt a depresszió és szorongás az új generáció alatt.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Medocsabi
addikt
válasz Janika--1982 #1 üzenetére
Ez hülyeség. Nem betiltani kell, hanem TANÍTANI. Ha tetszik, ha nem, a közösségi média felületei egy külön gazdasági erőforrás, ami a mostaninál csak nagyobb hangsúlyt fog kapni. Én is gyűlölöm, hogy használnom KELL, különben kvázi láthatatlan vagyok a piacon, de ez van.
Az én gyerekkoromban az intenetre mondták a szüleim, hogy baromság, a fiatalok semmirekellőek, meg hülyék. Aztán tessék. Ma a szüleim kis túlzással totálisan vakon vannak a világban, a smart tv egyszerű használata már kvantumfizika....
A lényeg, hogy ez csak rosszabb lesz, jobb nem. A nemzeti alap tantervben kellene oktatni a social média ismeretet, úgy a szociálpszicológiai részét, mind a napi használatát. Veszélyek, előnyök, prevenció stb...
Csak hát ugye a döntéshozó székben olyan vén szarok ülnek, akik pont, hogy durván hülyék mindehhez. -
Bitkorgi
csendes újonc
Egyetértek! Menjen minden úgy, mint régen! Régen sokkal jobb volt minden. Hülyeség az egész és a fejlődést, változást is betiltanám. Maradjon minden olyan, amilyen volt, akkor amikor én voltam gyerek, mert nekem normális gyerekkorom volt.
Ez a jó hozzáállás, tiltani mindent, ami nekem ismeretlen. Nem kell új dolgokat tanulni, vagy tanítani a fiataloknak, vagy netalántán szabályozni, simán szántsuk be és hirtelen minden olyan jó lesz, mint régen. -
carl18
addikt
Én is úgy gondolom nekünk idősebb generációnak még volt igazi gyerekkor.
Nem volt internet és társai, ha unatkoztál muszáj volt otthonrol elmenni.
Kerékpározás barátokkal, aztán ha éhesek lettünk majd haza mentünk.Itt nem a fő baj azzal van hogy ami nekünk ismeretlen hanem hogy ezek oldalak károsak minden generációra. Például kialakul egy nem reális kép az életről, ahol minden szép, egészséges és gazdag.
-
janeszgol
félisten
Mert az idősebb geberációnak aztán reális képe van a világról. A mai gyerekeknek is van gyerekkoruk, csak másabb, mint nejünk. Nem jobb, nem rosszabb másabb.
Gyerekkori depresszió: lehet, hogy több a szorongásos esetek száma, de ez azért is adódhat, mert régen nem mérték vagy nem kellőképp mérték. -
nubreed
veterán
Mégis mit mondana a google meg a meta, ha nem ezt. Csodálkoztam is volna ha egyetértenek a javaslattal.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
peppa
tag
Szerintem nem fejlődésellenes a javaslat, hanem arról szól, hogy egy bizonyos korig (16 év) ne legyen Social média használat. Ez azért nem ugyanaz, mint valami elzárt technofób szekta, de biztos bosszantó annak, aki mást szeretne ha ez tiltott. Amúgy bárki tud-e olyan konkrét felmérésről, hogy milyen hátrányt szenvednek azok a gyerekek, akik később jutnak a média világba? Mivel vannak hátrányban azokhoz képest, akik aktívan használják általánosban a Social médiát? Csak mert sok szakember pl.: gyermekpszichológus húzza meg 14 éves kor körül azt a határt, amíg jobbat tesz a Social média mentesség, mint amennyit használ. Biztos olyan is van aki mást mond.
-
carl18
addikt
válasz janeszgol #12 üzenetére
Én magamból indulok ki és nekem a közösségi média többet árt mint használ. Ezért töröltem a Tiktokot is ami fent van tartalom nekem is sok. Akkor egy fiatalnak ez milyen járt okoz?
Itt nem magam akarom fényezni vagy a idősebb generációt. Csak úgy értem sok mai gyerek aki felnő online világ alatt fog kárt szenvedni.
