-
IT café
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Jobban belegondolva valóban, először csak 40 vs. 80 pines IDE volt eszemben, de csak FDD 34 pines, illetve egy HDD / ODD-ben van vezérlő, viszont a primitív Floppyban nincs...még, ha egy hozzá való kábelt szerválna is hozzá az ember, akkor is kérdéses, h maga a rack, illetve oprendszer így kezelné-e...
Ebay-en is nézegetve, többnyire csak ezek a sima USB-s külső Floppy meghajtók vannak, ennek alapján, tényleg macerás lehet összehozni...bár az a gép, amire USB-s eszközt dugva behal, v még aktív hubon át sem látja, az is elég gáz...
ott a pont.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #14997 üzenetére
Köszi!
A Hitachi Touro Mobile és a Hitachi Touro Mobile Pro között mi pontosan a különbség?
Nagyobb fordulata van,értem,de mi az előnye?
Bocsi,nem értek hozzá.És alapból mindent jelszavazva lehet csak rátenni?
Most még egyébként a STOR.E CANVIO-val szemezgetek.
Ezekhez is fel kell tenni a gépre programokat?
Vagy csak csatlakoztatom,és már használom is? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #15002 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #15003 üzenetére
Arra hogyan lehet rákeresni az árgépen,ha a fentebbi WD-ből pirosat szeretnék,és tartóval,valamint 2 TB-osat?
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15002 üzenetére
A Touro Mobile Pro 7200 RPM-es és jár hozzá vmi prémium backup szoftver + felhős tárhely, illetve tetszetősebb a dizájnja, mert a sima Touro Mobile kicsit puritán kinézetre.
Azt nem tudom, h ezekhez jár olyan hardveres titkosítás, mint a WD-khez, de ha igen, akkor is gondolom opcionális a használata.
Most jött ki a Touro Mobile S széria, ami aluházas és elég tetszetős kinézetre, funkcionálisan hasonló, mint a Pro, én lehet már azt venném inkább.Toshibáknál, 2,5" szegmensben akad Canvionál jobb modell is, viszont, ha pont 2 TB-os kell, akkor inkább ez, mint a fapados Basic.
Pontos modellre, színre, modellszámok alapján lehet rákeresni, amik gyártói oldalon is fent vannak, Specifications fül alatt. 2 TB piros színben WDBMWV0020BRD szám alapján fut.
mért pont piros, neked lesz, ezüstbe szerintem a legbabább...??Ultra szériához alapban jár egy kis "tartó"---> hordozótok / szütyő, ami max por, szennyeződés ellen véd...érdemesebb inkább venni hozzá egy normális WD tokot [link], de megteszi egy Case Logic is. Valamint érdemes még ebay és társain is körülni, mert találni ott is egész jókat.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15005 üzenetére
Ezt a Toshiba Touro Mobile S-t én még árgépen sem találtam,vagy elbénáztam valamit?
Te akkor pontosan most milyen Toshibát ajánlanál?Azért piros színű,mert olyan még nem volt.
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15006 üzenetére
Azért, mert vadiúj, nemrég jelent meg, idehaza vsz még nem kapni.
Hitachikba jó a Touro Pro is, bár 7200 RPM miatt jobban kell ügyelni a megfelelő tápellátásra (USB3 ajánlott) és a melegedésre.Külső Toshibákba Stor.E Slim, Alu 2S, Edition a jobbfélék.
2,5" 2 TB-osban ár-érték arányt nézve WD-k az egyik legjobbak, de megértem, ha vmi más kellene, mert úgy tudom abból van már 2-3 db is.
Én megnézném Transcensdeket is, elvileg mind3 USB3-asban van már 2 TB-os, bár árgépen elnézve idehaza csak a 25H3 kapható ekkora méretben, többiből van 1 TB-os. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15007 üzenetére
Valószínű akkor megvárom,míg kapható lesz a boltokban az új Hitachi.
Ehhez majd fel kell telepíteni valamilyen programot,hogy normálisan működjön?
Hardver biztonságos eltávolítására gondoltam.Az új Passporthoz jó a régi programja?
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15008 üzenetére
Nem kell megvárnod , nem azért mondtam, csak hirtelen nézegetve az oldalt, jónak tűnt, főként aluháza miatt.
Tehát van számos más, fent is megemlített alternatíva Hitachikon kívül, amiknek túlzott fejparkolása amúgy sem a legideálisabb, igaz HD Sentinelben lehet szabályozni.Leválasztás utáni HDD leállítás vezérlő chip függő nagyrészben, WD-k aszem a registry hack nélkül is leállnak, illetve a Ouick View-ben (SmartWare) tálcán leválasztva, meg anélkül is. Tehát, ha az a registrys be van állítva amúgy is, akkor mást nem kell mókolni, gyári külsők eleve jobbak alvó mód, leállítás terén, mint a sima 2,5" külső rackek, utóbbiaknál szokott probléma lenni.
Régebbi Smartware jó az új Passportokhoz is, de eleve célszerű azt is folyamatosan frissíteni, szal ez a része nem akadály. Újabbaknál néhány funkció, pl. a hardveres titkosítás (lejelszavazás) már a Security-ben állítható, de azt felrakni sem tart semeddig, már, ha egyáltalán használod azt a funkciót. -
LámaZ
addikt
Erre esetleg valami ötlet?
Legyen minden jó!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15009 üzenetére
Akkor ha nem WD,akkor milyen márka jöhet még szóba?
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15011 üzenetére
Fentebb meg lett említve...a Hitachin és Toshibán kívül pl. Adata, Buffalo, Freecom, Lacie, Samsung M3, Seagate (Samsung belsősek), Silicon Power, Transcend, Verbatim stb., h csak az ismetebbeket említsem.
Azt neked kell eldöntened, h pontosan milyen kell - 2 TB tárhely, v kisebb ; aluház vs műanyag , piros,v más színben, ütésálló, v normál kivitelű , 2 vs. 3 év garis stb. - és utána az alapján lehet szelektálni.
(#15010) LámaZ: gondolom ez alapján, vmi hasonló kábel kéne. Delock gyárt mindenféle fajta kábelt és kiegészítőt, de nem találtam SATA Express-t az oldalukon, esetleg egy ilyen De vsz ez se jó...
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15012 üzenetére
Mostanság melyik modellekkel volt vagy nem volt probléma?
Ami pl.tipikus,mint a fentebb említett Hitachi gond. -
LámaZ
addikt
válasz King Unique #15012 üzenetére
Itt van egy piros kábel, ez kellene nekem (nem a konverter). :-)
Legyen minden jó!
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15013 üzenetére
Erre nem igazán lehet válaszolni, főleg nem az összes esetében...
Leginkább gyári hibás modellek, v adott alsó kategóriás szériák (WD Elements, Seagate Expansion) esetén voltak gyakoribb meghibásodások, illetve egyéni hardveres környezetből adódóan nem mkinél működtek kifogástalanul, de az nem feltétlen külső vinyó hibája volt.
Ez a fejparkolás mizéria is túl van lihegve, Hitachi esetében csak arra próbáltam utalni, h WD-nél, de még Toshibánál is gyakrabban parkolnak, vsz 8 sec helyett, 4-re van ezekben állítva, de ez nem feltétlenül hiba. Szükséges művelet, az a nem jó, ha nagyon megszapodik, de pl. HDS-ben lehet könnyűszerrel korlátozni [link].Amit korábban is pedzegettem, 100 %-os garancia nincs egyikre se , vannak bejáratott, jó szériák, mint pl. a WD My Passportok, fentebb említett gyártók közül Freecom, Transcend, Silicon Power, Lacie is elég minőségi termékeket csinál, de Samsungok se rosszak igazából. Legyen elég ennyi.
(#15014) LámaZ: passz...nem könnyű ilyen kábelt találni, viszonylag elég új, maga ez a fajta SATA csatlakozó is.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz King Unique #15015 üzenetére
Rengeteg hasonló kábel van az Alin, nem is drága, csak mindegyiknél a tápkábel Molex 4-es, nekem meg olyan másik kellene, amellyel régen a floppykat táplálták. Ha végképp nem találok, veszek egy ilyent, és átalakítom.
Legyen minden jó!
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
1TB-os hddt kellene vennem. Hitachi, Toshiba vagy Seagate?
Konkrétan
HTS541010A9E680
MQ01ABD100
ST1000LM024Egész nap bekapcsolva lenne gépben, nem rackben, de nem irna/olvasna állandóan..
Esetleg megéri az 1500 pluszt egy WD10JPVX?köszi
-
King Unique
titán
válasz szabi__memo #15018 üzenetére
Ezt végképp nem értem, h mért itt kérdezed meg, mért nem Milyen winchestert vegyek? topikban, mikor ezek csak sima sima notivinyók, nem külsők..
Ha nyilván sokat menne és csak +1500 HUF a 2,5" Red, akkor szerintem nem kérdés, h melyiket kéne venni.
Ráadásul Hitachik, Toshibák olvasófejet is gyakran parkolják, motort leállítgatják, ami hosszú távon nem az igazi , a WD-nél legalább utána lehet állítani a gyári programjával. Seagate meg valójában szerencsére Samsung, ami nem rossz, kevésbé parkol, de Red nyilván jobb egy fokkal.(#15017) LámaZ : örülök, h összejött végül.
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz King Unique #15019 üzenetére
Nem a red +1500 hanem amit irtam, az blue. A red az +5, az ezert sok.
Ahh, amugy azert ide mert nem találtam a topikot, sot a neve alapjan nem is notihdd-s, bar ez a topik is inkabb csak azert mert kulsobol tobb a notis, de köszi.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz szabi__memo #15020 üzenetére
Igaz elnéztem, mert WD10JFCX a RED...
Ha sokallod árát, akkor Blue sem rossz helyette, annál is wdidle3 progival rá lehet állítani fejparkolásra.
Szerintem kérdezd meg a linkelt vinyó topikba is, biztos, ami biztos alapon. Winchester fogalomba, meg nyilván eleve beletartozik a 2,5" és 3,5" is.[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz King Unique #15021 üzenetére
Persze, de arra hogy winchester én spec nem kerestem. Hdd, merevlemez, 2,5 ilyenekre mentem.
Okosabb lenne ha több dolog is szerepelne a címben..
Köszi -
LámaZ
addikt
válasz King Unique #15019 üzenetére
Még annál jobban is győztem, mert rátaláltam egy egyetlen darabból álló kábelcsomagra, így a másik kettő majd megy az apróhirdetésbe.
Azért számolok be erről, hogy ha valaki ilyen problémába ütközik, könnyebb legyen a keresés.
Amúgy a SATA cable mellé csak annyit kell berni, hogy floppy (ugyanis a tápcsatlakozó olyan típusú, mint amilyeneket régen a floppy-meghajtók áramellátására használtak) és máris sikeres volt a keresés.
Előtte kb. 10 kereskedőt kérdeztem meg, de egyiknél sem volt. Most voltam olyan rafinált, hogy mindegyiküknek elküldtem annak a boltnak/terméknek a linkjét, ahol rátaláltam, így remélhetőleg többen fogják árusítani ezt a kábelezést is, és lemegy az ára.
☺Legyen minden jó!
-
King Unique
titán
Az infót, azt persze köszönjük!
Bár külső HDD/ SSD téren egyelőre nem annyira fontos ez a SATA Express szabvány (még), illetve a gyári külsők, v sima külső házak eleve tartalmazzák majd a hozzá való kábeleket, elektronikát, ha arra kerül sor.Ha már szóba került floppy, ahhoz lehet még vhol kapni 34 pines IDE kábelt, olyat ami külső HDD házba is jó, v eleve, mivel floppy-ban nincs vezérlő, felesleges lenne, mert ház nem kezelné? Nemrég itt is ezt sakkoztuk ki [link]
-
LámaZ
addikt
válasz King Unique #15024 üzenetére
„...floppy, ahhoz lehet még vhol kapni 34 pines IDE kábelt, olyat ami külső HDD házba is jó, v eleve, mivel floppy-ban nincs vezérlő, felesleges lenne, mert ház nem kezelné?”
Ezt nem értem. Külső, 5,25”-os házba lenne beszerelve egy floppy-meghajtó?
Nincs olyan, hogy HDD-ház. 5,25”-os, 3,5"-os, 2,5"-os és 1,8"-os ház van, amibe sok mindent bele lehet szerelni, és a kábelezést is aszerint kell megválasztani.
Persze, ha a ház már gyárilag fel van szerelve valamilyen csatolókkal, akkor az behatárolja a felhasználás lehetőségeit.
A floppy-vezérlő IDE-kábel nem azonos a merevlemezt (HDD) vezérlő IDE-kábellel.
Hogy lehet-e kapni? Nem tudom. Én évekig tartogattam ilyen kábeleket egy dobozban, és talán tavaly dobtam ki őket. Szerintem a PC-bontókban még biztosan vannak ilyenek. (Pl. Budapesten, a VII. kerületi Klauzál utcában volt régen egy híres PC-bontó.)[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz King Unique #15024 üzenetére
„...floppy, ahhoz lehet még vhol kapni 34 pines IDE kábelt, olyat ami külső HDD házba is jó, v eleve, mivel floppy-ban nincs vezérlő, felesleges lenne, mert ház nem kezelné?”
Ezt nem értem. Külső, 5,25”-os házba lenne beszerelve egy floppy-meghajtó?
Nincs olyan, hogy HDD-ház. 5,25”-os, 3,5"-os, 2,5"-os és 1,8"-os ház van, amibe sok minden bele lehet szerelni, és a kábelezést is aszerint kell megválasztani. Persze, ha a ház már gyárilag fel van szerelve valamilyen csatolókkal, akkor az behatárolja a felhasználás lehetőségeit.
A floppy-vezérlő IDE-kábel nem azonos a merevlemezt (HDD) vezérlő IDE-kábellel.
Hogy lehet-e kapni? Nem tudom. Én évekig tartogattam ilyen kábeleket egy dobozban, és talán tavaly dobtam ki őket. Szerintem a PC-bontókban még biztosan vannak ilyenek. (Én régen – kb. 20 éve – sokat jártam a VII. kerületi 4M-be, honlapjuk is van.)Legyen minden jó!
-
King Unique
titán
Nem nekem kell, csak fentebb felvetette vki, azt én tudom, h IDE HDD-knek 40 /80 eres kábele van, floppy 34-es. Tehát itt, illetve még azon bukok meg a dolog, h floppynak nincs önálló vezérlése, mint egy HDD.nek.
Csak kíváncsi voltam, nem fontos, topik témája se ez. Azért kösz a gondolatokat. -
donald_boy
tag
Sziasztok!
Sajnos nincs most időm végig túrni a fórumot. Szeretnék venni egy külső winyót a következő paraméterekkel: max. 1 TB; USB 3.0; max. 30k; ezeket fogom tárolni rajta: képek, könyvek, videók; nagyon fontos, hogy hosszú távon megbízható legyen; a többi paraméter tetszőleges.
Előre is köszi a segítséget.
-
King Unique
titán
válasz donald_boy #15028 üzenetére
-
moo
csendes tag
hi all,
Van egy csodálatos 1tb-os wd elements külső ócskavasam (wdbuzg0010bbk-01), amit nem ismer többé fel semilyen pc vagy mac, a hdd felpörög és annyi.
Az a kérdésem, hogy érdemes-e elektronika cserével bíbelődni a rajta lévő fotók megmentése céljából?
Mondjuk ha veszek még egyet, board csere, vajon működhet, vagy minden board egyedi?
Köszönöm -
King Unique
titán
Modellszám alapján, új második generációs USB3-as modellről van szó [link]
Ezeknél az a baj, h maga az USB csatlakozó a NYÁK-ra van integrálva, nem sima SATA-USB átalakító elektronika van rajta, mert utóbbi esetben vinyót kikapva könnyúszerrel lehetne átrakni másik külső házba...
Tehát előbbi eset miatt, eléggé macerás lehet annak a cseréje...
Gari nincs rá (cseréltesd), v ha gépre rádugod, HD Sentinel se ismeri fel, mert jó lenne tudni, h maga HDD szállt el benne, v elektronikája hibás Mert, ha a fentiről van szó, akkor az még eleve elég új db, vsz gyári hibás lehetett...jellemző trend ez már, h WD külsőknél az Elements-ek jobbak döglenek, mint a Passportok, mert előbbi az alsó, vz kevésébé minőségi kategória, ahogyan Seagate-nél az Expansion széria...
[ Szerkesztve ]
-
moo
csendes tag
válasz King Unique #15031 üzenetére
koszi a valaszt,
persze, garis, nincs itt vita a csere korul, elsosorban a rajta levo fotok miatt aggodom, ezert agyalok egy masik ugyanilyen vasarlasan, hatha at lehet ultetni az elektronikat, sentinellel meg nem neztem, mivel nem latja a gep, azt gondoltam sentinellel semmi esely, de megnezem, most mar kivancsi vagyok -
moo
csendes tag
válasz King Unique #15031 üzenetére
...na nem meglepo modon nem ismeri fel a sentinel sem...
-
Kezdő vagyok
őstag
Szóval most a 2 TB-osok között nézelődöm.
Ez pl.tetszik a WD-n kívül.
Ettől tudnék gyorsabbat,jobbat választani ADATA márkában?
[link] -
King Unique
titán
Ha gépre rádugva sehol (eszközkezelő, lemezkezelő, HDS) nem látszik, akkor tényleg meg vagy vele lőve...
Más USB-s eszközt, esetleg más külső vinyót kezel a gép, illetve chipset driver stb. fel van pakolva, BIOS/UEFI-ben engedélyezve van USB támogatása Bár, ha eddig kifogástalanul működött, akkor nyilván.Mrad tehát a garis csere, viszont az adatmentésre nem vonatkozik , utóbbi amúgy is meglehetősen drága mulatság...tehát el kell dönteni, h mennyit érnek meg a cuccok rajta és alapján esetleg keresni adatmentő szakit.
Házilag áttenni elektronikát egyikről-másikra, meg NYÁK-ra rakott USB miatt macerás...esetleg egy szaki talán segíthet abban is. De, ha maga a vinyó ment tönkre benne, akkor nyilván nincs értelme.
HDD probléma (nem adatmentés) topikban kérdezd meg esetleg!!(#15034) Kezdő vagyok: gyorsaság főleg fordulatszámtól és tányérok adatsűrűségétől függ. HV620-ban 4 * 500 GB tányéros Toshiba MQ01ABB200 vinyó van [teszt]. Többiben, WD-kben is ilyen adatsűrűségű és fordulatszámú, tehát max egy 7200-as lehet gyorsabb.
Illetve kicsivel talán a Samsung M3-asok [link], amikben az új 667 GB-os tányérokkal szerelt M9T notivinyók vanak, de azok se sokkal [link]. Max annyi előnyő megvan, h vékonyabb és olcsóbb az M3. -
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Ma e-satán keresztül másoltam egy külső HDD-re és nagymértékben megnőtt a SMART-ban (Hard Disk Sentinel 4.5 pro) a Hardware ECC Recovered száma. A Hard Disk Sentinel ennek ellenére a kondíciót és a teljesítményt 100%-osnak veszi. A másolás valószínűleg rendben volt, mert a Total Commander 8.51a szinkronilásával CRC ellenőrzés mellett csináltam és nem jelzett hibát.
A kérdésem az lenne, hogy jól tudom e, hogy ez a hiba a kábel (most e-sata kábel) miatt léphet fel, vagy esetleg a csatlakozók miatt?
Nemsokára egy másik kábellel ugyancsak másolni fogok és akkor kiderülhet, hogy kábel e a hibás.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15035 üzenetére
Igazából csak az a "gondom",hogy nem szeretnék most WD-t venni,mert ugye csak az van,ami van,az meg kiválóan működik,és nem tudom,melyik nem okozna a WD után csalódást gyorsaságban és tartósságban....
-
King Unique
titán
válasz Kékes525 #15036 üzenetére
Igen ezt, főleg az okozhatja , de van, h oprendszer nem kezeli megfelelően az eSATA kapcsolatot, driver, IDE vs AHCI mód miatt esetleg.
Milen külső vinyóról van szó és Windows a rendszer??
(#15037) Kezdő vagyok : mint utaltam is rá, mivel a többi is 5400-as és zömmel 500 GB-os tányérok vannak bennük, ezért sebességük is szinte azonos WD-vel. Eltérő USB 3.0 vezérlőchipekből adódóan is lehetnek apró különbségek, de azért közel sem akkorák, ami zavaró lenne.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15038 üzenetére
Értem.
Még egy kérdés:a Transcend StoreJet 25M3 (USB 3.0) és StoreJet 25H3 (USB 3.0) mi az igazi különbség?
Ha jól látom mindkettőn van egy gomb,ami ha nem választja le a gépről a Windows rendesen,leválasztja ő magát?
És alapból ő sem titkosít?
Mint az új WD My Passport Ultra? -
Eduardo89
aktív tag
Ahoy!
Nos ma sikerült vennem kéz alatt egy vadi új ( bontatlan) ADATA Classic CH94-es 750Gb-s külső winyót. A bolti 19-20k-s ára helyett 14kért.
Ahogy néztem Toshiba bele van ( MK-7559GSXP ). Nos a kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalatok ezzel a motyóval. Az ADATA számomra jó hírrel van viszont a Toshiba belső már kevésbé örvendetes. Nem sok Toshiba winyóval volt dolgom de nem volt sem túl hosszú sem túl boldog "kapcsolat", rövid úton beadta a kulcsot mindegyik szektorhibával meg felpörgési zavarokkal.
Mivel kéz alól vettem kicsit aggaszt a gari hiánya de ez ilyen kihagyhatatlan alkalmi vétel számba ment. Az, hogy USB 2es nem zavar végülis csak laptop szervizeléshez adatmentésre és filmnézéshez használnám TV-re kötve.
A következő kérdés ebből fakad. Ha a TVn nincs 1A-s USB csati akkor vajon mennyire megy a winyó kárára az alacsony áramforrású USBről való üzemelés ?Köszönet!
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
Kékes525
félisten
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #15039 üzenetére
Olyan lényeges különbség dizájnon kívül szerintem nincs köztük , mind2-nek 3 tétegű ütésálló burkolat, vsz uaz az USB3 vezérlő és HDD van bennük, uaz a szoftver jár hozzá, Y USB kábel stb., bár utóbbi esetében 25H3-nál nem mindnél láttam.
Az a gomb eredetileg backup programot indítja, ha fel van telepítve a gépre, h ott le lehet-e választani biztonságosan az nem tudom, talán többszöri megnyomásra...
A hozzá adott Elite szoftverben van ugyan titkosítás funkció, de az csak szoftveres fájl, mappa szintű, nem az a real-time hardveres, mint ami WD-kben van A Samsungok tudnak utóbbihoz hasonlót, ahol előre be lehet állítani, h a merevlemez mekkora részét titkosítsa, de utólag már nem lehet aszem változtatni. -
King Unique
titán
válasz Eduardo89 #15040 üzenetére
Elég régi db a CH94 és csak USB2...de ha elég az akkor ok. 750 GB-osok ár-érték aránya nem a legjobb, szinte annyi 1 TB-os is [link], [link].
Nem rosszak pedig azok a 750-esToshiba HDD-k, ha valóban teljesen új, akkor nem lehet nagy gond, de HD Sentinellel ajánlott nyomonkövetni az állapotát. CH94-nek a háza xar minőségű, sokaknak melegedett benne eléggé a vinyó.Egy 2,5" 5400-as elmegy azért 1 db USB2 portban PC-n, notin, TV mindig kérdéses, főleg, ha csak sima 0,5 A-es...rá kell próbálni, ha kattogás nélkül felpörög, elindul hamar, akkor talán nem lesz gond hosszú távon se. Bár szakik alapban Y kábelt javasolnak PC-n is USB2-be, de több évig használva szimplával se volt gond hátlapi portban.
(#15041) Kékes525: új kábellel jó, illetve ez a Samsung van beletéve egy 3,5" eSATA külső házba, mert akár lehet annak a hibája is??
-
Eduardo89
aktív tag
válasz King Unique #15043 üzenetére
Azt már most észrevettem, hogy melegszik mint az állat pedig csak egy laza 100Gb-t másoltam rá tesztelés céljából A sebessége nem lényeges mert tényleg csak adatmentésre kell.
Újnak biztos, hogy új a működési ideje a HDSentinel szerint 3óra azt meg én szórakoztam el vele amíg teszteltem HD Tune-al meg amíg másoltam rá. Nem kifejezetten a 750Gb-s Toshibákkal volt gondoom hanem pl egy DT01ACA100-assal ami 1,5 év alatt elhullott végzetes BADSECTOR kórban pedig nem volt bántva. Torrentes háttértár volt.
Az egyébként normális, hogy akkor is pörög ha már leválasztottam szoftveresen ? Nem kellene lekapcsolnia ?LG okosTV-m van ( majd nézek pontos típust aztán kiderítem hány A-s az USBje ). de akkor azt nem erőltetem, kinyírni nem akarom. Marad akkor a 8gigás flashdrive a filmezéshez, egyszerre úgy sem nézek olyan sokat.
Y kábelből melyik/milyen javasolt ? Ha ezzel hozzájárulok az élettartamának megőrzéséhez akkor megkapja Linket esetleg tudsz adni ? Köszi !
http://logout.hu/cikk/wd_red_3_tb_nem_csak_nas-ba/parkolas_nas_tapasztalat_eduardo89.html
-
King Unique
titán
válasz Eduardo89 #15044 üzenetére
De le kéne, de vsz oprendszer (Windows) nem veszi el ilyenkor USB portról az áramot, registryhez egy új kulcsot hozzáadva (Global setting) [link] már működnie kell.
Új típusú TV-ken ált. "USB IN 1A", v "HDD IN" feliratokkal szokták jelölni az ilyen portokat, de, ha rádugod és felpörög simán, akkor lehet elég neki az alap 0,5 A-es is.
Y kábelnek akkor van értelme, ha több USB port is van egymás mellett, akkora eltérés nincs köztük, jóformán majdnem mindegy milyet veszel, ráadásul egy USB2-es Mini-B típusú pár százas csak [link].A gyárilag hozzá adott kábel CH94-nél kihúzható gondolom, nem hozzáépített, illetve amaga ház is könnyen szétkapható, gondolom úgy nézted meg benne vinyót is, v HD Sentinel kiírta pontos típust ??
Egy jó 2,5" aluházban nem melegedne annyira, mint abban a műanyag teknőben. -
Kékes525
félisten
Kábel probléma volt. Kicseréltem és most nem volt agy hiba sem.
-
Rx
aktív tag
Sziasztok!
Elég rég olvastam a topikot és szép számmal gyűltek a hsz.-ek.
Adott egy régi 120gb satas, 3,5" hdd-m amiről le szeretném menteni az adatokat, majd ezután az xboxra kötve szeretnék róla játszani. A későbbiekben pedig nagyobb hdd-t vennék bele, ezért szeretnék egy jó minőségű és persze nem utolsó sorban ár/érték arányban elfogadható külső házat venni.
Tudnátok ajánlani amik mefelelnek ezeknek az elvárásoknak?
Nem nagyon hurcolásznám, inkább otthon használnám az esetek 90%-ban.Előre is köszönöm a segítséget!
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
Eduardo89
aktív tag
válasz King Unique #15045 üzenetére
Áááááhá köszi ezt még ma megcsinálom. Furcsállottam is mert korábban az XP-vel nem volt ilyen gond. Ez a tüneményes Win7 Ultimate meg itt szívat
A TV egy LG 32LS3450 utánakutakodtam és sem a kézikönyv sem a support nem írja pontosan mennyit ad le az USB viszont a használati utasításban a ráköthető eszközök a flash memória, HDD, memória kártya. Szóval ezek szerint gond nélkül kezelnie kell a külső winyót. De majd tesztelem
Az Y kábellel viszont lehet, hogy gondban leszek. Az USB kábel nem fix de a designak hála ami egyébként nekem bejön csak épp funkcionalitás szempontjából több mint xar a csati elég mélyre van beültetve.
Íme:Nem vagyok benne biztos, hogy a sima Y kábel miniUSB része oda befér a borítás miatt.
Ha nem akkor +1 okkal több, hogy szétszedjem és ALU házba tegyem.
Egyébként a HD Sentinel szépen felismerte, nem bontottam még meg[ Szerkesztve ]
-
Rx
aktív tag
Kicsit nézelődtem a neten és ezt találtam illetve itt is rákerestem a fórumon.
Igaz csak usb 2.0 de eddig ez tűnik megfelelőnek.
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #15042 üzenetére
Tehát ha jól értem,alapból sem az új WD My Passport Ultra sem titkosít(csak a régi My Passportok),és a Transcend sem?
Igazából az lenne nekem fontos,hogy alapból NE titkosítsa a rá kerülő információkat.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik a gyárilag összeszerelt külső merevlemezekkel foglalkozik és ad információkat, valamint tanácsokat a vásárlók számára. A külső házak, dokkolók stb. az alább felsorolt társtopikok témájába tartoznak.
Kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kérdését feltenné, a téma összefoglalót mindenképpen olvassa el, mert a legtöbb kérdésre a válasz ott megtalálható!
Társtopikok:
• Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
• Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
• Milyen merevlemezt vegyek?
• HDD probléma (nem adatmentés)
• Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez
• GPT, MBR
• Particionálás
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elite: Dangerous
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó használt Seagate SkyHawk 10TB héliumos hdd
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest