Új hozzászólás Aktív témák

  • LámaZ

    addikt

    válasz aytukabozs #46544 üzenetére

    A voipos topikban „egymásnak estünk” a netadó miatt, amit én helyeslek, ha csak a távközlési cégeket terheli. Miért? Azért mert pl. tavalyi nyereségük kb. 75 milliárd ft volt, aminek nagy részét kiviszik az országból (pl. a Deutsche Telekom állítólagos veszteségeit is fedezni kell valamiből, ugyebár, hogy ott 3× olcsóbb lehessen a net 5×-ös fizuk mellett), és a netadóval ennek kb. ⅓-át lehetne megfogni, az országban tartani.

    Továbbmenve: A benzinnek is kb. ⅔-a adó. Amiatt is lehetne toporzékolni.

    AXIÓMA: Minden adó rossz, sok adó sok rossz.

    A dolgokat leegyszerűsítené, ha a sok adó, illeték, járulék, díj („tréfa”) stb. helyett csak nyereség- és vagyonadó lenne. Ezek világosan jelzik mindenkinek a teherbíró képességét, persze csak úgy, ha a vagyon és nyereség jogszabályok által nem megengedett külföldre menekítését drákói szigorral megelőznék, üldöznék és büntetnék. (Jogszabályok által megengedett kivitel → engedélyhez kötött vagyon- és nyereségkivitel. Mert annak is lehet jogos indoka, pl. az OTP vagy a MOL külföldön akar befektetni, vagy külföldi beruházó nyereségének megállapodásban rögzített részét – felső limit – viszi ki.)

    Még továbbmenve: én max. 10×-es jövedelem- illetve vagyoni különbséget tartok elfogadhatónak, megengedhetőnek, igazságosnak és eltűrhetőnek. Ami azon felül van az kamu. Kár, hogy már és még a kínaiak sem követik ezt az elvet.

    Tovább...
    Nem megyek tovább, mert ez is sok! (Legalábbis egyszerre. Megfekszi a gyomrot)☺

    [ Szerkesztve ]

    Legyen minden jó!

Új hozzászólás Aktív témák