-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
LEhet bedobok egy hozzám nem illő nettó hülye kérdést.
Meglepő lehet, de sosem rendeltem még DHL-lel , türelmesen kivártam a királyi szolgáltatás nyújtotta "előnyöket"
Viszont SOS kéne egy két dolog. Kérdésem, mit készítsek , PayPal elég-e?
A feladáskor kap-e valami értéket a csomag, a DHL mit lát a csomagom kapcsán? Súly méret érték?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Graphics
Jómunkásember
-
Crytek
nagyúr
Aki esetleg találkozna olyan webshoppal ahol kapni Toshiba Encore Mini WT7-C16MS Signature Edition Tablet-et és szállítanak Magyarországba is kérem jelezze majd.
Next PC Upgrade: 2022
-
bupemko
senior tag
válasz Crytek #46156 üzenetére
Kicsit off, de gondoltam megírom, hogy én hol tartok a saját rendelésemmel.
Tegnap (miután megrendeltem a Microsoft Store-ból a korábban említett szolgáltatás amerikai címére) kaptam emailt, hogy gond van a megrendeléssel, hívjam fel őket. Ez meg is történt, telefonon egyeztettük az adatokat, kicsit fucsálták a nemzetközi Mastercard kártyát meg a cím is elsőre dobott valami hibát a rendszerben, de rögzítették ismét a rendelést.
Ezt követően megint jött az email, hogy gond van a megrendeléssel... Újra telefon, újra rögzítés, fél órával később megint visszadobta. Ma reggel olvasom, hogy utána néztek a problémának és az általam megadott cím az nem jó, mivel az ő belső adatbázisuk szerint elképzelhető, hogy ez nem a végleges kézbesítési pont, idézem:
The shipping address used for this purchase was flagged due to potential liability associated with reshipment. Please ask the customer to place a new order using a shipping address and shipping contact information that Microsoft can verify as the final delivery point for this purchase.
Hát erre én meg visszaírtam, hogy csak ez az egy US címem van, ha erre nem tudják kézbesíteni, akkor felejtsük el egymást.
Érdekes módon mindhárom alkalommal gond nélkül beterhelték a kártyát, majd order processing alatt jött az email és a bank szerint percre pontosan, amikor feloldották a zárolást akkor jött is az email, hogy gond van a megrendeléssel és hívjam őket. Szóval úgy fest, hogy a nemzetközi Mastercard nem gond, ha van ismerős odaát, akkor az ő címére gond nélkül mehet a cucc, csak a hivatalos forwarder-eket nem szeretik valamiért.
Futok még egy kört a US forwarder szolgáltatónál, kíváncsi vagyok mit mondanak, de egyelőre úgy fest nekem se lesz olcsó Toshiba tablet-em...
[ Szerkesztve ]
-
-
beg
veterán
válasz szili.tamas1 #46159 üzenetére
Nálunk vegyesen teríti, volt hogy nem talált otthon délelőtt, felhívott és két céges cím közt átvettem tőle a sajátomat, el kellett mennem érte nem hozhatta el a munkahelyemre. Nekem akkor azt mondta, hogy fix útvonala van (előre kiosztják a kiszállítandó címek alapján), online gps trackerrel és nem térhet le róla, mert akkor egyből rácsörögnek a központból
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
veterán
válasz bupemko #46157 üzenetére
Amiatt csinálja így a Microsoft (nem csak ők, más cégek is), mert a más országokkal meglevő disztribúciós szerződésük részét ez képezi, így védik meg az ottani piacon lévő partnereiket.
Nekem baráton keresztül jön, ha jól emlékszem, 105,71USD volt (a 99USD-s ár ugyebár nettó ár), meg persze erre jön rá majd a 27% ÁFA, mivel hiába küldi el ajándékként, attól még van rá ÁFA. Így is kb 33.000Ft lesz végül. Kíváncsi vagyok rá, hogy megéri-e...