Egyszer láttam egy Dokumentum filmet hogy 2010 után 3x emelkedett a tinédzserek öngyilkossági aránya.
Volt egy felmérés szóval az biztos van káros hatása. Ha ez 2010 után már elindult most nagyon nem vagyunk jó irányba.Persze ez saját nézző pont, van előnye az internetnek de van hátránya is ez pedig valós.
Ezek után gondolom tagadhatatlan hogy volt egy káros változás.[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
A probléma itt is az,hogy az idősebb generáció nem ért ehhez,nem is akar érteni,és mindenki hülye aki használja. Azért,mert ők hülyébbek (elnézést a kifejezésért, de így van). Pont azok,akiknek meg kellene mutatni ,hogy is kellene viselkedni ezeken a felületeken,hogy kellene jól használni, ők azok,akik 2 mondat után anyázzák egymást. Ez kérem a probléma egyik pontja. Fateromnál is letiltottam a legtöbb oldalt,mert idegenekkel veszik össze politikai fassagokon. Idegenekkel b+... És nem pro kontra érvekkel,hanem anyázva. Dedó. És akkor a gyerekekre káros mi?... Én Doomon,Duke Nukem,Carmageddon és tarsain nőttem fel,megse lettem mindenkit megölni akaró degenerált. Milyen fura nem? Pedig akkor a szüleim szerint az volt a világ leg elpocsékoltabb ideje. Csak mert ők suták voltak hozzá,ma ezzel még milliókat keresnek gyerekek. Igen, 13-14 éves gyerekek egy hét alatt többet keresnek ezzel,mint te vagy én egy év alatt. Ezt lehet fikázni, de olyan gazdasági tény,amit figyelmen kívül hagyni nem. Vagy lehet,de az struccpolitika. MEG. KELL. TANULNI. HASZNÁLNI. Ez a lényeg.
-
btprg
senior tag
válasz Medocsabi #17 üzenetére
Azért ez nem egészen így van. Például kimutathatóan idegrendszeri degenerációt okoz, ha egy kisgyereknek a kezdetektől fogva a kezébe nyomják az okoseszközt, és azt tapogatja normális való életbeli tevékenység helyett, mert nem alakulnak ki úgy az idegi kapcsolatok (vagy ilyesmi, nem vagyok szakember). Meg olyan lesz mint egy drogos, kell hogy minden nagy sebességgel villogjon, csipogjon, pörögjön, mert a normál dolgok már nem kötik le.
Lehet mondani, hogy mindenki hülye, boomer, nem ért hozzá, és csak meg kéne tanulni. De aztán végül mi fizethetjük azt a sok pszichológust, meg mi szívjuk meg ha minden valós szakma hiányszakma lesz. Az e-sport meg az influenszerkedés helye is megvan a világban, de ha a gyerekek 90%-ának ez lesz az egyetlen lehetősége, mert ADHD-s semmihez se értő telefonzombi lesz, az nem lesz fenntartható társadalom.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Alusky
aktív tag
A szénakazal mögött egymásnak felvillantva egy másodpercre a bugyiját.
Mi is így kezdtük. Mikor életemben először láttam p*ncit, azért az nem volt rossz.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
carl18
addikt
Plusz 1 nagy igazságot írtál. Ezért írtam én is internet detox és kontroll kell. 18 alatt nem lehet cigit venni és szeszes italt.
Én is úgy gondolom hogy ne mi legyünk a rosszak, több emberrel beszéltem erről. Mások is úgy gondolják valahogy 2010 után kezdett romlani a dolog és utána lett ez a emberi távolság tartás.De 10-20 év múlva majd látjuk mennyi új generációs felnőtt küzd majd mentális betegséggel.
Amerikai mai fiatalok youtubon meséltek arról az okostelefon függőség nagyon rossz nekik.
Sokan vissza térnek a nyomógombos telefonra.
Élet sokkal jobb nincs rajtuk nyomás.Azért egy internet függő embernél ha kialakul a szenvedély ugyan úgy lesz függő mint egy alkoholista vagy drogos vagy dohányos.
Pár éve olvastam amerikai tanár jelezte a gondot hogy az a generáció aki a tiktokon nevelkedik most nem tudnak végig nézni egy másfél órás filmet mert túl unalmas.
Hozzá szoktak hogy egy 30 másodperces videóba minden történik. Tiktok generáció. 5 perc után untak a filmet. Gondolom a gyors vissza jelzés és az agyuk dopamin termelés kapcsolat.Majd pár év múlva meg látjuk mi lesz a káros hatása.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
És ki nyomja a gyerek kezébe a telefont?... Visszakanyarodunk oda,hogy a szülők sincsenek tisztában azzal,mit hogyan kellene használni, vagy engedni,hogy használják. A gyerek azért nézi egészen pici korától a telefont/tabletet, mert anya/apa addig is nyugiba van,aztán csodálkoznak,hogy iskolás korában nem tud figyelni, mert nem köti le a figyelmét semmi színes mozgó kép. Boncolhatjuk a témát,de a szülői felelősség akkor sem.lesz ebben kisebb soha mint 99%.
-
Belegondolva, ha nehezebben kapható meg az információ, akkor nagyobb értéke van. Lásd #19Alusky.
Ha helyén tudják kezelni az infót akkor nem kell betiltani, ha az idejük nagy %-ában tanulás helyett olyanokkal tömik a fejüket, ami semmilyen módon nem mutat előre (pl tik-tok videók azokról akik semmitmondóan ökörködnek), akkor később jutnak el értelemben odáig, hogy tanulni kell és kevesebb idejük lesz tanulni, mert akkor már dolgozni kell, hogy legyen mit enni.
Szóval ha a gyerekek úgy vannak nevelve, hogy tudják milyen érték a tudás, akkor használják nyugodtan a közösségi médiát, ellenkező esetben tényleg tiltandó.
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
Hi!King
őstag
Én Commodore 64-en majd PC-n kockultam gyerekkoromban, játszogattam, programozgattam, sokkal nagyobb függő voltam, mint a mostani gyerekek többsége. A most társaságibb emberek ugyanúgy megtalálják a társaságot online csatornákon keresztül is, a világ nem változott olyan sokat, mint a mai fiatalozók gondolják, csak a kommunikációs csatornák változtak, ezeket tanulni kell, alkalmazkodni, nem betiltani.
Egyébként is, ha betiltod, akkor lesz helyette fű alatt más, vagy suttyomban fognak lógni valamelyik platformon.
Amúgy minden generációban azt gondolta a többség, hogy a következő generációk silányabbak, szóval a rossz hírem, hogy ha ez igaz lenne, akkor mi magunk is hulladékok vagyunk, főleg mondjuk az ókori emberekhez képest.
Másrészt van egy másik mondás, hogy amibe beleszülettünk, az alap, ami 30 éves korunking megjelenik újdonság, az menő, ami utána, az az ördög műve...
-
Dragon3000
veterán
Pár éve olvastam amerikai tanár jelezte a gondot hogy az a generáció aki a tiktokon nevelkedik most nem tudnak végig nézni egy másfél órás filmet mert túl unalmas.
Tanulóként sok iskolai film unalmas fos volt a számomra, pedig akkor még internet sem volt a számunkra, mégis simán végig nézem a 3-4 órás bővített verziós filmeket, amik érdekelnek. Nem lehet, hogy nagy részében már csak belemagyarázás a tiktok és társai? A gyerekem is néz tiktokot, igaz nem függő, de nem szokott unatkozni a 1,5-2 órás filmek esetében, mert olyant nézünk, ami mindkettőnket érdekel.
A tiltásnak semmi értelme, eddig 13 volt a korhatár, mégis minden platform tele van fiatalabbakkal, ezután sem lesz másképp...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új márka bevezetésén dolgozhat a Vivo
- Konteó topic
- Milyen videókártyát?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X + RX 6600 8GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Eladó fülhallgatók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I 12,5" HD I Mdp I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X220 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I 12,5" HD I DP I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár- Lenovo ThinkPad X1 - i5-2GEN I 4GB I 128GB SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest