Új hozzászólás Aktív témák

  • DB10

    csendes tag

    válasz bpmcwap #65194 üzenetére

    Nem tudom ki üzemelteti, de minden országban vagy reptéren van egy kockázatelemző központ, ami azt nézi, mi mehet fel a tehergépre (hogy ne legyen benne bomba vagy nem odavaló veszélyes anyag) mi nem. A "suspected dangerous good" nem tudom mire utal, de az akkuval rendelkező tárgyak mellé ki kell tölteni egy külön declaration-t (egyszer már láttam ilyet :) ) hogy a cucc megfelel a nemzetközi szabványnak bla.bla. Nem véletlen, hogy telcsik akkujának az érintkezője le van celluxozva. Azt tippelem, ha a nyilatkozat nincs vagy nem jól van kitöltve, már azért is fent lehet akadni a kockázatelemzésen.

    Azt is tippelem, hogy milyen gyorsan ér ide egy csomag Távol-Keletről, attól függ, hogy az adott posta melyik légicargo céggel van szerződve és az a cargo mennyire van tele éppen. Gondlom, a Budapesten lerakott csomagokat a heti 2 (vagy 3?) Kína-Baku-Budapest-Luxembourg Cargolux hozza, de nem biztos, hogy minden postának.

    Meglepődtem: egy Szingapúrban kedden, 29-én a postára fizikailag átadott csomagom ma megérkezett Magyarországra! Ennek így kéne mennie, és akkor a DHL mehetne az anyjába, eladni a repcsijei szabad kapacitását aranyáron...

    2015.12.29
    16:04 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
    2016.01.01
    01:30 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
    2016.01.02
    17:27
    Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country

    Azt jól vettem ki, hogy a Posta mostanában nagyon alaposan vámol?

Új hozzászólás Aktív témák