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
beg
veterán
Én még csak egy emberről tudok itt a fórumon, aki rendelt, de még nem jött meg neki, tehát még nincs tapasztalat. Mindenki más (köztük én is) kétketve fogadom az efféle visszatérítős marketingmaszlagot, mert eddig mindegyik hasonló kezdeményezés pár hét alatt porba hullt több-kevesebb sikerrel.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
maggi1886076
addikt
Ez milyen TN szám? A000091409194701
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
bl4ze
veterán
Akku töltőt vennék, ezek közül melyik megbízható vagy jó-jobb bolt ?
Árak hasonlóak, a legjobb kereskedőt választanám - lehet van itt már tapasztalat :Ahappydeal.com (http://www.dealsmachine.com/)
Gearbest.com
http://www.everbuying.com/[ Szerkesztve ]
.:. bl4ze .:.
-
kazan23
aktív tag
-
whoever70
tag
-
bl4ze
veterán
2 hely maradt a rostán ahol venném az akku töltőmet :
http://www.everbuying.com/
gearbest.com
Melyik megbízhatóbb és főleg gyorsabb ?
.:. bl4ze .:.
-
LámaZ
addikt
Azon gondolkodom éppen, hogy ha én ebola vagy más hasonlóan veszélyes vírus lennék, megérné-e nekem ilyen nemzetközi szállítmányokkal, esetleg a levegőbuborékos fóliákba bújva utazgatni....
Legyen minden jó!
-
Zeki
nagyúr
Akinek van Paypalja, figyelje az emailjeit!
Nekem jött egy, hogy aktiváljam a visszaküldős szolgáltatást, hogy ha nem jó a termék és vissza kell küldenem, akkor térítik a postát.
De csak 3x és csak év végéig.
Aktiváltam:
You have successfully activated the return shipping refund service.
One less thing to worry about.
You can now shop online with PayPal and if your purchase isn’t quite right, return it, your postage will be refunded. Worldwide.
You can make three returns through December 31, 2014. It’s as simple as 1-2-3. Just don't forget to keep your posting receipts. -
LámaZ
addikt
válasz KamuMazsola #46176 üzenetére
Nem is tudom...
Volt olyan béna nő, akin védőruha volt, majd miután levette, addig tette-vette magát, amíg sikerült elkapnia a kórt.
Mondjuk, egy szerencsés körülmény van itt: olyan soká hozza el ezeket a küldeményeket a posta (a gyorsfutárokról most nem beszélek), hogy annyi időt ki is kell bírni étlen-szomjan.Legyen minden jó!
-
bl4ze
veterán
Urak, futárok kb. mekkora értéktől vámolnak ?
Vettem egy akku töltőt $18 értékben és a fizetéskor véletlen az "EXPEDITED" shippinget azat futárt böktem, így a vételár $35 lett.
Gondolom DHL lesz.Küldtem egy ticketet az eladónak, hogy véletlen egy sorral lejjebb kattintottam a "standard" shipping helyett "expedited" lett és kérem vagy törölje a tranzakciót, vagy módosítsa és várom vissza a $16,06 expedited fee-t.
Nem tudom erre mekkora az esély, inkább gondolom feladják majd futárral - kérdésem egy $18 cucc vámolva lesz-e ami futárral együtt $35 ? ? ?.:. bl4ze .:.
-
IldiH
tag
Sziasztok! Még nem vásároltam e-bayen (+ a terméket sem ismerem, csak a gps topikban néhányan ajánlották másnak), ezért gyakorlottabbaktól kérdezem. Ez az eladó megbízható-e és a lehetséges GPS-ek közül jót választottam-e? Köszi
http://www.ebay.com/itm/RoyalTek-RBT-2100-Bluetooth-GPS-Receiver-SiRF-III-/171167023311?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27da5980cf(esetleg van más javaslat ilyesmi áron és bármi jótanács? THL 4400-ashoz - Android 4.2.2. - használnám)
-
bl4ze
veterán
válasz Laza... #46185 üzenetére
Igen, azt tudom és nem is vitatom. (ismerem a jogszabályt)
Kérdésem inkább arra vonatkozott egy AA töltőt $18 értékkel + $17 futár vámolnak-e.
Bíztam benne nem, mert az 1500 vagy 2500 Ft sarc alatt van - úgy tudom azt meg átengedik mint "elhanyagolható értékű termék".Ilyen sem volt még velem, hogy elrontsak valamit így. (elkattintás)
10+ éve vásárolok, hát ez van.:. bl4ze .:.
-
beg
veterán
Ööööö izé. Furcsa anomália, fizettem PayPallal 1 USD-t, PayPalnál látom a tételt, hogy 1 usd, completed.
A banktól jött az SMS, terhelés 1 HUF. Most akkor mi van?
PayPalon nincs egy fillér sem évek óta, csak hozzá van csapva a kártyához, PayPal történetet megnéztem, nem jött rá vissza semmilyen összeg, hogy esetleg abból ment volna és csak a maradék 1 FT-ot csípte volna le a számlámról. Megnéztem az online bankfelületen, ott is csak -1 HUF. Járt már így valaki? Darab-darab, csak a pénznem nem stimmel.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz aytukabozs #46188 üzenetére
De ennyire? Milyen évet írunk?
-
kazan23
aktív tag
-
kazan23
aktív tag
válasz szili.tamas1 #46191 üzenetére
Jó hallani az ilyet, de hol lehet ezt hivatalosan olvasni? ...ezek szerint - ha írod -, gondolom valahol biztosan lehet, csak mint általában homály fedi.
-
bl4ze
veterán
válasz szili.tamas1 #46191 üzenetére
"Arrol az elhanyagolhato dologrol elfeledkeztel, hogy amennyiben a vamertek alapjan a kiszabando forgalmi ado nem eri el a 10 eurot, az afat nem kell megfizetni."
na ez az, erre gondoltam.
akkor az én $18+$17 szállítás pakkom nem vámköteles.Mondjuk bízom benne, hogy módosítják kérésemre, vagy törlik a hibás megrendelést.
Ticketet küldtem nekik + chat-en is jeleztem : gearbest.com.:. bl4ze .:.
-
aytukabozs
addikt
válasz kazan23 #46192 üzenetére
ebben a topicban gyakran lehet ilyesmiről olvasni
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Dominó85
addikt
No nagyon kedvesek voltak a DHL-nél. Mondtam nekik, hogy ma megyek dolgozni és X ideig leszek itthon. Erre a kedves operátor hölgyike megkérdezte a futárt, hogy ideér-e addigra. Válasz: indulásom előtt fél órával már biztosan itt lesz a csomag. 5210Ft sarcot kell majd fizetnem.
Így a Blackview JK450 telcsim elképesztő 24k-ból meg lesz. Igaz azóta pár tíz dolcsit felment az ára, de én pont elcsíptem Aliexpress-en a promóciót.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
notata1
újonc
Sziasztok!
Segítsetek már, mert nem értek vmit!
Rendeltem két hónapja USA-ból pár vitamint!
172 $ értékben!
8$ volt a szállítás és a DHL-nek fizettem kézbesítéskor
11140 Ft a vámtételt(Áfa)!Előző héten ugyanettől a cégtől rendelt egy barátom ugyancsak vitaminokat!
182,2 $ értékben!
Már 22 $ volt a szállítás
És majd 22000!!!! a vám!
Szerintetek ez hogyan lehet? -
aytukabozs
addikt
válasz maggi1886076 #46198 üzenetére
hát persze hogy a cigányok tehetnek róla, biztos a vámügyintéző is Kalányos volt oszt azér'
az ki van zárva hogy misszpicsa vámügyintéző néni épp lelkiválságban van, vagy randira sietett aztán simán elkúrta a dolgot...
eeehhh :/
(#46197) notata1
Hát ezt azért csak megérdeklődném a DHL-nél hogy mivan....
Bár a ~200 $ már lehet kicsit több azáltal hogy ott már Vám is van nem csak áfa (amennyiben az több mint 150 euro), de az ennyit nem dobna rá.[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Hálózati / IP kamera
- Milyen légkondit a lakásba?
- Suzuki topik
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS notebook topic
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest